Тема 6 - Февруарски мами 2022 г. 🎄❤

• 40 249
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, днес  забелязах че имам жълто зеленикаво течение , без мирис и сърбеж. Някоя мама да се е сблъсквала с това и дали е нормално ?

Аз съм с отвратително обилно течение от началото на бременността. Буквално минава през ежедневната превръзка. Но е бледо жълтеникаво към прозрачно/бяло.
Задължително трябва да се види да нямаш инфекция, че да се вземат мерки навреме. На мен повече ми звучи като някаква бактериална инфекция. Дано не са води

# 136
Здравейте, днес  забелязах че имам жълто зеленикаво течение , без мирис и сърбеж. Някоя мама да се е сблъсквала с това и дали е нормално ?
Обадете се на АГ , най вероятно имате гъбична инфекция .
Добре е да вземете мерки навреме за да не се предаде на бебето ако раждате нормално .

Аз с първата бременност бях с остаряла плацента 3та степен и калцирани води и въпреки това , като ми изтекоха водите си беше безцветно,като вода ...

Евентуално ако течението е слузесто може да е тапа но тя буквално е като ,,сопол,, не може да се обърка 😅

# 137
И аз съм с ужасно бяло течение, но е бяло, рядко е жълтеникаво, а от време на време е рядко като вода, но стои мазно. Водите са точно като вода и нямат мирис, само ако има инфекция на плода или майката пуши, тогава са зелени. Това звучи повече като гъбички, затова отиди да ти вземат микробиология и да ти изпишат нещо. И аз имах, не е страшно.

# 138
Аз също имам леко течение още от началото на бременността. Няма мирис, почти прозрачно. Но редно е да се уведоми АГ при нещо съмнително.
  Да ви питам само аз ли имам проблем с краката и намирането на обувки...единият ми крак е по-широк от другия и ме боли отгоре костта. На пръв поглед не е подут, но като се загледам си личи разликата в широчината между двата. АГ каза, че е нормално, ама все някакъв лек няма ли?

# 139
Аз също имам леко течение още от началото на бременността. Няма мирис, почти прозрачно. Но редно е да се уведоми АГ при нещо съмнително.
  Да ви питам само аз ли имам проблем с краката и намирането на обувки...единият ми крак е по-широк от другия и ме боли отгоре костта. На пръв поглед не е подут, но като се загледам си личи разликата в широчината между двата. АГ каза, че е нормално, ама все някакъв лек няма ли?
[/quote
Свода ви се е надул, аз съм със същия проблем...
След първото раждане нито едни обувки не ми ставаха , и сега май пак натам отиват нещата.
В някои случай проблема с краката си остава и след раждането май  😅
Чувствам се като пубер , растат ми краката,дебелея ,косата ми капе,окосмяването по тялото нещо оредя и хормоните ми бушуват  😂

# 140

Аз от два месеца се усещам, че все разхлабвам дясната маратонка и все сякаш ми убива баш под връзките на маратонката. Взех си половин номер по-големи маратонки даже. И засега чат-пат мажа с мехлема с див кестен и арника на кройтерхоф. И за кръста го ползвам.
Пробвай с упражнения за стъпала - в интернет има доста примери при проблемни сводове (от типа на ходене на пръсти и на пети). Аз съм оперирана и на двете стъпала и тези упражнения ми помогнаха за отоците и дискомфорта след операцията

# 141
Деси, звучи като инфекция да си направила. Води не са, по-скоро. Иди на изследвания. Споко, това се оправя.

# 142
Някоя, която е правила фетална морфология в Надежда знае ли дали прегледа може да бъде записан (на диск, флашка или друго)? Или зависи от лекаря? Обадих се на  централата им, не успяха да отговорят на този въпрос, казаха да питам в кабинета.

# 143
Мамита, аз пак да отклоня темата малко. Някоя с болки в сърдечната област? Боли ме вляво, както като стяга сърце от притеснение. Знам че сърце не боли и това си е най-вероятно невралгия, ама за капак нито личния, нито гинеколога ми вдигат тел. Спя си основно на лявата страна, което сигурно допринася за тази болка. Също така сякаш ме боли точно като се събудя със запушен нос (то това си е вече почти всеки ден). Опитвам се да се успокоя, че най-вероятно нещо се притиска от нарастването на бебо, и че все пак сърце не би трябвало да боли.

Ще се радвам да споделите дали сте изпитвали такива болки и какво предприехте.
Аз съм несериозна с пиенето на магнезий и желязо, та май сама съм си виновна
                                                                                          Аз съм по същия начин даже и някой път и магнезият забравям да пия, мн.съм разсеяна но и аз съм с такива болежки но са за кратко време и се търпят.

# 144
Преди около 30 минути мъжът ми без да иска ми удари корема с гъз, даже въздуха ми изкара. За сега само чувствам много лека болка, почти никаква, повече от притеснение е сякаш. Според вас за какво да следя и какво може да стане от това? Сега по нощите не ми се ходи до болница, мисля да следя дали ще мине болката или евентуално нещо друго ако се появи и тогава чак да ходя. Бебето се движи, то попринцип днес не е удряло силно, както обикновено, а по-леки движения правеше и сега пак такива си прави.

# 145
Според мен бебчето си е добре. Знам, че при по-силен удар е опасно! Така са ми казвали. С предната бременност в 5 месец паднах по стълбите на дупе и тогава се уплаших да не е станало нещо с бебето понеже се разтресе силно и след това ме боляха мускулите на корема, но на прегледа си беше добре бебчето. Наблюдавай движенията как са на бебчето и ако много ти е притеснено, тогава посети АГ.

За смрадликата и аз съм се убедила, че помага. След първото раждане ми носеха и всеки ден по няколко пъти се измивах. Много бързо ми помогна това за заздравяване и зарастеане на шевовете след епизотомията. И този път мисла да карам ММ да ми носи, ако си родя нормално.

Краката предния път много  и се бяха подули след 7-8 месец. Даже имах и понякога подувания на пръстите на ръцете. Тогава пиех по-много вода 24/7 и явно си задържах, та от това станаха нещата. Сега пак пия вода, но сякаш по-малко и за сега нямам тоя проблем. Но до 9м. има време, дано не се повтори това, че е доста неприятна част. Качих номера на обувките с 1 нагоре. И доста ми се разшири ходилото. Слагах си краката по 2-3 пъти в деня в хладка вода с морска сол и така за 2 седмици някъде се нормализираха нещата. Та Нинче пробвай с това и дано има ефект и при теб и скоро да ти отпусне крачето. А за болките от ляво близо до сърцето не съм имала тоя проблем и не мога да кажа, освен да е нещо свързано с киселини и така да го усещаш.

Аз до сега си позволих 3 пъти за си пийна биричка, но до 1 чашка, не повече и не ми е повлияло зле. Даже ме отпусна. С предното лятото пак така и всичко си беше наред. Но всичко е било с мяра и рядко.

# 146
С дъщеря ми като бях бременна се ударих сама в една врата на шкаф, чак си бях посинила корема... Нищо ми нямаше. Ама още се чудя как го направих, по принцип много рядко се удрям или падам.
Аз си позволявам алкохол от чашата на мъжа ми, с една глътка нищо не може да стане, освен да се утоли желанието. Все пак не говорим за всекидневно пиене на твърд алкохол в големи количества.

# 147
И... киселини Sad
При вас след колко време се получават? Чудя се дали да обвиня обеда, междинния шоколад или следобедната закуска (да, няма шанс да заслабна напоследък).
Облекчаваше ме, ако седя на фитнес топка. Може да пробвате, ако имате вкъщи. И газирана вода.

# 148
Уф, аз след вчерашния сняг се разболявам.  Освен биозин мама какво ни беше позволено да пием (За нос и гърло)?

# 149
Като ме болеше гърлото, АГ ми беше изписала Хексоралетен Н, а за нос си пръсках разтвор на морска сол.
На мен болката ми мина напълно, бебето преди малко ме преби с удари и ритници, така че всичко е наред, само притеснението беше голямо.

Общи условия

Активация на акаунт