Тема 6 - Февруарски мами 2022 г. 🎄❤

• 39 966
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
За температура в стаята...на чувалчетата има указания при каква дебелина при каква Т с какво трябва да е бебето отдолу (варира от само памперс до боди с късо ръкавче + ромпър отгоре). Поръчах от Томи Типи термометър за стая, който свети в три различни цвята според това дали е стаята е студена, достатъчно топла или гореща.
Освен чувалите, сега ги мисля и якета/космонавтчета за на излизане от болницата.

В mamas and papas, има много хубави космонавтчета.

# 91
В училищата за родители дето гледах, съветват първите дни да се къпе само с водичка защото то не се поти. А по натам 1 път на 3-5 дни измиващ продукт,  защото кожата им е суха и да не се доизсушава и да предизвикаме някакъв дерматит. Пъпния остатък съветват да не се мокри, а ако се мокри после, както вие казвате със спирт да се третира.
Шише и аз знам, че не трябва. Моята снаха в Англия не беше къпала бебето 30 дни, както каза и ти Тео, но тя според мен не е разбрала, че все пак трябва да се изплаква с водичка.  Обаче бебето получи някакъв обрив... и явно е имала нужда поне с водичка да я обливат и после с олио да и правят масаж. Та 1месец и оправяха кожата...

За крема съветват само ако се появи подсичане да се маже, иначе препоръчват да не се прекалява с козметиката, за да не стане обратния ефект и кожата от мехлем да се спари.

За лохиите аз имам питане, нощни превръзки ли трябват или може и нормални? И какви гащи сте ползвали в болницата сппред вида раждане? Защото аз сега си нося тип бразилки, а те няма да са окей за болницата предполагам Blush

# 92
  • София
Здравейте, на вас правиха ли ви някакви изследвания за кръвната захар. В 29 г.с съм и преди повече от месец ми взеха кръв  за ПКК и пише глюкоза не знам нещо по специално прави ли се, ако има гестационен диабет да се засече навреме?

На мен не са ми правили. Утре съм на преглед и ще питам дали ще изследваме, защото съм качила поне 12кг и бебето върви едро. Иначе знам, че се прави изследване за гестационен диабет ако околоплодните води са повече. Моите са в норма, може би затова не са ми казали нищо.

# 93
Според мен, за лохиите първите три-четири дни си трябват превръзки за родилки, след това може и нощни и накрая нормални. При мен беше така. Първите 2дни бях с тези за родилки, след това нощни и последната седмица - нормални.

# 94
В Англия препоръките са поне първите няколко седмици да не се използват душ гелове, шампоани, кремове и т.н. Само вода. И ако евентуално се появи лек обрив или суха кожа, да се намаже малко с кокосово мляко. Противопоказни са и тампоните за уши. За спирт не съм чувала да е препоръчителен също. Но пак казвам, това е в Англия, в БГ явно е по-различно.

# 95
Аз имам малко въпроси от опитните майки тук. Дребните неща с които не съм наясно малко ме изнервят и бих искала да попитам.
 - След раждане без значение как ще, веднага ли започва кървенето?
 - В началото още в болницата по колко време да се кърми приблизително бебето на хранене? Знам, че бебчето само си показва, но в цялата еуфория и самото ново изживяване може да се пропусне.
 - Да си взема ли биберон за в болницата или ако мога да не го ползвам много?
 - В началото как да къпем бебето? Пъпчето мокри ли се, ако не как да го опазим сухо? С шампоана ли започваме направо или в началото не е хубаво да се ползва защото и такива мнения чух и се обърквам.
Ами за сега са това въпросите, извинявам се малко дълго стана, но наистина ще ми е в помощ, може би и на другите нови мами. Blush

1.Веднага почват лохиите
2.За кърменето не мога да помогна понеже ми спряха кърмата по мед.причини.
3.Аз носих биберон и го давах
4.Къпането още от началото със шампоан , аз пазих пъпчето( да не попада вода и шампоан) ,при нас падна 2 или 3 дена след изписването .

# 96
Обременяване с глюкоза се прави ако има някой в семейството с диабет и ако бебето върви едро (това знам аз, на мен ми правиха заради първата причина). Днес бях на преглед (по собствено желание) бебка е добре 27+4г.с. 986грама всичко си е в нормите, явно не беше премерена правилно главичката ѝ миналия път. Камък ми падна от сърцето.
Като се замислям повечето мина, но колкото повече наближава толкова повече нямам търпение да си я видя и гушна. Само аз ли ставам все по-нетърпелива?

# 97
Оо със сигурност не си само ти. И аз съм нетърпелива вече и то доста, но няма как иначе. Heart

# 98
Не си само ти и аз нямам търпение, но да си изчака термина, че да се подготвим добре за него. Особено вече като го чувствам почти постоянно, че и ми отговаря с ритници като го дразня. Също искам вече да мога да легна нормално и да не ми тежи корема, така че и за това нямам търпение, освен да го видя.

# 99
Не си само ти и аз нямам търпение, но да си изчака термина, че да се подготвим добре за него. Особено вече като го чувствам почти постоянно, че и ми отговаря с ритници като го дразня. Също искам вече да мога да легна нормално и да не ми тежи корема, така че и за това нямам търпение, освен да го видя.
За тежане на корема не ми е чак, но да легна по корем ... Ох блаженство 😄😄

# 100
  • София
Моят съвет също е след раждане да си подготвите превръзки за родилки за първите дни, после нощни (мн добър вариант са Always ultra secure night extra) и след това нормални. Аз родих секцио, но лохии много време имах.
Иначе докато падне пъпчето знам че бебчето се къпе под мивката. Педиатърката би трябвало да покаже.
Биберони носихме в болницата. Сега пак трябва да си запиша да сложа в багажа като започна да го глася.

И аз нямам търпение да си гушна бебенцето.❤❤❤ Много мина, малко остана ❤

# 101
Абе да мога да легна въобще някак, че вече от болки понякога седнала заспивам. Grinning
А за биберон, гледам че в някои болници го има в списъка за взимане. Аз ще взема за всеки случай, но не възнамерявам да го използвам, освен ако бебето не реши друго.
Видях, че always имат еднократни гащи и мисля да се снабдя с такива, понеже четох, че тези на Canpol били много неудобни.

# 102
Имам стрии на десния крак. Искам да ида на козметик, да пия вино, да не ставам до wc по 25 пъти на нощ и да не пъшкам като парен локомотив при обръщане. Много ли е?

# 103
Имам стрии на десния крак. Искам да ида на козметик, да пия вино, да не ставам до wc по 25 пъти на нощ и да не пъшкам като парен локомотив при обръщане. Много ли е?
Още малко живот и здраве. Колкото до козметика аз лично си ходя, не виждам проблем освен ако вие нямате някакви допълнителни съображения.

# 104

Абсолютно същото искам и аз...  Simple Smile моя ме е кръстил моржолина Joy така се въртя нощем хахах. А не съм качила уж много... ама просто си тежи... искам вече да се наспя... а това май скоро няма да ни се случи Simple Smile да сме живи и здрави и бебоците. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт