Тема 6 - Февруарски мами 2022 г. 🎄❤

• 40 325
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Определено си има значение и характера на бебето ☺️
Първото беше момче ,тогава работех до последно.Дори и в ранни седмици всички виждаха какво " шило " имам в корема.От както се е родил не се е спрял на едно място.На дни беше,когато сам се люлееше в кошницата за кола поставена на ламината 🙉 Сега е на 10г,пак на едно място не може да стои мирен.Не обича да спи, някъде от 2годишен не спи на обяд,дори в детската градина е стоял буден 🤷‍♀️
Сега за бебето-момиче е ☺️ Толкова кротичко, на моменти забравям,че съм бременна и само големия корем ми напомня. В 26+5 съм,рядко я усещам и то като гъделичкане. Спя си по цяла нощ и не ми създава никакъв дискомфорт. На моменти леко се филмирам като ви чета,но и от приятелки чувам ,че нямат общо 2 бременности. И как са ходили по 2 пъти на седмица да проверяват дали е добре бебето.

# 166
Аз съм със задна плацента. Усещам си я доста, предимно по това време и вечер. Мести ми корема, е не се отличава крак, ръка и т.н просто като се мести и се вижда, не всеки път. Понякога както си стоя и такъв ритник получавам, че чак се стряскам и отделно, че си заболява малко, но нека да си се движи така ми е по-спокойно като я усещам. Мисля, че е застанала странично, само покрай пъпа си я усещам, на последния преглед си беше все още седалищно, ще видим на морфологията как ще се е разположила.

# 167
И аз я усещам покрай пъпа, а казаха, че е с главата надолу вече. Изобщо не мога да си я представя къде и как е застанала.

Аз съм със задна плацента и усещам от много време и много силно.

Случвало ли ви се е бебето все едно да се изсипе? Много ниско стои и буквално ставам от тоалетната и пак ми се ходи. Мисля си, че това става като заспи и се отпусне.

# 168
Аз го усещам предимно под ребрата, даже в момента изпъква и се движи, като поставя ръка и то удря, това ми е най-забавно и редовно така си контактуваме. Чак крак и ръка не се различават, много е рано, а и според мен това рядко се случва дори в много напреднала бременност. Обаче като се появи тази издутина и се вижда как се движи и като пипна е твърда и обла, а там му стои главата и предполагам, че като нещо се изпъне и така му изпъква главата, ръцете да са му толкова силни, че да прави това с тях, не ми се вярва. На ехограф съм виждала как си удря дупето и го усещам пак силно, но много по-надолу, обаче не изпъква така. Явно ще е щур.

# 169
Аз малко да разнообразя темата за бебетата, ако позволите.😁 Украсихте ли коледно? В какво (ще) се състои украсата? 😊

Аз чаках да стане 1-ви декември и мисля днес да украся коледно у нас Simple Smile Като цяло украсявам хола и кухнята основно, в спалните не слагам нищо, но доста компенсирам с другата част на къщата. Christmas TreeChristmas TreeChristmas Tree

Иначе паралелно с коледното си настроение сигурно от над месец търся педиатър. Приятели ми казаха, че даже съм "закъсняла" и аз им се поизсмях тогава, но след цялото ходене по мъките се оказа, че това наистина е някакъв ужас. Никой не записва нови пациенти, дори частните почти нямат места. Реших просто да запиша детето при личен лекар, защото и това е опция, но с личните лекари е още по-голяма драма - те също не приемат и прочее. Та с 300 зора си уредих консултация с една педиатърка за утре. Стискайте ми палци да си допаднем, но вече и това няма да гледам. Просто формално да е записано някъде бебето, пък ако не съм доволна, ще си ходя на частен (ако намеря) Grinning Grinning Grinning

# 170
Аз все отлагам отлагам това с педиатъра ама май ще се захвана сериозно вече.

# 171
Аз съм с предна плацента,  усетих леки побутвания чак в 19та седмица и то само вечер, сега има дни , в които я усещам по- леко през деня, а вечерта по- силничко. От няколко дни насам след 23ч. много се мести и върти, а снощи даже за първи път ме заболя около пъпа беше, виждам подутини ,но не знам това главата ли е или дупето Joy един път се беше изместила цялата откъм лявата страна на ребрата и изглеждаше много шантаво, след минути се върна обратно някъде под пъпа, има дни,когато ме рита толкова ниско,че имам чувството, че всеки момент ще излезе... през деня си е кротка, предполагам,че си спи и ако това определя характера за после,много се радвам!!!

# 172
Определено си влияе и характера. Сина ми също много риташе и се бунтуваше. В 9м. корема ми ставаше в много странни форми и подутини, чак мъжа ми се чудеше какво се случва 😅. Бях с задна плацента и сега пак съм задна плацента и пак е момче, но тоя път ритниците почнаха от по-рано и са си и по-силни. Освен това с водите да е оказало някакво вшияние, че с предната бременност имах страшно много, а сега е средно положение. Ама явно характера е опредвлящ при мойте диванета. Ох, все си викам дано не е толкова див, като брат си. 😅💙
Украсата и аз мисля след малко да я почна. Ще сложа за сега самоедна елха в кухнята на един шкаф, че малкия много пипа и сваля всичко до,  което се докопа. Опасен е. 😄

# 173
Минах феталната морфология днес, в 30г.с. бебето е 1500гр. Обърнала се е главично вече и за щастие всичко си е наред. Плацентата ми е задна и я усещам доста, редовно си подбутва, подскача, а снощи май я усетих и да хълца (ако е било това). Много е мило всичко. Препоръчвам д-р Панайотова в Надежда за ФМ, много прецизна и точна като лекар. Записа ми снимки на един диск като помолих.

# 174
Моято семейство винаги е имало традицията да украсява на 6 декември,  това се предаде и на мен и сега и аз мисля така да правя, ще купя нова играчка за елхата, както традицията повелява 🎄☃️

# 175
  • Пловдив
Аз малко да разнообразя темата за бебетата, ако позволите.😁 Украсихте ли коледно? В какво (ще) се състои украсата? 😊

Винаги украсяваме вкъщи в първата събота от месеца. Вече имам коледно настроение и чакам с нетърпение вкъщи да светнат коледните лампички Christmas Tree. Всяка година купувам по нещо ново за украсата, не винаги е играчка за елхата, а каквото си харесам. Тази година взех украсено клонче от елха и дори вече му намерих място. Ще има елха, лампички, коледна покривка и посуда, гирлянди и разни коледни дреболии. Коледа е любимият ми празник! Нямам търпение да се захвана с приготвянето на коледните сладки и сладкиши Blush Christmas TreeNature SnowflakePeople SantaCookie

# 176
Ние ще купим елха, малко коледни свещи съм взела, ще запалим и камината. Мисля, че догодина повече ще е празник и веселба, защото децата, живот и здраве, ще са по-осъзнати и вероятно ще се радват на украси, празници и т.н.

# 177
Аз съм с предна  плацента и усетих бебчо някъде към 19 гс .
Сега има дни ,в които го усещам по-слабо,други дни се чудя дали въобще  спи ,защото е доста активен.
Но ми се случиха  два  пъти когато не го усещах доста време и много се притесних.
Последния път беше този понеделник рано сутринта ставайки до wc. Винаги дава знак ,че е буден като ставам през нощта,а тогава се опитах да го провокирам с лек натиск по корема,не ми отговори и  съвсем се ошашках,че не го усещах въобще в  неделя
Та ставах и хапнах шоколад и сложих слушалки на корема пускайки музика за бебешки ритници.
 Не знам кое подейства,но ми отговори .
Днес си го усещам доста отново и то съвсем високо горе почти под гърдите-издува се корема ,няма кой друг да е.
За украса и аз чаках да дойде декември .
Но първо ще купя нова играчка.
По традиция купувам всяка година нещо ново за украсата и чак тогава се заемам

# 178
И аз много обичам Коледа Heart преди 2седмици купих по една нова красива играчка за елха и ги оставих да се мъдрят на нощните шкафчета да създават настроение .  В понеделник трябва да ми сложат ламината в хола и планирам тогава да украся елхата Simple Smile
Иначе бебка мърда вече доста, не болезнено, но по осезаемо, което може само да ме радва. Ако си спомняте, до 25 та седмица въобще не я усещам, което не е нормално

# 179
И аз не знам какво да правя с тези педиатъри. Казаха ми да отида в най-близкото ДКЦ и да видя там дали няма някой. Със сигурност повече на частно, ще ходим ама все някъде да се запише трябва..  Frowning1

Аз чаках да стане 1-ви декември и мисля днес да украся коледно у нас Simple Smile Като цяло украсявам хола и кухнята основно, в спалните не слагам нищо, но доста компенсирам с другата част на къщата. Christmas TreeChristmas TreeChristmas Tree

Иначе паралелно с коледното си настроение сигурно от над месец търся педиатър. Приятели ми казаха, че даже съм "закъсняла" и аз им се поизсмях тогава, но след цялото ходене по мъките се оказа, че това наистина е някакъв ужас. Никой не записва нови пациенти, дори частните почти нямат места. Реших просто да запиша детето при личен лекар, защото и това е опция, но с личните лекари е още по-голяма драма - те също не приемат и прочее. Та с 300 зора си уредих консултация с една педиатърка за утре. Стискайте ми палци да си допаднем, но вече и това няма да гледам. Просто формално да е записано някъде бебето, пък ако не съм доволна, ще си ходя на частен (ако намеря) Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт