Тема 6 - Февруарски мами 2022 г. 🎄❤

• 40 128
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Мамита, аз пак да отклоня темата малко. Някоя с болки в сърдечната област? Боли ме вляво, както като стяга сърце от притеснение. Знам че сърце не боли и това си е най-вероятно невралгия, ама за капак нито личния, нито гинеколога ми вдигат тел. Спя си основно на лявата страна, което сигурно допринася за тази болка. Също така сякаш ме боли точно като се събудя със запушен нос (то това си е вече почти всеки ден). Опитвам се да се успокоя, че най-вероятно нещо се притиска от нарастването на бебо, и че все пак сърце не би трябвало да боли.

Ще се радвам да споделите дали сте изпитвали такива болки и какво предприехте.
Аз съм несериозна с пиенето на магнезий и желязо, та май сама съм си виновна

# 121
Хибискус и аз ще съм в МД и моята АГ ми каза, че щяла да ми обясни всичко за раждане, екип и неща за болницата средата на януари, а на мен термина ми е на 2ри февруари Grinning Явно не си дават зор с тези неща. Мисля да я напъна поне за началото на януари да минем през тези теми, за да мога да си подготвя и багажа.
За къпането знам, че и в Германия не ги къпят въобще, но аз питах няколко педиатърки и ми казаха да си къпя бебето всеки ден с вода и един ден в седмицата с шампоанче и е разбираемо при положение, че понякога се оакват до ушите. Честно казано не мога да си представя само да го забърша Grinning Както и за масажите с олио също са изключително важни от самото начало, така че май ще си се доверя на нашите лекари и практики Grinning

# 122
Лили, това както го описваш, е много вероятно да са киселини - знам, че звучи странно, но и моите пристъпи се усещат точно като болка и присвиване в сърдечната област. Питай лекар, ако се притесняваш за всеки случай.
Също - аз съм с постоянно запушен нос, обмислям да купя овлажнител за въздух или както там се казва. Че сега с отоплението още по-зле.

# 123
  • София
Момичета, като раждала бебе 4400гр с ръчичка напред, горещо ви препоръчвам да пробвате с тетра (смрадлика) след раждането. Това ми го препоръча акушерката ми и дори даде точни инструкции на мъжа ми как точно да го приготвя и кога да ми носи бутилки в болницата, за да започна още от самото начало. Ползва се по бутилка на ден, при всяко посещаване на тоалетна - просто обливате с бутилката. На втората седмица вече нямах абсолютно никакви неразположения, нямаше сърбеж, неудобство... Така че опитайте това природно средство Grinning
Ние пъпче не сме пазили сухо. Мокрихме смело, просто после се почиства добре с 95% спирт и марли. Да знаете, че плачат на спирта не защото ги боли, а защото рязко ги охлажда. Ние обливахме с вода във ваничка всеки ден, защото бебето се кефече страшно много, а и на нас ни беше мерак. Сега с второто не знам дали ще имаме време за такива забавления Grinning Козметиката за след къпане рязко спряхме в 4-5м, защото се появиха лишеи от Мустела. От тогава досега мажа с домашен крем невен при разни кожни раздразнения и ми е мирна главата.

# 124
Аз ще раждам в Шейново и лекарят, който съм избрала не прави клизма преди раждането, без значение дали е естествено или секцио. Разбира се, ако много искаш, може да ти направят. Също мисля, че не къпят бебетата в болницата въобще, първото къпане си остава за теб вкъщи. Ако се застоите по някаква причина в болницата, не знам как стоят нещата вече, вероятно ги къпят тогава.

Да се похваля, че днес спах много хубаво. Не знам на какво се дължи, но не чувствам обичайното напрежение и тежест в корема. Преди да заспя ми беше тежко и едва си намерих място, усещах в полузаспало състояние как бебето се движи, но през нощта се събуждах няколко пъти за няколко минути да си сменя позата и ми беше много лесно, единствено ме боляха тазобедрените стави и нищо друго, което не се е случвало отдавна. И така сутринта станах за малко да изпратя мъжа и после пак си легнах и спах до преди малко, но напоследък супер много ми се спи, а сега и като ми беше комфортно и най-накрая малко се наспах. Мисля, че бебето се е преместило и на това се дължи, тайно се надявам да е главично вече, че долу удря повече и ми е натиснало нещо там.

Киселини и аз имам, но рядко и минават бързо. Най-много от вода ми се получават, което ми се струва много смахнато. Grinning Понякога ме заболява сърцето за малко, но то се усеща една тежест и едва дишам, защото всичко там се натиска, а не само сърцето, но моето бебче обича да става и с гръб и глава да ми натиска органите нагоре, виждала съм го на ехограф.

# 125
Смрадлика и брат ми носеше на снахата, тя роди в Шейново и двата пъти.

# 126
Имам стрии на десния крак. Искам да ида на козметик, да пия вино, да не ставам до wc по 25 пъти на нощ и да не пъшкам като парен локомотив при обръщане. Много ли е?

И аз искам същото, вчера вечерта така ми се допи вино, при все че аз ако пия пия една чаша за цяла вече и това е, но ще трябва да почакаме.

# 127
Между другото, моят лекар ми каза, че няма драма за една чаша, ама имам предвид да седна като нормален човек и да не се тревожа за всяка глътка Grinning

# 128
Между другото, моят лекар ми каза, че няма драма за една чаша, ама имам предвид да седна като нормален човек и да не се тревожа за всяка глътка Grinning

И на мен ми казаха същото, но аз съм много драматична 😀 почивам да мисля неща от сорта на “защо съм толкова егоистична, тази чаша вино дето ще изпия може да навреди”, и за това предпочитам да не пия изобщо. Вчера само една  глътка си откраднах от чашата на мъжът ми. 😀

# 129
  • София
На мен в началото нещо мнооого ми се пиеше биричка. 😁 А аз ппц съм човек на виното, и бира не харесвам особено.
Обаче намерихме решение - Хайнекен 0.0%.
Междудругото има и безалкохолно вино, мои приятелки много си го купуваха - Carl Jung, има червено, бяло, розе.😉

# 130
Бирата много помага при киселини.

# 131
  • София
+1 за Хайнекен Grinning Даже вчера ми доставиха награда сак от някаква скреч карта, която регистрирах преди 2 месеца за покупка от Фантастико Grinning

Обаче намерихме решение - Хайнекен 0.0%.

Смрадлика и брат ми носеше на снахата, тя роди в Шейново и двата пъти.

Баш там! Grinning

# 132
Здравейте, днес  забелязах че имам жълто зеленикаво течение , без мирис и сърбеж. Някоя мама да се е сблъсквала с това и дали е нормално ?

# 133
За лохиите -почнаха веднага след раждане. Аз раждах нормално и бях малко натъртена, така че най-добре ми беше с нощни превръзки, но sensitive. Тези за родилки ми бяха малко груби. 20 на мен нямаше да ми стигнат, грубо на 2 часа съм сменяла. А ме държаха първия път 5 дни, втория 7, заради инфекция.
Аз ползвах смрадлика (тетра), наистина много помага. Но трябва запарката да е прясна и ще тормозя мъжа ми да ми носи всеки ден. Ако не може, ще му кажа да вземе цикатридина. Стандартни бикини ми вършеха работа, но мисля да се заредя с еднократни гащи. И като се изцапа, да хвърлям. При секцио не трябва ръба на гащите да дразни белега, но не съм сигурна откъде точно минава белега и дали трябват дълбоки или плитки в такъв случай.
След раждането бях на антибиотик, както и бебето, но те ги изписват да са съвместими с кърменето и нямаше проблем да кърмя. Ако по някаква причина не можете да кърмите, а искате, е много важно да изцеждате поне колкото често хранят бебето (т.е. поне 8 пъти в денонощието, вкл поне 1 нощно изцеждане).
Аз много харесвам кърменето на поискване. Давам на бебето всеки път като се разбуди и почне да дава сигнали (не като заплаче, а още преди това, за да не се е изнервило). Дсвам едната гърда, суче колкото иска, докато само пусне. Ако иска, после предлагам втората, но не държа да яде и от нея. Ако е новородено (под месец) и направи много голяма пауза, аз предлагам да яде. Това защото някои бебета са с жълтеница и трудно се будят заради нея. Не се знае колко ще яде бебето. Има по-слабички, които ядат по час, а някои по-силни за 10 мин са готови. После се оригва.
Важно е по време на кърмене да ви е удобно. Хедра има много добра статия,
https://xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/ На мен ми е по-удобно да си присвия краката и да облегна бебето на тях, а не да слагам възглавница. Но важното е да е удобно, за да не давате зор на бебето. Също ми е удобно да си имам вода, храна, зарядно и т.н. наблизо.

Аз ще си взема отделно няколко памперса за стаята. Плюс кремче за мазане на дупе и мокри кърпички. Случвало ми се е да се наака бебето в 3 през нощта. Акушерката въобще не обичаше да я будя, а ако стои наакано с часове, ще се подсече.
Вкъщи мисля да мажа дупето с мазно кремче след всяка смяна. Иначе се подсичаше. Доволна съм от кремчета с ланолин. Също ще къпя всяка вечер, не винаги със сапун. При момичетата трябва да се бърше отпред-назад, но в началото почти на всяко изакване беше омазано отвсякъде. Така че много внимателно изчиствах всички гънки, да няма ако някъде. При подсичане на бебе също помага смрадлика.

Ако бебето е на ам, ползват някаква формула -първите дни, на колкото дни е бебето, толкова по 10 грама ам дават, докато стане 100. Т.е. първия 10, втория ден 20 и т.н. И после май беше 100+ на колкото месеца е бебето.

Не бих се притеснявала за чувалчетата в първия месец. Тогава нямат сили да се въртят още. А за втория вече ще са 4+ кг.

При странен секрет бих се свързала с АГ  да вземе микробиология.

# 134
  • София
Здравейте, днес  забелязах че имам жълто зеленикаво течение , без мирис и сърбеж. Някоя мама да се е сблъсквала с това и дали е нормално ?

Да не са околоплодни води? Обадете се на АГ и не отлагайте прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт