МОНОДИЕТА - тема 21

• 69 424
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Ама много стриктно го давате, чак пък и без подправки ... Аз миналата година си удавих картофената салата в зехтин, лимон и мнооого червен лук и пак свалих доста. Да не говорим, че и сладолед ядях и изобщо го карах през просото как дойде.
Сега имам нужда малко от разтоварване и съм намислила другата седмица да си откарам по 3 дни на картофи, 3 пиле и евентуално 1 риба. Със зеленчуци и плодове не се разбирам, мляко и яйца пък абсурд.

# 631
е, тя пита може ли Simple Smile
първо казвам какво не може и после пиша как реално я правя в момента
а за картофите уточних дали са с мазнина, защото във фрайъра моите не стават за ядене без мазнина, кукър нямам и не знам,  и така..
със зеленчуците и аз не се разбирам, три домата, краставици, тиквичка, патладжан и царевица от консерва съм си подготвила ( и царевица не може Mr. Green)

# 632
evencee, има много по-стриктни монодиети - само варени картофи без сол до килограм, само варено пилешко месо до 500 грама, плодовите без банани и грозде до килограм, зеленчуците само сурови, но не и готвени, киселото мляко се свежда само до 2-3 кофички, яйцата са до 5 и без сол и така още доста, а в някои последният ден е само на вода. Та при Ваня Червенкова поне няма ограничения в количествата, както и под каква форма да бъдат приготвени. Виж, за лимоновия сок не го знаех, така ще са една идея по-поносими дните. А и както в момента съм на принудителен фаст от обяд, направо ще ми дойдат супер дори варените картофи, поне за известно време.
Оф, забравих, че и при Ваня са забранени бананите, пфу.

# 633
за утре - зеленчуков ден
Скрит текст:

# 634
Какъв магнезий взимате? Нещо разтворимите таблетки не ми помагат при крампите.

# 635
виж този, много усвояем е и супер гаден на вкус
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fstatic.framar … 2Fx%2Fim%2Fm5%2F3

иначе трябва да е цитрат, аз в момента пия оксид на витаголд

# 636
Балки,може дозата да ти е ниска.Бих пила малат или бисглицинат.Най-добре вани с магнезиев хлорид ,ще се усвои през кожата,колкото ти е необходимо.Или крем с Мг хлорид ( олио).За крампите понякога е хубаво да се включи ( ако си на оптимален магнезий) -Б комплекс читав и калий( крем тартар).
Херзенче, привет !

# 637
Аз обаче съм в чужбина и не намерих течен в магазина. Може би е редно да кажа, че в понеделник претърпях колоноскопия и след нея получих въпросните крампи.
sun sea , на опаковката на разтворимите таблетки пише да се приема по една на ден и да не се надвишава количеството. Взех сашета за директен прием с калий, да видим.
Да питам за рибните дни - каква риба взимате? Не мога да се ориентирам нещо. Търсех котлет от сьомга, предлагат само филе.

# 638
край на моното след 2ри ден риба, днес плодовете - пак риба Simple Smile
от неделя - пак отначало

sun ❤️

# 639
Как приготвяте пилето в пилешките дни? Аз се зарадвах, че ще хапна малко пиле, направих го както и преди диетата, но ми стана едно гадно. Аз ли попаднах на кофти партида или ми е дошло в повече? Със сигурност няма да опитам отново цяло пиле, ще си карам на цели бутчета, дано поне с тях ми е по-добре. Отделно и опитът ми за пилешки бульон се провали, май ще трябва да сваря бутчетата първо и чак тогава да ги изпека във фритюрника с горещ въздух. Не ми се иска да променям режима на Ваня Червенкова, но ако нещата не потръгнат, ще се наложи да сменя с друг протеин, най-вероятно морски дарове.

# 640
Аз преди съм си приготвяла пилешки гърди или пилешки бутчета в чопър пасирани с подправки- черен пипер, кимион, сол, червен пипер и после оформям кюфтенца и пека във фраера. Много вкусни стават

# 641
започвам от днес, копирам си намеренията от другата тема Simple Smile
добър ден Coffee
след морето - контрол на щетите
планове за диета - моно 3 седмици
понеделник - фаст
вторник - картофи
сряда - пиле
четвъртък - пиле
петък - зеленчуци
събота - риба
неделя - риба

понеделник - фаст
вторник - плодове
сряда - яйца
четвъртък - яйца
петък - картофи
събота - пиле
неделя - пиле

понеделник - фаст
вторник - зеленчуци
сряда - риба
четвъртък - риба
петък - плодове
събота - яйца
неделя - яйца

# 642
Аз не копирам, но ще следвам Herzen.
Днес фаст 20ч. Хапнах 4 яйца (с масло), и не е много моно.
Купих си картофи и пиле, готова съм за седмицата. 💪

# 643
Днес ми стана лошо и прегреших с едно капучино от вендинг машина. Неочаквано зеленчуковите дни, които чаках с най-голямо нетърпение, се отказаха и най-тежки, а резултатът след тях бе меко казано потресаващ. Надеждата ми е в рибата да спаси положението донякъде и да сваля част от каченото, а тръгнах доста добре.

# 644
и аз не свалям на зелечуковите
задържала си вода,
то ако можеше 6 дни риба да ядем, ще отлсабнем бързо- бързо, ама…

дез Hug
пиши какво ядеш, голяма мотивация си

Общи условия

Активация на акаунт