Отговори
# 1 920
Здравейте, Даниела!
Ще съм благодарна за мнението Ви!
От колко сън има нужда 10 месечно бебе, съответно нощен и дневен и колко дремки? И какви интервали на будуване са препоръчителни/обичайни?Моят бебок спи около 9-10ч нощем. Някой път будува по 5-6 часа и пак трудно заспива за дневен сън. Не са ли много 5-6 часа?Друг път на 3тия час заспива. Обичайно има два дремки по 1ч.30м.
Приспивам го на ръце, т.е . почти или напълно заспал го слагам в леглото и някой път по 20мин се приспиваме. Това трябва да го променя със сигурност.

Здравейте,
Бебе на 10 месеца трябва да е на 2 дремки, с максимум 3 часа дневен сън, но рядко децата спят добре с толкова дневен сън и обичайно не бива да излизаме от максимум 2:30.
Нощният сън не трябва да пада под 10 часа.
Интервалите варират, но ориентировъчни биха били 3:15/3:40/4
5/6 - часов интервал е подходящ при една дрямка

# 1 921
Здравейте, отглеждам един господин на 6+ месеца. От 2/3 месеца се учим заспива си сам вече, имаме специална музика, играчка,но ако сме вкъщи много рядко спи повече от 30 минути. Когато сме навън прави и по 2 часа( не е задължително да се движи количката) Та пробвах с бял шум, завеси, завивки студено , топло. Ако вляза , за да го доприспя той ме поглежда и започва да се смее, но понякога пък плаче .Само на кърма е, вече се захранва, онзи ден пробвах да му дам АМ и спа час, но и преди съм давала , за да тествам и пак се е будил. Просто около 30 Мин или ще се закашля или ще изплюе бибата, та все нещо става. Гледам да правя една по дълга дрямка навън , но все пак идва зима ..

Здравейте,
Проблемът може да е комплексен - режим, рутина, асоциацията, просто няма как да кажа от подадената информация.
Със сигурност обаче имайте предвид, че максимум една дрямка следва да е не повече от 2 часа, но при 3 дремки, по-добре е да е не повече от 1:30, за да "има време" за другите две.

# 1 922
Здравейте, имам близнаци /момче и момиче/ на 9 м. Стават между 6 и 7.30 ч сутрин. Бодуват около 3 ч и заспиват за час,час и половина. След това отново имаме около 3 часа,рядко са 4часа бодуване и отново спят между 45мин и 1,30/това се случва около 14.30ч. Обаче на следващото заспиване става мн трудно. Към 18.00-18.30 ч им се доспива много,но не успявам да ги приспя и следователно към 20ч вече са мн преуморени. Заспиват докато се хранят. Дори не си изяждат млякото,което от своя страна води до събуждане за храна през нощта. И двамата заспиват на ръце. Ако ги оставя в креватчетата да заспя сами стават и почват да си играят. Колкото и да им се спи. Опитах с играчка в леглото да заспиват не става. Пускам моцарт или бял шум и ги разнасям доато заспят.  Питането ми е. Как да ги отуча от заспиването на ръце? Така ще могат да заспиват за сън около 18ч. И как да махна нощното хранене. С намаляване на количеството не става. Пробвах. С вода абсурд. Гладни са. Плачат и се будят един друг.с гушкане и биберон помага за кратко да отложа храненето,но не и да го махна.

# 1 923
Скрит текст:
Здравейте, имам близнаци /момче и момиче/ на 9 м. Стават между 6 и 7.30 ч сутрин. Бодуват около 3 ч и заспиват за час,час и половина. След това отново имаме около 3 часа,рядко са 4часа бодуване и отново спят между 45мин и 1,30/това се случва около 14.30ч. Обаче на следващото заспиване става мн трудно. Към 18.00-18.30 ч им се доспива много,но не успявам да ги приспя и следователно към 20ч вече са мн преуморени. Заспиват докато се хранят. Дори не си изяждат млякото,което от своя страна води до събуждане за храна през нощта. И двамата заспиват на ръце. Ако ги оставя в креватчетата да заспя сами стават и почват да си играят. Колкото и да им се спи. Опитах с играчка в леглото да заспиват не става. Пускам моцарт или бял шум и ги разнасям доато заспят.  Питането ми е. Как да ги отуча от заспиването на ръце? Така ще могат да заспиват за сън около 18ч. И как да махна нощното хранене. С намаляване на количеството не става. Пробвах. С вода абсурд. Гладни са. Плачат и се будят един друг.с гушкане и биберон помага за кратко да отложа храненето,но не и да го махна.
[/spoiler]

Здравейте,
За жалост няма как да дам конкретни съвети за самостоятелното заспиване тук, тъй като това е многостъпков и продължителен процес, който е обект на индивидуална консултация.
Обаче бих препоръчала да фиксирате сутрешното събуждане с разлика не по-голяма от 30 минути, плавно да увеличите втория интервал на около 3:20, за да можете да вървите към две дремки. Трета дрямка около 18 ч. доста би изместила вечерното заспиване, затова по-скоро е възможно вече да имате дни с редуване и подготовка за 2 дремки.
На тази възраст е нормално да имат 1 нощно хранене, не е необходимо да го махате.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 11:34 от Рaдост

# 1 924
Здравейте, имам близнаци /момче и момиче/ на 9 м. Стават между 6 и 7.30 ч сутрин. Бодуват около 3 ч и заспиват за час,час и половина. След това отново имаме около 3 часа,рядко са 4часа бодуване и отново спят между 45мин и 1,30/това се случва около 14.30ч. Обаче на следващото заспиване става мн трудно. Към 18.00-18.30 ч им се доспива много,но не успявам да ги приспя и следователно към 20ч вече са мн преуморени. Заспиват докато се хранят. Дори не си изяждат млякото,което от своя страна води до събуждане за храна през нощта. И двамата заспиват на ръце. Ако ги оставя в креватчетата да заспя сами стават и почват да си играят. Колкото и да им се спи. Опитах с играчка в леглото да заспиват не става. Пускам моцарт или бял шум и ги разнасям доато заспят.  Питането ми е. Как да ги отуча от заспиването на ръце? Така ще могат да заспиват за сън около 18ч. И как да махна нощното хранене. С намаляване на количеството не става. Пробвах. С вода абсурд. Гладни са. Плачат и се будят един друг.с гушкане и биберон помага за кратко да отложа храненето,но не и да го махна.

Здравейте,
За жалост няма как да дам конкретни съвети за самостоятелното заспиване тук, тъй като това многостъпков и продължителен процес, който е обект на индивидуална консултация.
Обаче бих препоръчала да фиксирате сутрешното събуждане с разлика не по-голяма от 30 минути, плавно да увеличите втория интервал на около 3:20, за да можете да вървите към две дремки. Трета дрямка около 18ч. Доста би изместила вечерното заспиване, затова по-скоро е възможно вече да имате дни с редуване и подготовка за 2 дремки.
На тази възраст е нормално да имат 1 нощно хранене, не е необходимо да го махате.

А колко часа общо трябва да бъде дневния сън с тези 3 дремки?

# 1 925

Здравейте,
За жалост няма как да дам конкретни съвети за самостоятелното заспиване тук, тъй като това многостъпков и продължителен процес, който е обект на индивидуална консултация.
Обаче бих препоръчала да фиксирате сутрешното събуждане с разлика не по-голяма от 30 минути, плавно да увеличите втория интервал на около 3:20, за да можете да вървите към две дремки. Трета дрямка около 18ч. Доста би изместила вечерното заспиване, затова по-скоро е възможно вече да имате дни с редуване и подготовка за 2 дремки.

А колко часа общо трябва да бъде дневния сън с тези 3 дремки?

Дневният сън и при три, и при две дремки не бива да е повече от 3 часа. Имайте предвид, че това е горен максимум и реалистично е по-скоро около 2:30, но разбира се и до индивидуална особеност.
Третата дрямка почти винаги е кратка 30-45 минути

Общи условия

Активация на акаунт