Августови бебета 2022

• 22 116
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
За Селената и на мен вече ми стана като мода всички там да раждат.Иначе наистина най-добрите са там,но и по другите болници има доста добри лекари.Но има доста случаи.,когато здрави деца ги оставят още малко,за да точат пари.Всеки сам си решава къде ще ражда.Аз раждах в държавна болница и съм супер доволна.Сега още не съм решила нищо,има време.

# 601
Здравейте, малко късно се включвам, но исках да кажа за ходенето на козметик ( аз ходя редовно) казах на козметичната ми, че съм бременна и тя ми обясни, кои процедури може да ми прави и кои не. И мисля, че това е най-добрия вариант. Те все пак са били на обучения и би трябвало да са запознати с това.
Иначе за симптомите аз нямам гадене, но имам ужасни киселини и то всеки ден. Четох в друга група за газирана вода и ябълка, мисля да пробвам и ще Ви докладвам за резултата.

# 602
Момичета за Видева не мога да кажа нищо хубаво,имаше изпълнения с една родилка,засъжаление бебето не оцеля,аз съм при д-р Кичеков,затова мисля Торакс,в държавните не знам как е положението,освен че всичко трябва да си носиш.На мен вместо да ми утихва,ми се изостря гаденето,страшна работа.

# 603
Аз тази нощ почти не спах . Имах леко тъпо боцкане ниско в корема и слабините и се зафилмирах за лоши неща… Сега ги нямам тези болки. Като цяло психически не съм ОК от мисли за това дали всичко е на ред, това, че почти нямам симптоми , освен леко напрежение в гърдите и то не постоянно…  Вие имате ли такива песимистични мисли и ако да, как се справяте с тях😔

# 604
Спокойно, не си само ти с тези мисли Sad И аз имам болки от време на време в кръста и ниско долу, но се старая да мисля, че е от разпъването на матката и като цяло подготовката на тялото. Когато се появят болките се притеснявам, когато изчезнат пак се притеснявам. Гърдите ме болят всеки ден различно. Имах няколко дни миналата седмица, в които бяха много болезнени, а сега не е така. Гаденето понякога спира, но обикновено е за кратко. Днес със ставането едва стигнах до банята да повръщам. Трудно е човек да се справи с тези мисли. Опитвам се да си повтарям, че всичко е наред и, че е Божа работа, каквото е писано това ще е. Дори и след като видяхме и чухме сърце, още от следващия ден започнаха мрачните мисли. Направо не знам живот и здраве как ще изкарам още 7 месеца, особено като разредим прегледите сега.

Аз тази нощ почти не спах . Имах леко тъпо боцкане ниско в корема и слабините и се зафилмирах за лоши неща… Сега ги нямам тези болки. Като цяло психически не съм ОК от мисли за това дали всичко е на ред, това, че почти нямам симптоми , освен леко напрежение в гърдите и то не постоянно…  Вие имате ли такива песимистични мисли и ако да, как се справяте с тях😔

# 605
Много добре те разбирам. Аз имам от време на време песимистични мисли, но ги прогонвам веднага. Няма полза от това да се филмираме. Както бях писала доста по назад: на този етап каквото и да стане сме почти безсилни и трябва да приемем, че нямаме власт да задържим бременността ако нещо не е наред с ембриона. От друга страна е вредно за бебето да сме постоянно на тръни. Така че като те налегнат черни мисли дишай бавно и дълбоко и гледай да се разсееш с някакво занимание.
Колкото до симптомите: те идват и си отиват, усилват се и отслабват, НО това нищо лошо не означава! Не се вглеждай в тях, че ще се побъркаш до раждането 😁😉 Горе главата и по-позитивно.

# 606
С първата ми бременност, нямах никакви симптоми, хапвах всичко, никога не ми е ставало лошо, обикалях по 13/15 км пеша, само не можех да спя, почти денонощно будувах 😁 сега разбирам какво е да ти е неприятна храната, но в същото време да си гладен. Това ми е симптома и леко болезнени гърди (не винаги).

# 607
  • Пловдив
Ох,и аз спя неспокойно,като добавим,че синът ми ме буди,спи при нас,.Отделно и аз съм супер неспокойна и не мога да се зарадвам напълно.Може би,защото имам друго дете,нямам почивка и постоянно ме е страх нещо да не се случи.Вчера моят стана в 6 и нещо с него и ме остави да поспя..Изведе го,свърши домакинската работа,направо жал ми стана.И като му казах към 6 ч,че ми се яде катък с чушки и млечна салата и ходи да купи и да прави млечна салата,хахах..С миналата бременност нямах такива предпочитания..Аз не ям много сега..Постоянно ми се гади.

# 608
Аз продължавам да я карам безсимптомно почти, никакво гадене нямам, и вече просто се смятам за щастливка вместо да се шашкам. Говорих с приятелка в 7мия месец, не се бяхме чували отдавна, тя в началото пътува от Германия до тук, организира си сватбата, на ден пътуваше по 50-100 километра и каза, че просто е имала лека бременност и никога не и е ставало лошо. Просто има такива бременности, спокойни, и всичко е наред. Разговорът с нея много ме успокои, че се бях филмирала защо не ме болят гърдите, защо имам апетит и така нататък. Аз имам придърпвания ниско долу, но не са силни болки, вече ги разпознавам и им се радвам. Grinning като цяло се опитвам да се разсейвам с различни неща, работа, ние сме в основен ремонт, избиране на подаръци покрай празниците и такива мисли ме занимават. Опитвам се да си наложа бременността да не ми става фикс идея, казвам си, че съм здрава, че се чувствам добре и знам, че правя най-доброто, на което съм способна. Дори и да се случи нещо, не зависи от мен на този етап и мисли за това с нищо не могат да ми помогнат, това си повтарям.

# 609
Здравейте,момичета!Включвам се първо по последната обсъждана тема.Абсолютно съм съгласна , че на този етап почти нищо не зависи от нас и е Божа работа - аз лично така се успокоявам , а и си повтарям ,че всичко ще бъде наред.Естествено има и неща донякъде зависещи от нас и смятам това са : да не се прекалява с цигари , алкохол , вдигане на тежко и дишане на разни вредни вещества.Относно фризьора , след неуспешната Б реших , че ще си оставя естествения цвят , за да не се налага да се боядисвам и да дишам боята повреме на Б.Сега още ми се чисти балеажа и не съм прекрасна , но съм спокойна.Подстригването смятам , че е суеверие.Ноктопластиката намирам за вредна отново заради миризмите и изпаренията на течностите за почистване и лаковете.Medelin13точно вчера прочетох , че може да има втрисане при Б.
Елънче закусвай с овесени ядки с прясно мляко, а през деня някоя друга тиквена семка - помагат за запека.
При мен вчера дойде първото гадене преди вечеря и леко повърнах ,но насила.Днес съм добре за сега.

# 610
На мен това ми е четвърта бременност (имам две загуби) и няма нищо общо с предишните ми бременности. Всичко е толкова различно, но този път съм си казала, че ще съм безкрайно положително настроена и до август нищо не пускам да излиза 😀. И да ме боли и да ми е лошо ще търпя.

# 611
За втрисането и на мен ми е интересно,защото при мен също го има и то на моменти не е постоянно. За гърдите както при повечето ту за болезнени,ту не са. Аз нямам сутрешно гадене,но е през останалата част на деня. Забелязах че повръщам от млечни продукти и сладко🤷♀А притесненията са ми както при всички вас. Първите 12 седмици са много важни,но наистина всичко си е Божа работа! Силно се надявам всички да си останем в темичката до август и дай Боже да създадем друга след това за мъниците❤ Като чета колко бебчета спират развитие между 6 и 11 седмица и цялата настръхвам,но каквото зависи от мен го правя,а дали ще се получи,нокой освен Бог незнае!

# 612
Тази сутрин след ходене по малка нужда като се забърсах имаше леко розова кръв , много се уплаших и ми стана много гадно .. надявам се да няма повече подобно нещо . При вас случвало ли се е .

# 613
ох и аз това гадене не знам как ще го издържа, нищо не ми се яде, нямам чувство за глад и ситост, те са заменени от гадене и свикнах вече, че като много почне да ми се гади значи съм гладна и като пак започне да ми се гади, значи съм се наяла, ама то яде ли му се на човек като му се повръща.. Забелязах също, че не мога да ям два пъти едно и също нещо, гади ми се от всичко, което съм яла наскоро, супер гадно е. Много съм притеснена, защото и аз ще пътувам другата седмица със самолет, не знам как ще го изкарам с това гадене, хич не ми се ходи ама няма как вече да се откажа.

Относно козметиката, аз знам че салициловата киселина е изцяло забранена по време на бременност, а гликоловата е позволена, като цяло всички алфа хидрокси са позволени и всички бета хидрокси са забранени.

Исках да ви питам мамите с дечица, особено по-малките, не ви ли се налага да ги вдигате от време на време, колко е лошо да се вдига тежко? Аз имам племенничка на почти 2 години, с която прекарвам супер много време и от време на време не се усещам и я вдигам, не усещам никакво напрягане в корема и не знам колко е вредно. Rolling Eyes

# 614
  • Пловдив
Demeter,моят син е на 1г и 7 м и го вдигам,няма как.Старая се да не е много..Примерно му казвам:Качи се на дивана да те облека и т.н.Но и доста пъти на ден си го вдигам..Няма кой да ми помага.

Общи условия

Активация на акаунт