Отговори
# 1 155
Здравейте. Бебчо е на почти 8месеца в регресия е и избиват първите зъбки.От 1 месец става в 4сутринта като му давам мляко давам му вода той отказва и не иска да заспи.През тези 2 месеца ставаше пак в 4 обаче си пиеше млякото и след това малко вода и си заспиваше сам. Обаче сега не иска отказва мляко отказва вода.Люшкам го в леглото до 6 и така дремка тези 2 часа.Ставаме в 6 и към 7:30 лягаме отново спи 2 часа.След това ляга в 12:00 и става най-късно към 15:30 и последната дрямка е от 18:30-19:00 и вечерта ляга към 21:30-22:00 какво да правя, за да не става толкова рано?

# 1 156
Здравейте, бебето е на 3 месеца и половина. От 1 седмица долу-горе се влоши доста сънят му. Преди това си спеше много през деня и през нощта си спеше спокойно с едно будене към 2-3ч. и след това до сутринта. Но напоследък нещата се промениха.. Сега трудно прави по-продължителни дремки през деня от 30 мин, освен когато сутрин сме на разходка с количката, тогава може да спи и по 2 часа без да се събуди.  Следобяд започва с дрямка от 30 мин буди се с рев или малко след това става крив, опитвам се да го доприспа с различни методи, понякога успявам, понякога не съответно той става много крив защото видимо му се спи. По принцип го слагам да си ляга за нощен сън към 21ч- 21.30 но последните дни като почти не е спал следобед заспива към 20ч-20.30ч и започна да прави 2 нощни събуждания в 1ч и после в 4ч. като и през нощта не му е много спокоен сънят, върти се.. сумти.. Има ли нещо което бих могла да направя за да е по-спокоен?

Здравейте,
Най-вероятно сте навлезли в регресията на 4-ти месец. За да преминете по-леко през този период, е важно да следите нормите за сън - интервали на будуване, брой дремки и общо сумарно време на сън. Също така се стремете да приспивате без силни асоциации за сън. Би следвало до 7-10 дни, сънят да се подобри.

# 1 157
Здравейте. Бебчо е на почти 8месеца в регресия е и избиват първите зъбки.От 1 месец става в 4сутринта като му давам мляко давам му вода той отказва и не иска да заспи.През тези 2 месеца ставаше пак в 4 обаче си пиеше млякото и след това малко вода и си заспиваше сам. Обаче сега не иска отказва мляко отказва вода.Люшкам го в леглото до 6 и така дремка тези 2 часа.Ставаме в 6 и към 7:30 лягаме отново спи 2 часа.След това ляга в 12:00 и става най-късно към 15:30 и последната дрямка е от 18:30-19:00 и вечерта ляга към 21:30-22:00 какво да правя, за да не става толкова рано?

Здравейте,
На първо място, трябва да коригирате режима. На тази възраст не трябва да имате повече от 3 часа сумарно дневен сън. Не трябва да има и единична дрямка по-продължителна от 2 часа, дори бих препоръчала по-дълга от 1.30, ако продължавате с режим с 3 дремки.  В момента има много дневен сън, който краде от нощния. Следва и да коригирате и интервалите, тъй като в момента са кратички за възрастта и съответно не се натрупва достатъчно налягане за възрастта.

# 1 158
  • Варна
Здравейте!
Бебето ни днес навършва 10м.
Въпросът ми е нормално ли е да спи около 15 часа на денонощие?
Гледам, че повечето бебета на тази възраст правят по 2 дремки по час и половина, а нашият спи много повече.
Едва издържа интервалите на будуване от 3 часа, обикновено сутрин заспива след 2ч45мин (заспива за 1 мин, едва дочаква да го сложа в кошарата), на обяд прави 3 часа и вечер пак 3 часа интервал на будуване.
Вечер спи добре с едно събуждане за мляко.
Навън спи около 30-40 мин в количката, но вкъщи в кошарата винаги се налага да го будя...
Днес например бяхме със следния режим:
6:45 събуждане за сутрин
9:15 заспа за първа дрямка
10:45 го събудих аз, иначе щеше да спи повече.
13:45 го сложих за втора дрямка (заспа почти веднага)
Спа 3 часа! Преди малко го събудих в 16:45. Не знам иначе колко още щеше да спи.
Не е болен, няма температура. От край време забелязвам, че спи повече от другите бебета, не е някакво изключение.
Често като го събуждам е крив и плаче.
Иначе заспива сам с бял шум, но много рядко се събужда сам и аз постоянно съм в дилема дали и кога да го събудя.

# 1 159
Здравейте, дъщеря ми е на 1г и 5м. На 1г и 2м започнаха да и излизат зъбчета и се започнаха нощните събуждания, облекчаваше се и се успокояваше с вода, и в началото това беше в дните когато и излизат зъбки през другото време пак си спеше норнално. Само че постепенно положението стана страшно и в момента дори да не и излиза зъбче нощния дън е мираж. Буди се през 30-40 мин за вода, на вечер изпива над 2л и цяла вечер е една въртележка пиене на вода и смяна на памперс. Направила си е много силна асоциация с водата и заспиването и не знам какво да правя. Заспива на бял шум и с играчка.

# 1 160
Здравейте!
Гледам, че повечето бебета на тази възраст правят по 2 дремки по час и половина, а нашият спи много повече.
Едва издържа интервалите на будуване от 3 часа, обикновено сутрин заспива след 2ч45мин (заспива за 1 мин, едва дочаква да го сложа в кошарата), на обяд прави 3 часа и вечер пак 3 часа интервал на будуване.
Навън спи около 30-40 мин в количката, но вкъщи в кошарата винаги се налага да го будя...
Спа 3 часа! Преди малко го събудих в 16:45. Не знам иначе колко още щеше да спи.
Не е болен, няма температура. От край време забелязвам, че спи повече от другите бебета, не е някакво изключение.
Иначе заспива сам с бял шум, но много рядко се събужда сам и аз постоянно съм в дилема дали и кога да го събудя.

Здравейте,
В линка по-долу може да видите нормите за детски сън. 15 часа  е абсолютно в нормата.
Единствената ми препоръка е да се опитате по-малко да ограничавате дневния сън, за да има повече нощен такъв. На този етап си имате еднорог (честито!), надявам се и за в бъдеще да остане така.
Смятам, че когато всичко е наред, няма нужда да се променя нещо.

# 1 161
Здравейте, дъщеря ми е на 1г и 5м. На 1г и 2м започнаха да и излизат зъбчета и се започнаха нощните събуждания, облекчаваше се и се успокояваше с вода, и в началото това беше в дните когато и излизат зъбки през другото време пак си спеше норнално. Само че постепенно положението стана страшно и в момента дори да не и излиза зъбче нощния дън е мираж. Буди се през 30-40 мин за вода, на вечер изпива над 2л и цяла вечер е една въртележка пиене на вода и смяна на памперс. Направила си е много силна асоциация с водата и заспиването и не знам какво да правя. Заспива на бял шум и с играчка.

Здравейте,
За всеки случай, бих посъветвала да се коментира и с педиатър, за да се изключи и физиологичен проблем, но да, определено звучи като изключително силна асоциация.
За жалост обаче, няма как да дам съвети в рамките на този форум, тъй като премахването на асоциации е индивидуален и продължителен процес, поради което е обект на индивидуална консултация.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 09:56 от Рaдост

# 1 162
  • Варна
Скрит текст:
Здравейте!

Здравейте,
В линка по-долу може да видите нормите за детски сън. 15 часа  е абсолютно в нормата.
Единствената ми препоръка е да се опитате по-малко да ограничавате дневния сън, за да има повече нощен такъв. На този етап си имате еднорог (честито!), надявам се и за в бъдеще да остане така.
Благодаря!
Вече бях започнала да се притеснявам дали няма някакъв дефицит на витамини или минерали и затова да е по-поспалив. Sweat Smile
Ако може да публикувате линка, ще е супер! ❤️

# 1 163
Скрит текст:
Здравейте!

Здравейте,
В линка по-долу може да видите нормите за детски сън. 15 часа  е абсолютно в нормата.
Благодаря!
Вече бях започнала да се притеснявам дали няма някакъв дефицит на витамини или минерали и затова да е по-поспалив. Sweat Smile
Ако може да публикувате линка, ще е супер! ❤️

Здравейте,
Извинявам се, пропуснала съм
https://www.facebook.com/SleepyPandaConsultation/photos/pb.10007 … 506278594/?type=3https://

# 1 164
  • София
Здравейте, може ли съвет за режима на дете, което сега навърши три години? Досега се будеше в 7-7:30 сутрин, следобед спеше от 14 до 16 часа и вечер заспиваше към 9:30-10:00 най-късно. От няколко дни обаче започна да будува нощем - между 1 и 2 часа. Събужда се към 1 през нощта и започва да ни вика през 15 минути за пишкане или за акане. Не винаги върши работа. Вече сме на ръба на изтощението. Възможно ли е двучасовата дрямка да му идва в повече вече?

# 1 165
  • София
Здравейте,

имам близначки на почти 3г, на есен предстои да тръгнат на държавна ДГ 1-ва група, тази година бяха 2 яслена група.

Когато са у дома, не мога да поддържам ясления режим - нито огладняват в 11:45, нито мога  да ги сложа да спят в 12:45 - обядът им обикновено е около 13ч, слагам ги по леглата към 14ч, последователно през 15 мин, след четене на книжки за успокоение. След обяд много рядко успяват да заспят заедно, защото подскачат в леглата и се закачат една с друга, вместо да спят. Вечер заспиват към 9:30 заедно, сутрин стават към 7:30 - 8. Това в изминалата година не беше проблем, режимът им в яслата и вкъщи просто беше различен. Спяха и двете след обяд и в яслата, и вкъщи. Вечер заспиват самостоятелно, след къпане, книжки, мляко и песнички за лека нощ.

В последните няколко седмици обаче имахме някои промени (бяхме на море, подарихме бибите, използвани само за сън, на Баба Риба - за малките рибки, почти без протест - само първата вечер имаше малко плач), които, в комбинация с по-дългите интервали на заспиване на едната близначка доведоха до тотално отпадане на следобедния й сън. За последните 3 седмици е успявала да заспи общо 3 пъти след обяд, след това вечерта не може да заспи до 11-12ч. Дори много изморена, след обяд лежи час и половина, мрънка и не може да заспи - нито с мен, нито без мен. За сметка на това нощем спи чудесно около 11-11:30ч. Вечер дори не изглежда изморена (когато прескачаше следобеден сън като по-малка, й се плетяха краката, но сега вече и това го няма). Другата близначка спи около 9:30ч нощен сън, и 1:30 - 2ч дневен. Отива сама в леглото и заспива сама за 5 минути, или иска да полежа малко с нея.

Въпросът ми е - нормално ли е толкова рано да отпадне следобедния сън, дали има смисъл да я мъча да спи след обяд, и как да действаме с ДГ наесен. Тя вече съзнателно не иска да ходи на ясла, защото там я карат да спи и й казват "шшш, тихо". Вкъщи също се налага да пази тихо, но поне не се налага да лежи Simple Smile

Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 12:28 от delisardeli

# 1 166
Здравейте, може ли съвет за режима на дете, което сега навърши три години? Досега се будеше в 7-7:30 сутрин, следобед спеше от 14 до 16 часа и вечер заспиваше към 9:30-10:00 най-късно. От няколко дни обаче започна да будува нощем - между 1 и 2 часа. Събужда се към 1 през нощта и започва да ни вика през 15 минути за пишкане или за акане. Не винаги върши работа. Вече сме на ръба на изтощението. Възможно ли е двучасовата дрямка да му идва в повече вече?

Здравейте,
Със сигурност дрямката е твърде дълга. Постепенно намалете дневния сън до 1.30, а ако проблемите продължават и до час. Хубаво е и да не позволявате сън след 15ч.

# 1 167
Здравейте,

имам близначки на почти 3г, на есен предстои да тръгнат на държавна ДГ 1-ва група, тази година бяха 2 яслена група.

Когато са у дома, не мога да поддържам ясления режим - нито огладняват в 11:45, нито мога  да ги сложа да спят в 12:45 - обядът им обикновено е около 13ч, слагам ги по леглата към 14ч, последователно през 15 мин, след четене на книжки за успокоение. След обяд много рядко успяват да заспят заедно, защото подскачат в леглата и се закачат една с друга, вместо да спят. Вечер заспиват към 9:30 заедно, сутрин стават към 7:30 - 8. Това в изминалата година не беше проблем, режимът им в яслата и вкъщи просто беше различен. Спяха и двете след обяд и в яслата, и вкъщи. Вечер заспиват самостоятелно, след къпане, книжки, мляко и песнички за лека нощ.

В последните няколко седмици обаче имахме някои промени (бяхме на море, подарихме бибите, използвани само за сън, на Баба Риба - за малките рибки, почти без протест - само първата вечер имаше малко плач), които, в комбинация с по-дългите интервали на заспиване на едната близначка доведоха до тотално отпадане на следобедния й сън. За последните 3 седмици е успявала да заспи общо 3 пъти след обяд, след това вечерта не може да заспи до 11-12ч. Дори много изморена, след обяд лежи час и половина, мрънка и не може да заспи - нито с мен, нито без мен. За сметка на това нощем спи чудесно около 11-11:30ч. Вечер дори не изглежда изморена (когато прескачаше следобеден сън като по-малка, й се плетяха краката, но сега вече и това го няма). Другата близначка спи около 9:30ч нощен сън, и 1:30 - 2ч дневен. Отива сама в леглото и заспива сама за 5 минути, или иска да полежа малко с нея.

Въпросът ми е - нормално ли е толкова рано да отпадне следобедния сън, дали има смисъл да я мъча да спи след обяд, и как да действаме с ДГ наесен. Тя вече съзнателно не иска да ходи на ясла, защото там я карат да спи и й казват "шшш, тихо". Вкъщи също се налага да пази тихо, но поне не се налага да лежи Simple Smile

Благодаря предварително!

Здравейте,
Абсолютно нормално е да отпадне дрямката. Особено във вашия случай, когато  и нощният сън е чудесен.
За жалост, решение за ситуацията с градината нямам (търся такъв и за моето дете). Като съвет, се стремете поне по 30-ина минути да лежи спокойно вкъщи (доколкото не я изнервя) и се опитайте да говорите в конкретната градина за решение.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 09:50 от Рaдост

# 1 168
  • София
Благодаря за отговора!
Вече пробвахме с 1.5 ч дрямка и приключихме с будуването 🙂

Здравейте,
Със сигурност дрямката е твърде дълга. Постепенно намалете дневния сън до 1.30, а ако проблемите продължават и до час. Хубаво е и да не позволявате сън след 15ч.

# 1 169
Благодаря за отговора!
Вече пробвахме с 1.5 ч дрямка и приключихме с будуването 🙂

Здравейте,

Здравейте,
Много се радвам и пожелавам много спокойни нощи!

Общи условия

Активация на акаунт