Августови бебета 2022

• 22 107
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Някоя от вас да е с тромбофилия и на терапия и вече да си е пускала кръвна картина и коагулация?

# 616
При мен симптомите са  болезнени гърди и то в различна степен всеки ден, от време на време някакво странно усещане ниско долу. Не ми се гади…или поне така си мисля, вчера следобяд ми стана малко лошо на корема, но го отдавам на това, че не бях яла по-дълго време. И днес сутринта като се събудих, понеже се поизлежавах 15-20мин преди да трябва задължително да стана и да се приготвя за работа..пак леко ми прилоша, все едно съм супер гладна. Не знам такива ли са при вас симптомите за гадене? Това ли е прословутото гадене? Първа бременност ми и за мен е непознато
чувство.
Иначе за притеснението…уж не се притеснявам, защото си повтарям, че трябва да съм спокойна….но мислите ми са все там…така че май не се справям 😄. Утре съм на втори преглед и се надявам да се види нещо повече от сакче, ще видим дали ще сваля малко от напрежението.

# 617
Тази сутрин след ходене по малка нужда като се забърсах имаше леко розова кръв , много се уплаших и ми стана много гадно .. надявам се да няма повече подобно нещо . При вас случвало ли се е .
Ако не се повтори едва ли има проблем, но ако продължи по-добре иди на преглед или поне се обади на АГ. Може да пуснеш прогестерон. Ако е не е достатъчно висок ще ти изпишат утрогест или нещо друго.
Ако имаш спазми/контракции пий но шпа или магнезий и лягай да почиваш. Уви няма много неща които могат да се направят на този етап😔...стискам палци всичко да е наред и да е било еднократно! Опитай се да запазиш спокойствие.

# 618
Някоя от вас да е с тромбофилия и на терапия и вече да си е пускала кръвна картина и коагулация?
Аз съм хетерозигот Pai и хетерозигот MTHFR .Пия само ацетизал кардио.Изследвания ще пускам в 10та седмица живот и здраве , но не знам дали ще включват коагулация , надявам се.
Ni_CiТакива леки гадения и прилошавания имах още преди седмица две и ги отдавах на други неща , но вече мисля , че точно така започва гаденето.Вероятно след седмица ще ти се увеличи,ти коя г.с. се водиш сега ?

# 619
  • Асеновград
На мен пак ми се появи кафвяото течение, не знам дали не е защото намалихме прогестерона но... дано всичко да е наред, и да мине бързо като предния път.

# 620
Има ли някой, който не приема прогестерон? На мен не ми изписаха нищо. Дано не съм си задала вече въпроса, но не помня Grinning Писах ли и че се видя ембрион с пулс? Grinning

# 621
Аз съм с тези мутации и съм на аспирин протект всяка вечер от дата на овулация и на фраксипарин/клексан всеки ден. Предполагам, че трябва да ти пуснат коагулация най-малкото да видят дали все пак нямаш нужда от инжекции. При мен на кръвната картина ми излязоха завишени еозинофили, и се чудя дали не е остатък от фраксипарина, че доста ме сърбеше от него, но от около 10 дни съм на клексан. Та затова питах дали някоя от вас е пускала.

Аз съм хетерозигот Pai и хетерозигот MTHFR .Пия само ацетизал кардио.Изследвания ще пускам в 10та седмица живот и здраве , но не знам дали ще включват коагулация , надявам се.
Ni_CiТакива леки гадения и прилошавания имах още преди седмица две и ги отдавах на други неща , но вече мисля , че точно така започва гаденето.Вероятно след седмица ще ти се увеличи,ти коя г.с. се водиш сега ?

# 622
Аз съм с тези мутации и съм на аспирин протект всяка вечер от дата на овулация и на фраксипарин/клексан всеки ден. Предполагам, че трябва да ти пуснат коагулация най-малкото да видят дали все пак нямаш нужда от инжекции. При мен на кръвната картина ми излязоха завишени еозинофили, и се чудя дали не е остатък от фраксипарина, че доста ме сърбеше от него, но от около 10 дни съм на клексан. Та затова питах дали някоя от вас е пускала.

Моите мутации са хетерозиготни обаче , не хомозиготни.Иначе със сигурност е по - добре да се видят кръвните показатели , но тъй като няма да си ги разчета сама ,не си ги и пускам сама , а чакам док да каже кога -нали уж за това са лекари - да им се доверяваме.По твоя въпрос обаче не мога да помогна , нека някой друг се включи.

# 623
Аз не приемам прогестерон.

Орехче, по приложение съм 6седм.+6дни, обаче на прегледа миналата седмица се видя само сакче…та може би не е точно 6+6дни.

# 624
Момичета, от вчера като се изправя от седнало положение ме срязва доста силно ниско долу вляво. Като направя 2-3 крачки отминава. Случва ли ви се? Вкарах си филм веднага…

# 625
famma_vanila, при мен има подобни болки ниско долу, но не бих ги описала като резки или много силни, а по-скоро като разпъвания. Също забелязах, че се получават когато стана и се раздвижа (работя седнала на компютър). И при мен минават за секунди (опитвам се да се изправя и да си разпъна корема, това ми помага). Четох, че са нормални и се получават от разпъването на матката, стига да не са много силни (по-силни от тези при ПМС, не е притеснително). Аз им свикнах и не ме притесняват, дори мъжа ми ме гледа и вика "пак ли опъна" и се радва Grin обяснявам му, че това не е ритане, ама човека се радва на ранните симптоми Grinning

# 626
Аз съм с ниско рискова мутация ( така каза хематолога), но съм на Оксипарин( турският клексан, че по-евтин) и аспирин 100.
Пуснаха ми ПКК,
желязо, феритин 
Горните са в норма утре дано ми обяснят какво да следя.
Долните са на горна граница. такива ми бяха и преди трансфера и ми е притеснено, защо като съм на клесан и аспирин пак ми е гъста кръвта...
фибриноген  3. 95 g/l    2.00-4.00 ,
АРРТ,  34.90 sec        25-35
Изненадах се че не ми е пуснат Д-димер и това протромбиново време за което говорите.
Разбрах за мутацията едва преди трансфера и не съм запозната въобще за тромбофилията ...

Дано наистина ми кажат кое да си следя сама, че  да ходя само, ако има отклонения...

# 627
И моите са уж ниско рискови… ама знам ли и аз вече. Този клексан е ужасно скъп, а към фраксипарина правя алергия (а е двойно по-евтин в моята доза). Ще търся и аз варианти явно за турския, но чакам първо гинетичката да ми даде отговор за резултатите. Иначе това са моите изследвания. А за Д димер доколкото знам всички си го пускат. Много е трудно, когато всички доктори са на различни мнения и ние само се паникьосваме докато обменяме информация по между си.

Аз съм с ниско рискова мутация ( така каза хематолога), но съм на Оксипарин( турският клексан, че по-евтин) и аспирин 100.
Пуснаха ми ПКК,
желязо, феритин 
Горните са в норма утре дано ми обяснят какво да следя.
Долните са на горна граница. такива ми бяха и преди трансфера и ми е притеснено, защо като съм на клесан и аспирин пак ми е гъста кръвта...
фибриноген  3. 95 g/l    2.00-4.00 ,
АРРТ,  34.90 sec        25-35
Изненадах се че не ми е пуснат Д-димер и това протромбиново време за което говорите.
Разбрах за мутацията едва преди трансфера и не съм запозната въобще за тромбофилията ...

Дано наистина ми кажат кое да си следя сама, че  да ходя само, ако има отклонения...

# 628
Здравейте, съвсем наскоро разбрах, че съм бременна. Закъсня ми, направих си тест на майтап напълно убедена, че ще е отрицателен и останах като гръмната като видях две чертички. Още не ми се вярва. Не сме правили и опити, а точно обратното пазихме се. Сега си чакам прегледа при докторката да видим наистина ли съм бременна. То май няма как да не съм и кръвен си правих и на 4 дневно закъснение резултата беше 900+.
Нямам абсолютно никакви симптоми за бременност и под никакви разбирам никакви. Това ми е трета бременност, имам момче на 6г и момиче на 2г. И двете ми бременности бяха леки, но имах поне някакви минимални симптоми, а сега нищо. При двете се повтаряше това, че не мога да ям сладко, болеше ме кръста и гърдите ми бяха напрегнати и започнаха още преди да ми закъснее, а сега абсолютно нищо. Честно направо съм в шок. Не сме мислили за трето дете. На 41г сме и ще ми е трето секцио, което ме плаши повече от всичко друго.

# 629
Момичета, гледам ви резултатите…и гледам и моите, от назначените ми изследвания. Според вас ще имам ли нужда от разреждаща терапия?
aPTT-37,5
Фибриноген-4,59

Общи условия

Активация на акаунт