Августови бебета 2022

• 22 155
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • София
И моят корем е зверски подут. Гърдите също са страшни, не мога да спя без сутиен.

# 481
Здравейте момичета! Бих искала да се включа във вашата темичка. Аз съм на 33 години след инвитро сън на едно единствено петдневно сладоледче(замразен трансфер). При мен филма е много голям. Имам едно дете от предишен партньор на 13 години е. Тогава бях на 20 като го родих. Няма никави спомени какво беше,как беше,помня единствено че имах много болезнени гърди. Една много безпроблемна бременсот. Без да се пазя,без нищо родих ден преди термин 4350кг моето чудо! Сега вече по улегнала и по осъзната всичко ми е доста различно.Като тръгнем че съм с две кухи бремености от сегашния мъж. Почнахме да търсим причините и излезе намален яйчников резерв при мен и мъжки фактор при него(мн зле нещата). Ориентирахме се към инвитро. Имам един неуспешен трансфер,сега ми беше втория и ЧХГ тръгна мн добре,но за момент покачването беше в застой в смисъл не се удвояваше на два дни. Въпреки всичко после продължи да се удвоява на 69 часа. Минах вече три прегледа. Ходя в клиникат в София на прегледи и в провинцията от където съм тайничко,понеже направлението ми идва в повече. Отначало нямах никакви симптоми,даже гърдите ми спаднаха,мамите които имат аборти знаете какви мисли ми минават. Вече три прегледа минах и на последния се видя ембрион и сърдечна дейност,доктора в провинцията го видя. Незнам дали да му вярвам. Имам снимки,но просто предните две бремености никога не стигахме до тук. Толкова ме е страх. Имам симптоми гади ми се и повръщам,гърдите са ми леко напрегнати,но нямам придърпвания такива изразени. Това нормално ли е? Незнам защо но вода като пия и започва гаденето и повръщаенто. Само лежа,станали почва гаденето. Отпаднало ми е. Не ми се яде,не ми се пие нищо и постоянно ми се гади.Иначе не кървя. Изследвах протестерона добре е. На 21 съм в клинкката където беше инвитрото на преглед,силно се надявам отново да се види ембриона и сърдечната дейност. Просто нямам спокойствие заради това ЧХГ в началото. Страхме е да не спре развитие .  Решили сме да правим прентален тест ако всичко върви наред(не че имаме излишни пари,но с нашите показтели и две кухи яйца е желателно)Не ходя на работа стоя си в нас и така още повече изперквам. С какви размери беше ембриона при вас в 6 седмица и няколко дни. По последна менструация се водя 6сд и 6 дни,а репродуктивния доктор ми смята от дена на трансфер,понеже знае точна дата на овулация и ме изкарва 6седм и 2 дни.Благодаря на отзовалите се. Надявам се да остана в групата до край с вас. Успех на всички ви за едни здрави бебчета ☺

# 482
На коя дата ви беше трансфера и?! Върнатите ембриони 3- или 5-дневни бяха? При първия кръвен тест колко ви беше B HGG и колко е сега?!
Здравейте момичета! Бих искала да се включа във вашата темичка. Аз съм на 33 години след инвитро сън на едно единствено петдневно сладоледче(замразен трансфер). При мен филма е много голям. Имам едно дете от предишен партньор на 13 години е. Тогава бях на 20 като го родих. Няма никави спомени какво беше,как беше,помня единствено че имах много болезнени гърди. Една много безпроблемна бременсот. Без да се пазя,без нищо родих ден преди термин 4350кг моето чудо! Сега вече по улегнала и по осъзната всичко ми е доста различно.Като тръгнем че съм с две кухи бремености от сегашния мъж. Почнахме да търсим причините и излезе намален яйчников резерв при мен и мъжки фактор при него(мн зле нещата). Ориентирахме се към инвитро. Имам един неуспешен трансфер,сега ми беше втория и ЧХГ тръгна мн добре,но за момент покачването беше в застой в смисъл не се удвояваше на два дни. Въпреки всичко после продължи да се удвоява на 69 часа. Минах вече три прегледа. Ходя в клиникат в София на прегледи и в провинцията от където съм тайничко,понеже направлението ми идва в повече. Отначало нямах никакви симптоми,даже гърдите ми спаднаха,мамите които имат аборти знаете какви мисли ми минават. Вече три прегледа минах и на последния се видя ембрион и сърдечна дейност,доктора в провинцията го видя. Незнам дали да му вярвам. Имам снимки,но просто предните две бремености никога не стигахме до тук. Толкова ме е страх. Имам симптоми гади ми се и повръщам,гърдите са ми леко напрегнати,но нямам придърпвания такива изразени. Това нормално ли е? Незнам защо но вода като пия и започва гаденето и повръщаенто. Само лежа,станали почва гаденето. Отпаднало ми е. Не ми се яде,не ми се пие нищо и постоянно ми се гади.Иначе не кървя. Изследвах протестерона добре е. На 21 съм в клинкката където беше инвитрото на преглед,силно се надявам отново да се види ембриона и сърдечната дейност. Просто нямам спокойствие заради това ЧХГ в началото. Страхме е да не спре развитие .  Решили сме да правим прентален тест ако всичко върви наред(не че имаме излишни пари,но с нашите показтели и две кухи яйца е желателно)Не ходя на работа стоя си в нас и така още повече изперквам. С какви размери беше ембриона при вас в 6 седмица и няколко дни. По последна менструация се водя 6сд и 6 дни,а репродуктивния доктор ми смята от дена на трансфер,понеже знае точна дата на овулация и ме изкарва 6седм и 2 дни.Благодаря на отзовалите се. Надявам се да остана в групата до край с вас. Успех на всички ви за едни здрави бебчета ☺

# 483
Милото, добре дошла Simple Smile !
Аз също съм след ин витро. Чухме на 14 две сърчица... дай Боже при всички ни бременността да се развие благополучно до финал.
Мога да ви напиша моите данни с едно голямо НО....
Като  една с една бременност няма така и показателите не могат да се сравняват много, много на една с друга жена.

Моето ЧХГ на 14 дни от трансфера на 5 дневни бе над 2000, на 16 ден над 5300ЧХГ... симптоми НИКАКВИ... дори трябва да си повтарям постоянно, че съм бременна за да се пазя...

Преглед на 7 декември  5г.с + 5 дни
GS-1.08, CRL-0.27 ;      
GS-1.05, CRL-0.32 ( предполагам GS  e гестационият сак, а CRL е ембриона)

Преглед на 14 декември 6г.с+5.дни
GS-2.43, CRL-0.68 ;
GS-1.61, CRL-0.77

Мен примерно ме притеснява ( всъщност не знам дали трябва да се притеснявам...) ... второто сакче, че не е пораснало колкото първото, а ембриончето  в него е по-голямо от другото....

# 484
Трансферът ми беше на 15 ноември,на едно петдневно. На 7 ден ЧХГ 112,9 ден 307, 11 ден 420 и 14 ден 855.800 в една лаборатория са изследвани. Докторът тук в провинцията не въвежда никакви Дани на ехографа. Ходя просто да видя ще го бъде или не. Във вторник отчете без да смята,ехографа отчете че ембриона отговарял на 6 седм и 2 дни,така ембриона си отговаря на седмиците по изчисленията на репродуктивния ми лакар.Пуснали да чуя пулс,но аз с предишните бремености не съм стигала до тук и нз какво е. Със синът ми то работа преди 13 години и е раждам в чужбина,там бременост се регистрира след 12 седмица и ми е чуждо в момента. Ако някои качи снимка на ехограф от 6 седм ще е хубаво да се види. Ето и моята! Нз какво да мисля!

# 485
Виж разгледай снимката хубаво ( не е снимана и качена цялата) вижда се че е го е измерил CRL трябва да пише някъде на снимката
ЧХГ-то ти е чудесно за 14 ден от трансфера и се удвоява в рамките на 72 часа според мен е идеално.
http://www.zachatie.org/chhg-kalkulator
можеш да си го изчислиш в този калкулатор
задала съм стойностите  ти на 11 и 14 ден т.е разлика 3 дни "...Вашето ЧХГ се удвоява на всеки:  70.2 часа..."

# 486
Виж разгледай снимката хубаво ( не е снимана и качена цялата) вижда се че е го е измерил CRL трябва да пише някъде на снимката
ЧХГ-то ти е чудесно за 14 ден от трансфера и се удвоява в рамките на 72 часа според мен е идеално.
http://www.zachatie.org/chhg-kalkulator
можеш да си го изчислиш в този калкулатор
задала съм стойностите  ти на 11 и 14 ден т.е разлика 3 дни "...Вашето ЧХГ се удвоява на всеки:  70.2 часа..."

Това ЧХГ е на 29 ноември. Повече не съм го изследвала. Ходя на прегледи. Първия преглед установи сак,втори беше при репродуктивния сака беше нарастнал  с жълтъчно мехурче и във вторник беше трети преглед отново в провинцията. Аз знам размера как се обозначава CRL е 5.7 мм пише 6седм и 2 дни,на толкова отговаря според ехографа. Сака не съм го питала колко е голям. Между друготоJoy Joy теб  те знам от др темички,пожелавам ти успех❤

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 18:31 от Милото

# 487
Добре дошла милото! На този етап си видяла всичко ,което има да се види.Повярвай на лекаря си , защото имаш ембрионче с нормални размери(като съпоставя твоите с на още две три жени и мен). За сега единственото , което можеш да направиш е да вярваш , че всичко ще е наред.Стискам палци!

# 488
Аз вече минах в отбор повръщащи. Толкова ми е лошо и целия ми хранопровод гори. Какво хапвате и пиете да се поуспокоят малко нещата?

# 489
Добре дошла милото! На този етап си видяла всичко ,което има да се види.Повярвай на лекаря си , защото имаш ембрионче с нормални размери(като съпоставя твоите с на още две три жени и мен). За сега единственото , което можеш да направиш е да вярваш , че всичко ще е наред.Стискам палци!

Благодаря ти!❤  Незнам само дали е нормално да нямам придърпвания. Чета че всички имат доста придърпвания,при мен е рядко на три,четери дни. Иначе наистина проблем с гаденето и повръшането имам. Най-вече от водата много ми се гади и повръща🤷♀ Незнам какво да си взема,страхме е да не се обезводня!

# 490
Ох момичета тука тези дни съм такъв мързел, по цял ден спя и ям, нищо не правя, чета ви, но даже ме мързи да се включвам и аз 😂 Добре дошли на всички новозаписани, пожелавам ви безпроблемна и до финал🙏
Моите симптоми са си същите, като се засилва спането очевидно, с повръщането се справям като ям често и по малко, общо взето ям през 1ч по нещо. Сутрин докато отворя очи ям бисквити или солети, докато си направя закуска. Гади ми се само, когато съм спала по-дълго следобед и съм прегладняла, но като хапна всичко е наред😂 И моят корем вечер е бомба, сутрин е ОК до към 10-11ч и после се подува, нося вече само клинове, защото всичко ме дразни и притиска.
Милото, недей да си пожелаваш симптоми, които ще те притесняват😄 Аз заради тия придърпвания се друсам с ношпа 3х2 и ако случайно нещо ме приболи изпадам в паника, започвам да сънувам кръв и т.н. Разбирам притесненията ти, но колкото по-малко се филмираш, толкова по-добре ще вървят нещата. Аз също съм вкъщи по цял ден и вече не го мисля чак толкова, взех си картина за оцветяване по цветове и се занимавам с нея или спя😂
Намери нещо, с което да си отвличаш вниманието от мисленето на глупости и четене в интернет.
Според мен за големината на ембриончетата си има индивидуалност, нищо не е математика и точни стойности като става дума за човешки организъм, размерите са от-до моят ембрион на 6с+3д беше 1см.
Аз вода също не мога да пия и пия чайове и фрешове. Можеш да си изстискаш 1 лимон и да го изсипеш в 1л вода, знам че лимонената вода облекчава гаденето и не предизвиква такова. На мен постоянно ми изсъхва устата и просто течности постоянно трябва да се пият. Стискам палци и споко!🤗

# 491
Маноела , на снимката ти пише crl 7г.с .
6 + 3 също е 7ма седмица , но реално са си няколко дена разлика.
Например моето в 6+ 1 е 4.3мм , на exberry мисля , че беше 6 + 2 - 5.6 мм , съответно твоето е в 6 + 6 (или иначе казано 7 + 0) и е 1см.

# 492
Маноела , на снимката ти пише crl 7г.с .
6 + 3 също е 7ма седмица , но реално са си няколко дена разлика.
Например моето в 6+ 1 е 4.3мм , на exberry мисля , че беше 6 + 2 - 5.6 мм , съответно твоето е в 6 + 6 (или иначе казано 7 + 0) и е 1см.
Не е 7с, защото е в първата половина на 6та седмица, това е ехограф супер стар и явно няма функция да изчислява дни. По точно не работят, защото и с предната ми бременност показваше винаги 0д. Точно 6с+3д си бях на 13.11, 6+6 е в момента и вече може да се смята за 7, но тогава според мен, не. Утре съм при доктора с хубавия ехограф да проверим отлепването и тогава вече ще повярвам напълно, но все пак седмици с точност се определят на първата ФМ. В началните седмици винаги има вариации.

# 493
  • Асеновград
Момичетаа, мина и моя преглед, чухме и видяхме сърчице, всичко е наред, много съм благодарна! Този звук беше най-вълшебния който някога съм чувала! Честно, не вярвах че ще го чуя скоро, мислех че нещо пак няма да е наред. Дано се развие нормално и всичко да е наред и всички да си гушкаме бебетата август!

# 494
  • Пловдив
Айде, една по една ембрионче да видим, сърчице да чуем, да минат критичните седмици и да почнем да мерим коремите 🤞🍀🙏💜🥰
Утре съм и аз на преглед номер две.Ще има ли нещо, няма ли.. 😝

Общи условия

Активация на акаунт