МОНОДИЕТА - тема 21

• 69 474
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте
В дните на пилешко могат ли да се ядат пил. дробчета или трябва да е само бяло месо?

# 226
може
зелунчуков ден за мен

# 227
  • Варна
Днес съм на плодове.
Току-що стартирам с 1 портокал.

Тези дни мисля да направя яйчен ден. Всякак приготвени ли може да са яйцата и по колко на ден?

Нещо се изринах и подозренията ми падат към киселото мляко.
От година и половина не консумирам прясно мляко, а кисело ям, но не по 2-3 млека на ден, а може би и по по-малко на месец.
Мислите ли, че е възможно?

# 228
Здравейте момичета, искам да започна диетата на ВЧ и искам да попитам някой който я е спазвал как приготвяте храните и най-вече картофите. Без подправки на мен ще ми бъде много безвкусно, моля някой да сподели и мнения относно диетата. Имам едни 15 килограма за сваляне поради хормонални проблеми моля споделете някаква ефикасна диета с която да ги сваля, ще съм ви много благодарна! 😊

# 229
картофите - варени, без сол, подправки и мазнина, може малко лимон
на повечето места друго пише, аз и чипс съм яла, но целите и мотивацията са твои, ти си решаваш как да спазваш диетата

отказвам се, петък и събота бяха провал, днес вече няма смисъл
от вторник пак, ще редувам ден на протеинов шейк с моно- ден

# 230
Не мисля, че солта в малки количества /за картофите/ може да повлияе особено много - просто може да се задържи малко повече вода в организма, но не при всеки е така. Когато правя диетата на ВЧ за картофените дни си правя много гъста крем супа - без мляко и мазнина, с малко сол, чубрица и някоя друга подправка - може и малко индийско орехче, просто за разнообразие. Правя си варени картофи - пак с малко сол, лимон или даже ябълков оцет, магданоз, може и малко мазнина, но все пак малко. Не обичам много печени картофи, но понякога за разнообразие нарязвам няколко в една купа, овкусявам с подправки и пак, в зависимост от количеството на картофите - 1 суп.л. зехтин или по-малко. Обърквам с ръце, слагам в тавичка и запичам. Обикновено след 1-вия картофен ден, на 2-рия почти не ми се ядат. При всички дни на диетата, съм си позволявала между храненията малко краставица със сол, за свежест, а и те са много нискокалорични. При зеленчуковите дни, ако си направя голяма салата може да хапна и 5 маслинки. "Прегрешенията" трябва да са малко както по вид, така и по количество.

Колкото до отслабването - винаги е било различно - имала съм и 5 кг, и 2-3 /за 10 дни/. Важно е как се продължава след това. Но, не трябва да се забравя, че има много различни фактори, които могат да повлияят на процеса - менопауза, хормонални проблеми, постоянно обездвижване, малко или много ходене пеша е добре по принцип.

# 231
  • Варна
4 дни преди МЦ съм и направо не свалям... само 200гр по кантар за 2 дни иначе още 0.5см за 2 дни или общо 2см за 7 дни.
Дано издържа и не се откажа!
Днес ден на пиле, утре зеленчуци, вторник мисля яйца.

Едит: днес трябнаше да ми е 8ми ден, но си дадох малко сили и го писах неделен.
Имах нужда от енергия и "зареждане".
Не прекалих, но наруших моното, но лошото е, че не чувствам гузна  Simple Smile
Пилето стана със зелена салата + 50гр шоколад и половин портокал.
7 пълни дни без сладко имах и да си призная в момента даже ми е тежко.
Доволна съм, че явно стомаха ми се е посвил, а и спрях на половин шоколад, което нямам спомен от кога не се е случвало.
Утре продължавам с ден зеленчуци.
Успех на всички и по-малко издънки!

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 21:36 от eli70o0

# 232
  • София
Добро утро Simple Smile
Не се отказвайте момичета - лятото идва и трябва да сме във форма Simple Smile
Аз вчера бях цял ден навън и почти нищо не ядох. Накрая вечерта, като се прибрах хапнах някакво ризото вкъщи. Днес ми е ден на кисело мляко. Утре ще се отчета. Дано да видя двете петици на кантара, че иначе ще ми подейства доста демотивиращо. На миналия ден на кисело мляко, понеже не успях да го направя, както трябва, реултата нещо не ми допадна. Бях само 1 кг. надолу, а знам, че имаше още вода за махане. Но май бях в овулация и май затова не успях да я изчистя добре.

# 233
Аз нещо не успявам да стоя на моно, все нещо различно по хапвам.

# 234
Добро утро Simple Smile
Аз вчера бях цял ден навън и почти нищо не ядох. Накрая вечерта, като се прибрах хапнах някакво ризото вкъщи. Днес ми е ден на кисело мляко. Утре ще се отчета. Дано да видя двете петици на кантара, че иначе ще ми подейства доста демотивиращо. На миналия ден на кисело мляко, понеже не успях да го направя, както трябва, реултата нещо не ми допадна. Бях само 1 кг. надолу, а знам, че имаше още вода за махане. Но май бях в овулация и май затова не успях да я изчистя добре.
В дните които не си на кисело мляко какво хапваш - моно или каквото си искаш на момента (също така има ли значение какво е киселото мляко )

# 235
Здравейте, момичета! Аз развалих диетата през почивните дни. От днес минавам на кисело мляко. През седмицата, когато съм на работа, ми е по- лесно да спазвам.

# 236
  • София
Добро утро Simple Smile
В дните които не си на кисело мляко какво хапваш - моно или каквото си искаш на момента (също така има ли значение какво е киселото мляко )

В дните, в които не съм на кисело мляко се храня нормално. Избягвам сладко, газирано, хляб и т.н. Гледам да ям месо, риба, яйца, салати. Вечерно време си сипвам чаша вино с някакво мезе /луканка + някакво сирене/.

# 237
Добро утро Simple Smile

В дните, в които не съм на кисело мляко се храня нормално. Избягвам сладко, газирано, хляб и т.н. Гледам да ям месо, риба, яйца, салати. Вечерно време си сипвам чаша вино с някакво мезе /луканка + някакво сирене/.

Много ми допада тази диета и мисля да я пробвам с 😁

# 238
  • София
Супер - ставаме две Grinning
Аз днес бях на мляко - в сряда пак Simple Smile

# 239
Аз не искам да правя стандартно моно, но голямо плюскане беше тези дни и съм много, много подута. Та днес бях на кисело мляко, за да прибера малко корема и да изкарам вода.

Освен и аз да мина на това моно. От кисело мляко не ми се яде, за разлика от други моно храни.

Общи условия

Активация на акаунт