МАРТенчетата мънинки радват се на първите снежинки!

• 9 377
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
  • София
По темата за училищата: Проблема е , че даже и на луната да си изпратим децата - всичко зависи от нас Naughty.Как ще ги възпитаме и каква ценностна система ще им изградим.Подкрепям мнението на Tweety  , че днешните деца отговарят с агресия да привлекат внимание , защото Родителите им са много заети да изкарват прехраната (което не е оправдание пред едно дете).Едно цяло поколение се осакати защото беше оставено на самотек.Ние само можем да се поучим от грешките на нашите предшественици и да си възпитаме правилно децата.Да ги научим да уважават хората , независимо от професията и външния ми вид , а не да се изкажем за някоя учителка.............Мани я тази гарга  , не я слушай какво говори , тя не те храни , за да ти каже....................... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

202uu 

Вместо да си напрягам мозъка рано сутрин, Цеци е казала всичко, което мисля по въпроса. Нямам скорошни преки наблюдения върху съвременното училище (да не пиша коя година съм завършила гимназия, че ще се уплашите), но си мисля, че ако има чувство за достойнство и себеуважение, едно дете ще успее да се дистанцира от доминиращите без да се превръща непременно в тяхна жертва. Искрено се надявам да мога да отгледам такова дете.  Praynig

# 91
Забравих да кажа за лекетата - аз ги натривам със САПУН ТЕО БЕБЕ преди да сложа дрешките в пералнята.Пера ги  със Персил сензитив , който също изпира добре , но все пак си трябва предварителна обработка

# 92
Привет мамчета,
имам един проблем и не мога да се справя вече 2-3 седмици. Дечко има лишей на брадичката които през деня като се лигави става нещо страшно , защото постоянно е мокро.Купих специално кремче "Адвантан" бил за такива неща. След 2 дни мина, но сега пак се показа.Какво да правя незнам вече дайте някой съвет? newsm78

# 93
Кате , мисля , че повтори моето мнение н о с други думи.Незнам защо се опита да го опровергаеш.Именно за тези учители говоря.Те останаха в т.нар.стара система , защото именно амбициозните родители  я разбиха и орониха авторитета на учителите , и не съм сигурна , че в Чужбина е по-добре , а напротив
Цеци, мисълта ми е, че това време няма да се върне и каквото и да правим, и да говорим у дома, когато детето излезе от входната врата, то попада в среда, която определя поведението му. На 11-15 години на него не му пука какво мисли мама за него и за живота, а как го приемат съучениците и улицата...Пак се повтарям, но ако то прави и се държи по начина, по който ние искаме от него, то става различно, детето на една от най-близките ми приятелки доскоро тичаше при мама ако някой го удари, обиди или му вземе камиончето, нямаше никакви приятелчета, но напоследък започна да се бие, да обижда и се превърна в най-обичания от съучениците си и тои е щастлив и доволен от новия си имидж, независимио какво мисли и му говори майка му. Наскоро наши познати заминали преди година в Канада споделиха, че всеки ден ходят в детската градина, защото когато някой бутне детето или го закачи или му вземе играчката, то раздава 2-3 шамара и психологът го смята за агресивно  Joy , мисля си ако този психолог влезе в една българска детска градина или училище  Joy как ще реагира ...
За съжаление живеем в жесток и ненормален свят, ситуацията в България няма да се оправи скоро и няма как човек да се изолира и да живее в своя си свят, децата са огледало на нашето поведение по един първичен начин и не са виновни. Погледнете каква простотия и какви хора показват по телевизията в популярните напоследък лайв предавания, ами ако това наистина е представителна извадка за българския народ както твърдят продуцентите  Shocked Shocked Shocked е не ми се иска моето дете да учи , да живее и контактува с децата на повечето от тези хора. Затова виждам спасението с смяна на средата в нормална държава!
А относно училищата в Европа изобщо не съм съгласна, че е по-зле от тук, разликата е огромна. Имах щастието да се запозная с онези момиченца, за които ви споменах, че учат в Австрия и поведението и разсъжденията на тези деца ми направиха изключително впечатление, като се има предвид, че не са  в някакви елитни училища там, а в нормални за средната класа. Спомням си когато бях няколко месеца в командировка в Германия имаше няколко български семейства, чиито деца си учеха там около 8-12 годишни, ами нямат нищо с нашите деца...
Аз лично не бих емигрирала, първо смятам, че на 30 ми е късничко, а и доста време и бачкане  ще мине да достигнем там, стандарта, който имаме в момента, но за детето ми ще е по-добре да има шанса да расте и да се развива сред по-нормални хора и след време да избре къде да остане...

# 94
Забравих да кажа за лекетата - аз ги натривам със САПУН ТЕО БЕБЕ преди да сложа дрешките в пералнята.Пера ги  със Персил сензитив , който също изпира добре , но все пак си трябва предварителна обработка
Аз слагам Ваниш и после пера с гела на със Персил сензитив, не остава и помен!

# 95
Привет мамчета,
имам един проблем и не мога да се справя вече 2-3 седмици. Дечко има лишей на брадичката които през деня като се лигави става нещо страшно , защото постоянно е мокро.Купих специално кремче "Адвантан" бил за такива неща. След 2 дни мина, но сега пак се показа.Какво да правя незнам вече дайте някой съвет? newsm78

Има едно кремче - Медико Идеал. Да не повярва човек, но за 2 дена излекува подсеченото ушенце на Криси, което Бюбхен за подсечено дупе не успя да пребори. А беше се подсякло почти до кръв  Shocked. Свеки го ползва за щяло и нещяло и тя ме посъветва да опитам. Ако искаш пробвай го и ти, поне няма да навреди. В аптеката струва лев и нещо.

# 96
Привет мамчета,

не ползвай Адвантан-гаден кортикостероид,който помага за 2 дни,но после проблема не само се връща но може и да се задълбочи.туй ми казаха и педито на часно и дерматоложка,след като педито от поликлиниката ми го бе препоръчала за Боби като имаше акне на новородено на 2 месеца.

# 97
Танче, аз използвам за пране Тео бебе и съм доволна. Ако има някакво по-силно петно /например от пресен сок/ първо с Вениш и после го пера в прах + Вениш

Ох, това за училищта е много комплексно и индивидуално. И Танчето ми звучи логично и Катето също  Rolling Eyes Хем е хубаво детето да комуникира с нормални деца, хем е хубаво да не се губи родителския контрол  Rolling Eyes Освен да ходим с тях по страните  Laughing Те на  училище, а ние на работа  Crazy И за не знам. Дано до тогава да се пооправят поне малко нещата. Дано да имаме поне някакъв избор и тук Praynig

# 98
По темата за училищата - според мен всичко зависи до голяма степен от семейната среда. Ако не си възпитаваш детето, ако не си до него да му показваш кое е правилно и кое не и в най-елитното училище да го запишеш няма да има полза! За частните училища съм против - взимат ти парите и пишат високи оценки, защото мама и татко плащат. Това го видях със собствените си очи при децата на мои познати и роднини. Мислят, че като са ги записали в частно училище и са им дали най-доброто образование, да ама не - децата са им разлигавени, културата нещо им куца и т.н. Просто защото в частното училище я няма тази конкуренция, която е в държавните. Така мисля аз. Ние сме тези, които трябва да научим децата си на уважение, отговорност, да са разумни, честни и съвестни, за да станат достойни хора!
За петната - пера с Тео бебе и Вениш и няма и следа от тях.
За застраховките и спестяванията - на Вики сме и открили Детски спестовен влог в евро- внасяме там цялото майчинство + толкова, колкото може да заделим всеки месец. Надяваме се да й съберем една прилична сума било за обучение или за жилище.
Преди час бяхме навън, за да пазарувам - ами ако не е този вятър хич няма да е студено. Четох, че утре ще е слънчево Simple Smile ако няма и вятър ще е супер.
Много дълго стана, хайде до скоро от мен Hug

# 99
Бобата заспа и сега мога спокойно да попиша Joy
Ази,миличка,защо си се депресирала Heart Eyes
Мики,Светле(даника)ДесиМ честити 8 месеца,ние също черпим виртуално  Hug
днес по случай мини рожденния си ден Бобката ме събуди в 4.40 Shockedоще неможе да възприеме новото време.вчера в 19.30 заспа в ръцете ми,докато танцувах с него и отърва банята.започнал е да заспива почти винаги на гърда, след кърмене-адски е поспалив,има ли друг такъв сънливец.а като се събуди ако види бавачката вместо мен,реве около 3часа до следващото хранене и съответно спане.тъй,че засега дори когато тя е в къщи ,кърмя,той заспива и аз дремя до него а тя си чете книги.поне почти съм спряла да го приспивам на ръце.

# 100
Здравейте!Ние пак си прекарваме времето на топличко в къщи.Искам да попитам мамите,които си слатат децата в проходилка от кога започнахте да я използвате?Аз се чудя за моя бебо,дали да започна да го оставям в проходилката? newsm78       За празнуващите бебета      Да са ви живи и здрави!

# 101
Привет мами!

Честито на всчики прануващи бебоци  Hug

За училищата в Б-я - моято мнение е, че трябва да вярваме че нещата НАИСТИНА ще се оправят - става дума за след 7 години все пак, това е доста време, време през което много неща ще се променят!

Аз съм учила и живяла главно извън Б-я и мога да кажа, че времето през което съм учила тук средно образование (4 години) е било в пъти по-качествено от другите държави в които съм учила.  Сега нещата в нашите у-ща стоят доста по-различно от преди, но искренно се надявам, че това ще се оправи. Защо си мислим, че извън Б-я всичко е на ниво? Представете си само, че децата ни са на хиляди км от нас  - и там няма да знаем какво правят, с кой се срещат, каква им е средата.... Аз като родител предпочитам детето да е до мен, тук в България, а не да го възпитавам от далече... Това мисля аз...

Jessy I аз слагам моята девойка на проходилка от окло месец - но я оставям за не повече от половин час на ден

# 102
  • София
Привет, милички,
днес съм ок, онзи ден посетих апартамента си, който давам под наем и наемателите си отиват и идват нови- не бях стъпвала там повече от година и като влязох, направо ми призля- безподобна вандалщина- много се подтиснах, не искам да ви звуча като вещоман, или нещо подобно, не съм такава изобщо, но този апартамент собственоръчно, така да се каже го ремонтирах, инвестирах доста пари, за да добие някакъв вид, накрая си продадох колата, за да го довърша и обзаведа- смятах аз да живея там, но както знаете живота е непредвидим, забременях и отодох да живея с любимия, а този дадох под наем. И по същество- влизам сега и моля ви се заварвам направо коптор, домофона изтръгнат- виси на една жица, душа в банята- също, всички лампи- имаше поне 5-в спалнята, в хола, в детската-изпочупени, килимите и пердетата изпонакъсани и продупчени навсякъде, всички шкафове изгорени с цигари+ пералнята, не мога да изредя всичко, но направо ми стана много криво от цялата история, още повече на тези им го дадох почти на половината наем, с уговорката, че ми е по-важно кой живее там, отколкото парите  ooooh! Ще оправя всичко, не ми е за това, просто ми стана страшно криво, когато си видях къщата така, предполагам ме разбрахте какво имам предвид.Пооплаках ви се, целувам ви и ви прегръщам  Hug Hug Hug

# 103
здравейте и от нас,
честито на мини рожденниците и да слушкат много
много е спорна темата за училищата, моето мнение е, че и в най-елитното училище да се запише детето, ако родителите не го възпитават, няма да е възпитано. Неможе като се прибереш вечер от работа и то те пита нещо да му кажеш изморен съм, не сега... и т.н.
и много често срещан случай, учителката като се скара на детето, родителите ходят и правят луд скандал и заплашват, ако с право му се е скарала, не бих се намесила никога.
и аз съм учила с наркомани, пък нито се дрогирам нито някога съм опитвала такива работи.
За мен всичко си зависи от семейната среда, а не от това в кое училище учи детето
лека вечер ви пожелавам

# 104
По темата за училищата - според мен всичко зависи до голяма степен от семейната среда. Ако не си възпитаваш детето, ако не си до него да му показваш кое е правилно и кое не и в най-елитното училище да го запишеш няма да има полза!
Теб кой ви издържа? Не си обяснявам как може да си до него непрекъснато  newsm78. Всъщност обяснявам си, ама като седнем вечерта на масата да ядем ще трябва да му обясня, че ще ядем възпитание и уважение за гарнитура. Сори, че пак се връщаме на стария спор, ама... Цялото поколение, което се е изродило май се е изродило благодарение на борба за оцеляване, а не на желанието да не си с децата си. Лично аз съм расла в семейство, в което са ми отделяли доста време/на сестра ми също. Благодарение на средата обаче, в която попаднах след моите първи стерилни 14-15 години аз завърших 9 клас с 3.80 /като преди това не само че нямах по-малко от 6, ами и ходих на 3-4 кръг и на олимпиади по математика, химия и литература/. сестра ми със същото това възпитание завърши смг с 6.00 единствена от випуска без нито веднъж на нашите да им се е налагало да ходят до училище. Това е до възпитанието - простотиите, които съм сътворила в пубертета са "достойни" за едночасова всекидневна рубрика, която ще задържи зрителския интерес около година. Е, не съм набила някоя учителка и не съм целила с лайна съученици ама доста простотии съм направила. Ето - двама човека - едно и също възпитание, едни и същи родители, еднакво време, ако щете и еднакви джобни - две различни истории, "благодарение" на средата, в която попаднахме на улицата. Аз със всичките си простотии започнах работа на 16. Сестра ми започна на 25! Тоест не отричам възпитанието, но нека не превръщаме възпитанието в претекст да си стоим вкъщи и да ги възпитаваме до5 курс в университета. Основен момент във възпитанието според мен е да се научи, че трябва да се работи - ама не да се работи от 9 до 5 за заплатата на 15-то число, а съвестно и отговорно с изпипване на детайлите!!! А къв по-добър пример от личния. Всеки си защитава позицията, в която вярва и смята, че е правилна и така трябва та затова  хайде без забележки за  изпуснатото поколение, щото родителите работили и други подобни.

Общи условия

Активация на акаунт