Тема 6 - Февруарски мами 2022 г. 🎄❤

• 40 121
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
За лазерно третиране на стрии трябва да е родила пациентката.

# 106
За лазерно третиране на стрии трябва да е родила пациентката.
Явно не съм разбрала. Имах предвид стандартен козметик. 😊

# 107
Предния път след раждането бях с превръзките на Canpol за след раждане и съм много доволна и този път мисля на тях да заложа. И мисля и да си взема едни свещички за обезболяване за след раждането и нещо за по-лесно изхождане. Тогава свещичките ми помогнаха, както и това за изхождането, че е доста срещано след раждане жената да има трудно изхождане, а помня, че на визитациите сутрин ни питаха дали сме се изходили. Опитвам се да се досетя, как се казваше това лекарство за изхождането, дето ставаше за кърмачки. 🤔

# 108
Казва се Лактолоза. 😉

# 109
Може би Мелилакс

Предния път след раждането бях с превръзките на Canpol за след раждане и съм много доволна и този път мисля на тях да заложа. И мисля и да си взема едни свещички за обезболяване за след раждането и нещо за по-лесно изхождане. Тогава свещичките ми помогнаха, както и това за изхождането, че е доста срещано след раждане жената да има трудно изхождане, а помня, че на визитациите сутрин ни питаха дали сме се изходили. Опитвам се да се досетя, как се казваше това лекарство за изхождането, дето ставаше за кърмачки. 🤔

# 110
Нещо ми се върти в главата с буквата "с", ама може иаз да съм в грешка. Ще разпитам лекарката ми или в аптеката. Иначе мелилакса го ползвах за детето. В трерия месец имаше малко запичане, ама му помогна. Благодаря момичета за предложенията. 😊

# 111
Аз този път ще си взема само нощни макси превръзки за след раждането, тия гащи са яко неудобни 😂

В болницата дават свещичка за изхождане ,поне в МД София даваха преди 2 години.
Задължително обезболяващи свещички и цикатридина спрей ще си нося , това ми беше спасението след първото раждане...бяха ме зашили като пълнена пуйка ,вътрешни и външни ...няма да навлизам в подробности 😂

Видях че се притеснявате и чудите за чувалчета и завивки за новородено , споко бебето в началото спи като пън😂 както го сложиш да спи , така и се буди....
Докато мигнете ще са станали по 4,5 кг въртящи ревящи пухчета 🤗❤️😅

Според мен е излишно да взимате чувалче по размер в началото, понеже много бързо ще излезе от употреба...след две,три седмици бебетата няма да се събират в тях.

# 112
Блонди, +1 за цикатридината. Най-доброто е това. Два флакона изхарчих с първото раждане.
Ще си купя и сега задължително.
Предполагам, че може да се пръска и върху операция, така че ще е полезно за всички, без значение как ще раждат.

# 113
https://
Аз родих секцио, лохиите започнаха веднаго, но наистина бяха малко. Продължиха около 14 дни, спряха и след това още няколко дни. Тези еднократни гащи, за които говорим така си и останаха не разпечатани. В момента в който се развдижих и сложих от моето бельо и нормална дамска превръзка. От тези за след раждането ползвах общо 2 до като дойдат рехабилитаторите след операцията. В болницата ми показаха да къпя дъщеря си под течаща вода, като акушерката я хващаше с една ръка от към врата и коремчото е под чешмата. Мен много ме беше страх да не я стисна, изпусна и т.н. В къщи си я къпах в ваничка с мека подложка и след къпане слагах по една капка спирт с помощта на капкомер точно на пъпчето, като с едно памуче стоях готова да не капне на страни като мърда детето. Така ми каза педиатърката, не казвам, че това е най-правилно. Иначе за шампоан или душ гел ми каза, че е един път в седимцата е достатъчно и  аз така правех. В болницата носих ръкавици за бебето и добре, че бях взела, постоянно се одираше по лицето. Носех и залагалка, но тя не я искаше. АМ ми носеха на всеки три часа със техни шишенца. На мен също ми спряха кърмата по мед. причини. Но пък спеше точно три часа, ядеше и пак заспиваше. Мисля, че по 30-40 мл ми носеха и и стигаше. Относно цикагридина и аз я ползвах и за в къщи си купих лепенки за след секцио с които да се къпя. Относно човалчетата, както са писала първите 2 месеца не помръдват изобщо. Аз купих на чувалче, когато за започнах да я намирам в различни пози и се страхувах от завивката. Имахме и възглавнички от тези за подпирането - отпред и отзад с велкро между тях, за да стои леко на страни, ако повърне. Надявам се, че съм била полезна и не съм прекалила с информацията.

# 114
Момичета, аз да ви се оплача, гаденето и повръщането ми се върна официално, в 28 седмица съм.От седмица насам повръщам всеки ден, но тои път е от киселините, само стомашен сок но е много неприятно.Върнах се отново към препечените филии със сирене и кисело мляко и вече нямам сили.От всичко ми се гади, а киселините парят и се образуват от всичко, даже и от 1 банан.Домати, доматен сос, портокали, кафе и шоколад не мога да близна, защото после имам експлозия.Усещам си стомаха свит и притиснат от бебчо.Ако хапна повече от филия става страшно.Май се очертават още 3 месеца над wc😢
Вчера бяхме на подготвителния курс за раждането и акушерката обясни, че е най-добре в началото да се вземат от гащите за еднократна употреба, но аЗ ще взема и нощни превръзки.Тук за шишета и помпа нищо не казаха да носим, ще попитам пак.Клизма преди раждане тук не се прави, но е нещо нормално.Даже дават храна и вода постоянно, дори и да си с контракции.След раждане оставят бебчето при майката, престоя във болница при нормално протекло раждане е 48 часа.Акушерката наблегна доста на темата, че периода след самото раждане е доста важен, адаптация, състояние на жената и тн.Днес пак сме на курс с таткото.Показаха ни и стаите и залата за раждане, обясниха в кой момент къде слагат жената.В общи линии в повечето време, когато съм с контракции ще съм в отделна стая заедно с таткото.Чак минути преди самото раждане ще ме преместят в родилна зала, но тя каза че там всичко става много бързо.Надявам се всичко да мине наред и бързо💙

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 10:02 от paradise_m

# 115
Късметлии сте paradise_m Simple Smile Тук таткото дори не го пускат да влезе в болницата. Спрели са всякакви огледи, които преди имаше на родилна и предродилна зала, нищо не може да видиш и да се информираш. Спрели са също безплатните лекции за бременни, които преди правеха в Майчин дом, единствено може да си намериш някой курс онлайн да си купиш. Доста тъпа работа...

# 116
А колко пакета памерси и колко пакета превръзки носихте в болницата? За МД иде реч, един пакет пелени изискват, а реално ще ми трябват ли и за в стаята? Взех голям пакет либрес 20нощни, ще ми стигнат ли и или да взема още? Няма кой да ми носи, защото не съм от София. Цикатридината ми е в списъка, гледах е ютуб чужденките си носят бутилка(като тези за сосове), с която се изплакват след тоалетна, защото не можеш реално да де избършеш, ползвали ли сте?
Някой пита, чувалчето за количка е от чочкобочко, но не съм сигурна, че го препоръчвам, от вътрешната страна е изкуствено пухено-полар? Не знам какво е точно, но ако знаех може би нямаше да го взема, защото не съм фен.

# 117
Тъй като ще ми е първо раждане не съм много запозната. На мен ми искат лингиини, вместо тях ли взимате тези гащи? Аз си мислех да взема лингиини, тъй като ми е в списъка от болницата и големи нощни превръзки.

# 118
Аз още нямам списък от болницата. До колкото знам лигнина и превръзките нямат общо. Смисъл и двете си трябват. На следващият преглед почвам да питам как стоят нещата в болницата,тоест кога се дава бебчето колко време стои при майката и въобще вземат ли ти, от там ще си направя сметка и за памперсите или пък ще попитам колко да вземам.
  Някой беше писал за Цикатридина спрей. Той не се ли ползва за белег от секцио и то за заличаване?

# 119
https://
Аз имам списък за окръжна болница, ако му върши работа на някой. И преди там раждах.

Общи условия

Активация на акаунт