91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 8

• 61 072
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • столицата
Лили Гюлеметова е. Христемова не води 12 клас, но и тези, които са при нея няма за какво да се притесняват.
Не виждам причина да не посочваме качествените учители с имената им.
Към тях само благодарности като педагози и най-вече като хора.

# 496
А Гюлеметова не е ли пред пенсия? При нас все още не се знае не кой ще води профилите, а какви ще са те. Та се надявам на някакво преливане от приключилите с 12-ти клас към стартиращите втори гимназиален етап.

# 497
  • София
То и слабите с имената им трябва да посочваме, Галимар Simple Smile

Как пред пенсия ще е Лилия Гюлеметова? Не мисля, Шарлот.

А и да, трябваше да се сетя, че не  е Наташа Христемова, тя е на 9 клас,  а те  не би трябвало да са в една смяна с 12-ти  Simple Smile Голямата ми дъщеря е била и с двете, харесваше ги по различен начин.. Дори и г-н Бечев, от когото доста хора недоволстват (аз включително си имах  немалко резерви, при това  не само в обучителен аспект), извежда випуски в годините, които пак са си първи.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 22:53 от пенсионирана русалка

# 498
  • столицата
Разбихте ме. Каква пенсия? Невъзможно. Грешка е.

# 499
Или НХ, или ЛГ...Те и двете бяха номинирани за любим учител. 

Калибела, кой е господинът на лайстунг (г-н Б., г-н В., г-н М.), досега все някоя от горните две дами им преподаваше..

Браво на децата! Heart
Г-н М. Доколкото знам Л. Г. преподава само на 1 паралелка извън профила, на всички останали мислех, че е господинът. Със сигурност е на 2-те паралелки в немския отдел.

# 500
  • столицата
Мисля. две паралелки и профила.
Лайстунгите са със сигурност при М.

# 501
Да, две паралелки и профила - едната, на която е класна (или е класна на профила, обърквам се) и щастливците😊
Г-н Метев е на останалите  5 паралелки, вкл. лайстунг

# 502
  • София
А Марта Джалева на кои класове преподава? Да не би  да бъркаш Шарлот  г-жа Гюлеметова с нея? За Джалева  е може би по-приемливо да е пред пенсия, като сравнително млад учител преподаваше на мен, после излезе в майчинство..

# 503
Джалева е на 11 клас, лайстунг със сигурност

# 504
  • тук-там
На моето момиче е Джалева, 11 лайстунг. Много я харесват всички в класа. От 8-ми клас са с нея.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 12:30 от mtz

# 505
  • На планетата Земя
Чудна е Джалева! Не мисля, че е пред пенсия обаче.

# 506
Русалчице, с Джалева бъркам - за мен дамите са само имена (не правя визуална връзка) - не преподават на випуска. Поемайки сегашните единадесетокласници (сред тях е познато дете), Джалева е казала, че с тях приключва.

Много е важен новият директор - той би могъл за кратко време (ако е учител от гимназията) да сложи ред в много неща.

Дотогава ще е късане на нерви с фантома на немската - "г-жа директорката я няма, тя е в отпуск...г-жа директорката току що се върна и е изключително натоварена,... г-жа директорката не приема родители...заместничките пък са тук, но са много заети....". Всичко организационно опира до нещастната секретарка, но тя: "не съм компетентна - ще предам искането Ви...".

И на този фон добросъвестният учител се раздава,  безхаберният повлича децата, злонравният избива комплекси и  издевателства, а ние сме с отпуснати от безсилие ръце. Щастливци ще сме, когато се сложи край на тази ужасна агония. Само да не е наследникът й "копи-пейст" като манталитет.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 06:28 от Шарлот

# 507
  • София
Шарлот, толкова точно си го казала!!! Не е нормално, когато детето завърши училище да чувстваш на първо място облекчение...

# 508
Защо ли нямам някакви особени надежди за промяна в положителна посока в ръководството на НЕГ? Дано да греша, но виждайки положението в цялата ни държава и как се назначават братовчеди, чичовци, стринки и лелинки се чудя дали е възможно да измъкнат някой заек от ръкава- кадърен, мотивиран, свестен директор, на когото да му пука за училището. Отговорите ги знаем, надеждици има, но както се казва " а дано ама надали". Поне на тази и е време вече да сдава поста и да отива в незаслужена почивка.

# 509
  • София
E, то облекчение може и принципно да чувстваш, като завърши детето/децата..И без да е имало издевателства на учител над тях. Аз точно такова чувствам откакто въобще нямам деца в училищна възраст, та да  мисля какво ново чудо ще сътворят пак МОН и сие... Най-прясното : съществената разлика в сложността на две матури  за профилирана подготовка по мат, които трябва да са  на еднакво ниво предвид факта, че ще се умножават по еднакъв коефициент при кандидатстване..  Една група деца сега ще са сериозно облагодетелствани за  желано място като ФМИ примерно. И се учудих, че само двама учители по математика  в столицата (а и в страната) надигат глас - Ганис и преподавател от  2 АЕГ. Къде са колегите им от други училища, къде са родителите на децата, които ще са де факто ощетени....Не само  г-жата ни К. нехае, уви..

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 11:22 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт