МОНОДИЕТА - тема 21

• 69 427
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте, момичета.
Отново съм аз....
Никой ли не прави тази диета вече? Rolling Eyes
Аз засега съм доволна. Днес съм на яйца.
Вчера, обаче ми беше много трудно. Направо ми беше лошо вечерта / цял ден зеленчуци/.
Но тази сутрин се премерих и кантара посочи минус 1 кг.
Ами добре е за два дни.
Да ви попитам, когато сте на цял ден на яйца, по колко броя изяждате?
Аз днес закусих в 8,00 и в 10,00 с по едно яйце. На обяд омлет с две яйца /с две какпи зехтин / и в 16,00ч и 17,00 ч по едно яйце. Тоест  6 яйца общо. Толкова.
За утре ще си направя картофена салата, но с много малко зехтин.
Хайде, ще пиша пак / само да не се окаже ,че само аз си пиша на себе си....Smiley  / Hands V

# 616
по 6-7 яйца ям

# 617
Ако всичко мине добре, ще се включа на пети с едни разтоварващи 12 дни, после ще е по същество. Чай може всякакъв ли да се пие? Не съм фен на билковите, пия главно плодови, но неподсладени.

# 618
май не може

# 619
Жалко, щеше да ми е една идея по-лесно. Не си падам по билковите с изключение на смеските и ментата. Надявам се поне зелен чай с лимон и жасмин да е позволено. Дните на кисело мляко ще са мъчителни, чудя се дали могат да се заменят със скир или кефир.

# 620
да стигнем до киселото мляко Laughing
аз съм сменяла с кефир, ако съм много гладна съм си резвала и малко сирене

днес картофи - варени, с малко сол и оцет

# 621
Аз също обмислям да сменя с кефир.

Апропо, за захранване след моното ми дойде идея - дуо. Да, смешно звучи, ама така хем няма да е рязко, хем ще е по-поносимо. Давам примери с тази на Ваня Червенкова:
Ден 1 и 2 - картофи със салата; картофено пюре с прясно мляко и масло; картофена салата с лук; пържени картофи със сирене
Ден 4 и 5 - пилешко месо със салата; пилешка супа със зеленчуци; пилешко със зеленчуци на фурна или пара
Ден 6 и 7 - салата със сирене и кашкавал; зеленчукови крем супи със сметана; зеленчуков огретен с мляко и кашкавал
Ден 7 и 8 - риба със салата; салата с риба тон; рибена чорба със зеленчуци
Ден 9 и 10 - салата от плодове и зеленчуци; плодово-зеленчукови смутита
Ден 11 и 12 - кисело мляко с плодове (домашни); таратор; айран със салата

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 10:33 от Балкай Бартокомляс

# 622
ако след два дни плодове и два дни КМ изядеш огретен с мляко и кашкавал, стомахът ти ще е безкрайно изненадан и ще те скъса от болка

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 10:59 от Herzen

# 623
Махнах го, не съобразих. Просто беше пример за дуо - картофи с млечни.

# 624
  • София
Здравейте:grinning:
Вчера бях на пилешко месо. Печено, не варено. Лошото е, че към 20.00ч хапнах 2 малки праскови:confused:
Днес съм на кисело мляко.
Засега съм свалила 1,500 кг. Така мечтая, за момента, да видя 6-цата на кантара.
Хубава неделя!

# 625
ох, и моето пиле мина с две люти чушки и 5 ягодки
днес май пак ще е така

# 626
Как стават най-вкусни картофките? Ще бъдат печени, но се колебая дали да са в плик за печене във фурната, на фраера или в мултикукъра.

# 627
зависи дали ще слагаш мазнина
без мазнина на фрайъра са като вестник

# 628
Максимум 1 супена лъжица зехтин, не повече. Сухи подправки като магданоз, копър, риган, мащерка и прочие става ли? Не пресни, а сухи.

# 629
не става, само сол, черен пипер и лимон
аз ям магданоз, пресен Simple Smile
тая врътка ще ми е малко подготвителна 😛

Общи условия

Активация на акаунт