По повод училищата в БГ, с мъжа ми водим един спор от раждането на детето, той е категоричен, че детето трябва от 5-ти клас да замине в чужбина, защото тук няма да го бъде с нашите училища, аз се тръшках, че има и елитни, но май е много прав!... Аз завърших средно 95-та година, но имам чувство, че в друг свят съм живяла като гледам какво става сега...11 години са голям период от време, но не чак толкова...
Една позната ми разказваше за ситуацията в часните БГ училища, там двойки и тройки не се пишат, защото след такава оценка се появява някой кухоглавец и казва "ей аз не съм ти дал 3000 евро да пишеш ниски оценки на детето ми и то да си мисли, че е тъпо, ша го махна от тук а на теб ще ти сплескат главата"
На наш приятел, първите братовчедки учат в Австрия срещу 1000 евро годишна такса и 200-300 евро на месец за пансион, децата са под непрекъснат контрол на възпитатели и педагози, джобни пари се получават само от възпитателя, домашни, писане, дисциплина и възпитание всичко е на ниво. Кино, разходки, забавления всичко е организирано!Каквото и възпитание да му дадеш в къщи, от улицата на можеш да го опазиш, така че след 11 години като ни излязат застраховките живот май ще отидат за образование в чужбина...
Мами, паста и четка за бебешки зъбки имаме от 2 месеца, но не сме я ползвали още, все се каня да му измия зъбите ама...
се чудя как 
, т.е приспаднахме ги от "месечния бюджет за глупости"
така около 120 лв (общо за двамата на месец) се заделят, лихвите са около 10% годишно, а в банките са 3-4%, второ намаляват ти данъците (размера на вноската е по твое желане, но данъчно облекчение се ползва за не повече от 10% от брутното ти възнаграждение и застраховката трябва да е за повече от 10 години), включили сме си и риск злополука. Евентуално мислим да увеличим вноските, но искаме да видим каква ще е финансовта ситуация около нас след няколко месеца. И живот и здраве след 10-тина ще ги вложим в образованието на детето
, той ме скубе, хапе, дращи, удря, с никой друг не се държи така, не го прави плачейки, напротив, смее се крещи си дали е някакъв вид радост незнам, но колкото пъти ме докопа ръчичките му са пълни с коса дрехите ми ги дърпа и забива остри зъбчета където му попадне
. Май ще трябва отсега да вземем телефоните на училището в Австрия... Макар, че много малко ми се виждат парите... Тука за 1000 евро годишно на почасова забавачка не можеш да пратиш детето.... Незнам... за радост или за жалост има още 6 години докато нашите бебешори тръгнат на училище та ще видим кво е положението... Ама след този "прогрес" за последните години /аз завърших средно 97/ май по-зле ще стават нещата. Една приятелка ми разказва за някаква частна немска детска градина /не запомних името, че смятам че ни е рано 

и я болеше миличката, не даваше да я пипна. Но слава богу се оправи за 2 дни с промивки от смрадлика и крем Универтан .
...че тази зима май се очертава да бъде бая студена