МАРТенчетата мънинки радват се на първите снежинки!

• 9 357
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте и от нас,
По повод училищата в БГ, с мъжа ми водим един спор от раждането на детето, той е категоричен, че детето трябва от 5-ти клас да замине в чужбина, защото тук няма да го бъде с нашите училища, аз се тръшках, че има и елитни, но май е много прав!... Аз завърших средно 95-та година, но имам чувство, че в друг свят съм живяла като гледам какво става сега...11 години са голям период от време, но не чак толкова...
Една позната ми разказваше за ситуацията в часните БГ училища, там двойки и тройки не се пишат, защото след такава оценка се появява някой кухоглавец и казва "ей аз не съм ти дал 3000 евро да пишеш ниски оценки на детето ми и то да си мисли, че е тъпо, ша го махна от тук а на теб ще ти сплескат главата"  Shocked  Shocked  Shocked периода на мутрите и простотията просто не е свършил... Общо взето децата по цял ден с изинение си "мерят татковите атрибути"...
На наш приятел, първите братовчедки учат в Австрия срещу 1000 евро годишна такса и 200-300 евро на месец за пансион, децата са под непрекъснат контрол на възпитатели и педагози, джобни пари се получават само от възпитателя, домашни, писане, дисциплина и възпитание всичко е на ниво. Кино, разходки, забавления всичко е организирано!Каквото и възпитание да му дадеш в къщи, от улицата на можеш да го опазиш, така че след 11 години като ни излязат застраховките живот май ще отидат за образование в чужбина...
Мами, паста и четка за бебешки зъбки имаме от 2 месеца, но не сме я ползвали още, все се каня да му измия зъбите ама... Thinking се чудя как  newsm78

# 61
  • София, център
 EkaterinaM  Казвай сега за застраховките ...да се знае...че ми беше интересно...

# 62
Дейзи , понякога текат ако по ръба на шишето остане мляко при сипването.Гледай гърлото да е чисто.аз имах проблем с Браунските шишета , та си купих най - прости (на Дисни) . Те също течах аот време на време , но не ме беше толкова яд. Един ден мъжа ми ме наблюдаваше като сипвам млякото , та ме светна в тази далавера.А също  протичат ако ги затвориш , когато млякото е доста топло.

# 63
EkaterinaM  Казвай сега за застраховките ...да се знае...че ми беше интересно...

Със съпруга ми сме си направили застраховки живот за по 11 години. 1-во със цел някакво спестяване, защото иначе всичко се изхарчва  Wink, т.е приспаднахме ги от "месечния бюджет за глупости"  hahaha така около 120 лв (общо за двамата на месец) се заделят, лихвите са около 10% годишно, а в банките са 3-4%, второ намаляват ти данъците (размера на вноската е по твое желане, но данъчно облекчение се ползва за не повече от 10% от брутното ти възнаграждение и застраховката трябва да е за повече от 10 години), включили сме си и риск злополука. Евентуално мислим да увеличим вноските, но искаме да видим каква ще е финансовта ситуация около нас след няколко месеца. И живот и здраве след 10-тина ще ги вложим в образованието на детето  Wink  и ще си направим нови  Wink да имаме за околосветско пътешествие като се пенсионираме  hahaha

# 64
Кате, къде си направихте застраховките?Ние мъдртихме, мъдрихме и се спряхме на AIG и утре ще идва жената да донесе полицата.Принципно се занимаваме със застраховки и решихме ,че въпреки ,че не работим с тях ( тяхна застраховка брокер не може да ти направи, само директно компанията) са най-сигурните.При 1000Е на година детето след 20 години трябва да вземе 36000Е или нещо такова, а ако стане нещо със собственика на полицата компанията продължава да внася парите до изтичането на тези 20 години.
Изглежда ми много сигурна работа, а и компанията е лидер в световен мащаб в животозастраховането.Не знам утре ще ви кажа и аз малко подробности...

# 65
Констанс, аз 2-3 год се занимавах с разработка и внедряване на застрахователен софтуер и познавам доста хора от бранша та ми препоръчаха Алианц, а понеже познавам мениджър продажби на едни от клоновете директно с нея си контактувах за нашите. Има няколко типа застраховки живот, незнам какво са ви предложили на вас, но в нашия случай ако нещо се случи с теб се изплаща пълната сума предсрочно на посоченото от теб лице, ако няма такова на преките наследници.
Аз лично на AIG не съм им голям фен, но моите впечатления са от преди няколко години, иначе си права в световен мащаб са от най-големите,  може и да са се адаптирали вече към нашия пазар  Wink

# 66
Я да ви попитам, вашите бебоци скубят, дращят и хапят  ли ви, че вчера си коментирахме с мъжа ми, че Михаил само мен малтретира физически  Joy , той ме скубе, хапе, дращи, удря, с никой друг не се държи така, не го прави плачейки, напротив, смее се крещи си дали е някакъв вид радост незнам, но колкото пъти ме докопа ръчичките му са пълни с коса дрехите ми ги дърпа и забива остри зъбчета където му попадне  Laughing като зверче  Laughing

# 67
Малеееееее, кви са тези неща за училищата, бе хора! И ние простотии сме правили, ама чак такива  #Crazy. Май ще трябва отсега да вземем телефоните на училището в Австрия... Макар, че много малко ми се виждат парите... Тука за 1000 евро годишно на почасова забавачка не можеш да пратиш детето.... Незнам... за радост или за жалост има още 6 години докато нашите бебешори тръгнат на училище та ще видим кво е положението... Ама след този "прогрес" за последните години /аз завърших средно 97/ май по-зле ще стават нещата. Една приятелка ми разказва за някаква частна немска детска градина /не запомних името, че смятам че ни е рано  newsm78/, в която имало ред и дисциплина, а и език се учи стабилно. След това има и училище, ама май говореше за 5000 евро годишнто или поне това ми се върти в главата. В Пловдив има добро частно училище и доста евтино - 1000 евро, но... малко далеч ми идва. Там поне са 12 деца в клас и уж им отделяли по много време, ама знае ли човек. На братовчет ми детето учи там и е доста възпитано и добре образовано, поне на мен такова впечатление ми прави. Иначе идеята за наше си училище не е лоша, ама няма да има кой да я осъществи за съжаление. Шефа ми често се бъзикаше, че е време да направим детска градина за децата от фирмата, ама докато я направим иван май ще ходи в университет  Joy.

# 68
здрасти маминки Hug
Дейзи честито зъбче  bouquet
Констанс и мъжа ми е застрахован в AIG Life,доволен е.ако искаш нещо да го питам довечера,като си дойде  съм насреща Hug

за училищата-надявам се,че нещата ще се променят и няма само децата на хората с възможности да учат нормално.все пак не сме бананова република,нали уж влизаме в Европа

# 69
И ние се замисляме за варианта със застраховките. И на мен Алианц ми харесва най-много. За жалост ще трябва да започнем след 1-2 год. Първо трябва да си оправим апартамента.

Иначе и аз се замислих сериозно за учене в чужбина след това предаване.
Аз завърших 99-а год икономическия техникум и бях /и все още съм/ супер доволна и от наученото и от престоя ми там тези 4 год. Единственото, което не успяхме да научим беше английския, но за това се записах на частни уроци. След 3 год и сестра ми влезе и то същата специалност, като мен. Еми нейното следване нямаше нищо общо с моето. Не казвам, че не се учеше, но въобще не беше такова "гърбене", както при нас. Особено по право тази ни разказваше играта, а сестра ми за двете години, когато се учи право не знам колко пъти отвори учебника.   

# 70
  • София
ЗДравейте, милички,
Аз нещо съм се депресирала напоследък, от времето ли, за друго ли- не знам, но се надявам да отмине.
Виждам, че доста неща обсъждате- за хляба и тестените изделия съм на мнение, че крайностите не са препоръчителни и ще се постарая да давам в разумни граници, но при всички случаи мисля, че пълноценното хранене включва и това.
За училищата и детските градини и аз съм се замисляла по темата, още повече имам известен поглед върху частното и държавното образование у нас - още повече, че в чужбина бих изпратила дъщеря си след 7-ми клас поне, така, че дилемата така или иначе остава.
Целувки на бебоците и вас  Hug

# 71
Привет и от мен!

Тася, както винаги темичката е страхотна  Hug

Много теми сте засегнали вече  Simple Smile

За тестеното: всичко в големи количества е вредно.  А и мисля че дебело бебе няма Simple Smile.  Аз на моята девойка си и давам всеки ден попара и каша. Също така много пъти съм и давала коричка хляб и много и харесва - като и дръпна коричката от устата надава веднага вой 

Анна-Мария за първи път така се беше подсякла уикенда, дупето и беше червено като на маймуна  Sad  и я болеше миличката, не даваше да я пипна. Но слава богу се оправи за 2 дни с промивки от смрадлика и крем Универтан .

Мерси за всички майчета за отговорите откъде да купя такива постелки - пъзели. Вчера ходихме на разходка в Скай Сити (най-близкия мол до нас) и влезнах в Хиполенд и купих такъв пъзел - 30 парчета за 16 или 18 лева.

Това за у-щата е наистина ужасно - но аз мисля че нещата ще се оправят  рано или късно. Не мисля също така че в чужбина нещата не стоят по-различно - та в Америка непрекъснато някой ЛУД влиза в някакво у-ще и застрелва сумати ученици!!! В чужбина в у-щата си е дори по-опасно, особено в такива страни където е бъкано с емигранти. В колежите и частните у-ща нещата може би са по-добре, въпреки че и там се случват кви ли извратенящини.  В БГ има доста частни у-ща които наистина са на ниво и не са чак толкова скъпи. Но разбира се всичко опира до възпитанието на децата. 

За застраховките: и ние си направихме застраховка живот към Алианц, ама не знам подробности той си се занимава с това  Simple Smile

Виждам че обсъждате и Нова Година - ние ще ходим на Банско, приятели имат апартамент там, ще вземем и малката, приятелите ни повечето ще са също с деца, дори ще има и едно бебче на нашата възраст за компания на Анна-Мария Simple Smile. След това заминаваме с приятели (без малката) малко на топличко да съберем малко слънчеви лъчи   grinning039 ...че тази зима май се очертава да бъде бая студена     cold

Сори за дългия постинг, ама да се разпиша по всички теми   Wink

Цунки!

# 72
Здравейте мамчета,
На адилант , мики и констанс искренно завиждам за добре искараната вечер... newsm68
 На новите мами добре дошли!
В училищата просто настава някакъв ужас незнам като дойде и нашето време какво ще е?Сестра ми има 11год дъщеря и не смее да я пусне сама, незнам до колко може да се опази едно дете???
Застраховките са си една доста добра инвестиция за бъдещето newsm10
Solange ние също сме на 4 хранения ,първото  каша или попара , месо или зеленчук, кус-кус или пюре и АМ+ бисквита

ИСКАМ ХУБАВО ВРЕМЕ (в този студ е ужасно) Излизате ли с бебоците на разходки?
 1stroller

# 73
Я да ви попитам, вашите бебоци скубят, дращят и хапят  ли ви, че вчера си коментирахме с мъжа ми, че Михаил само мен малтретира физически  Joy , той ме скубе, хапе, дращи, удря, с никой друг не се държи така, не го прави плачейки, напротив, смее се крещи си дали е някакъв вид радост незнам, но колкото пъти ме докопа ръчичките му са пълни с коса дрехите ми ги дърпа и забива остри зъбчета където му попадне  Laughing като зверче  Laughing
и ние сме същата картинка,явно така си изразява лиубовта детето Joy
При нас нищо ново,освен 4е Дани се задържа прав без опора колкото време си поиска.И малко снимки от нас
http://images11.snimka.bg/001481816.jpg
http://images11.snimka.bg/001481820.jpg
http://images11.snimka.bg/001481822.jpg
http://images11.snimka.bg/001482472.jpg
Ве4е не пълзи на колена,а на стъпала,като спаидърмен ::lej::
http://images11.snimka.bg/001482513.jpg

# 74
Ей, този Дани, да го изпапкаш, и какви са тия сълзички на едната снимка, да не виждам такива работи Naughty Joy

Ази, да ти се скарам, какви са тия депресии /туй ми е запазена територия Rolling Eyes/, дай по-ведро Hug

Мерси на всички за отговорите за шишето, аз нали рядко полвам и го гледам като извънземна, само дето нито млякото беше горещо /изцедено с телесна температура/, нито ръбчето беше подвито. Пак ще го пробвам дано не ме издъни отново и не ме приберат пак на пожар Laughing

Естествено пак да питам Rolling Eyesобзаведхме се с чаша с накрайник на Авент, ама на детенце не му стига акъл да пие вода оттам, как да я науча newsm78даже и аз пробвах- ми то не е проста работа, трябва здраво да смукнеш, за да пусне вода.

Общи условия

Активация на акаунт