Августови бебета 2022

• 22 122
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, моля ви помагайте. От три дни ми се гади по цял ден, няма сутрин, няма вечер.. апетит имам, но просто постоянно ми се надига, като се сетя за каквато и да е храна. Корема ми е адски подут и имам постоянно киселини. Дайте ми съвет, как мога да облекча състоянието?

Здравей Мони, на мен много ми помага да ям мандарини. Изглежда от киселината спира да ми се гади. Пробвай, дано помогне.

# 586
Пловдивски бъдещи мами има ли?При кой доктор си следите бременността?Аз се ориентирам към Торакс?

# 587
Пловдивски бъдещи мами има ли?При кой доктор си следите бременността?Аз се ориентирам към Торакс?
При кой в Торакс? Аз съм раждала там и съм лежала за доста проблеми свързани с бременност и вече съм с положителни и отрицателни емоции от там. За сега съм се ориентирала към нов млад лекар д-р Андрей Минчев от ню лайф, но ако не се сработим може да пробвам с Кунчев.

# 588
  • София
Здравейте,

Пускам ви една нова група във фейсбук, с която надявам се да можем да си бъдем полезни.
Всяка мама, която търси нещо за себе си или за бебчето й е поканена, както и тези разбира се, които имат какво да предложат.

За Мама и Бебе

Чувствайте се поканени !

Благодаря и хубава вечер Heart

# 589
  • Пловдив
Аз съм от Пловдив.За Торакс с първата бременност отидох там при Видева,но не ми допадна и не стъпнах повече..Д-р Халил от скоро е там,тя ми прави секциото,но тогава беше в Окръжна.Много я хвалят.Чела съм положителни отзиви и за други лекари от там.Нямам лични наблюдения..Нямат неонатология

# 590
  • София
Нямам представа за другите градове, но моят съвет е да търсите болница с добра неонатология. Всичко се случва и трябва да сме подготвени за извънредни ситуации.
Моя близка беше пациентка на Щерев, има две инвитро и едно раждане там, като втората бременност с близнаците завърши със спешно секцио в края на седми месец. Много бързо я прехвърлиха към Майчин дом. Сега четох, че имат някаква неонатология, но със сигурност не е със специалистите на МД,
 Шейново, Токуда.

# 591
  • Пловдив
Имам кървене пък аз 🙄 от снощи от нищото, но малко.Турих една превръзка, пих 2 но шпа и заспах.Сутринта нямаше нищо.След бърсане следи от кафяво.Цял ден по малко.Една дружка ми каза веднага да пиша на доктора, трябвало да знае.Писах.Веднага звъни.Цял Дуфастон в момента и после по половинка три пъти на ден.Да не слагам Клексан докато не отида на 23ти при него.Зор имам с тоалетната, поседях си там, излязох, корема ме заболя и след малко  пак малко червено 🙄🤦‍♀️
Ако стигна до след 9 месеца или пък когато и да е, отивам си в Хирургиите (Пловдив) и няма какво да му мисля.За следене е още рано да мисля, нека прескоча критичните седмици първо.До тогава съм така или иначе при репродуктивния.

# 592
Не се плаши още Елънче, важно е да си почиваш и да си спокойна. Аз седмица след кръвоизлива още изхвърлях дребни съсиреци и  сега нищо. В болницата събота ми казаха, че нещата изглеждат добре, но да съм подготвена, че може пак да прокървя внезапно. Сега на 2 седмица съм на преглед. Не е нормално, но се било случвало. Ако не е червено не е толкова страшно.
Аз съм на циклогест и утрогестан, този дуфастон хич не ми помагаше.
Аспирина също може да има връзка с кървене ако взимате.
Относно гаденето е Ужас, май само банани, препечена филия, таратор и пилешки хапки ми помагат. И швепс лимон. Не знам как ще я карам на работа.

# 593
Имам кървене пък аз 🙄 от снощи от нищото, но малко.Турих една превръзка, пих 2 но шпа и заспах.Сутринта нямаше нищо.След бърсане следи от кафяво.Цял ден по малко.Една дружка ми каза веднага да пиша на доктора, трябвало да знае.Писах.Веднага звъни.Цял Дуфастон в момента и после по половинка три пъти на ден.Да не слагам Клексан докато не отида на 23ти при него.Зор имам с тоалетната, поседях си там, излязох, корема ме заболя и след малко  пак малко червено 🙄🤦‍♀️
Ако стигна до след 9 месеца или пък когато и да е, отивам си в Хирургиите (Пловдив) и няма какво да му мисля.За следене е още рано да мисля, нека прескоча критичните седмици първо.До тогава съм така или иначе при репродуктивния.

Всичко ще е наред, почивай повече. Аз също пия дуфастон сутрин и вечер от както разбрах че съм бременна. Вярвам, че всичко ще е добре. Пращам ви позитивна енврергия, идват светли празници. ❤️

# 594
Аз съм от Пловдив.За Торакс с първата бременност отидох там при Видева,но не ми допадна и не стъпнах повече..Д-р Халил от скоро е там,тя ми прави секциото,но тогава беше в Окръжна.Много я хвалят.Чела съм положителни отзиви и за други лекари от там.Нямам лични наблюдения..Нямат неонатология
Имам опит с Видева от 2015г. Тогава беше много любезна, откровенна и добра. Сега е станала направо отвратителна. Много груба.

# 595
  • Пловдив
Утре ще пусна прогестерон, може да е паднал.Аз хич не го харесвам Дуфастона, още повече задълбочава проблемното ми ходене до тоалетната.Но утре ще взема от прословутите сушени кайсии, макар че хич не обичам такива неща 🤮
Аз симптоми нямам, само цигарите намалих доста от самосебе си.
Бе дано се размине, наясно съм, че в тия седмици се случват лошите неща.Каквото е писано.

# 596
Аз се колебая за Селената и Даскалов. Ходила съм един при Даскалов и останах доволна.

# 597
  • Пловдив
Имам опит с Видева от 2015г. Тогава беше много любезна, откровенна и добра. Сега е станала направо отвратителна. Много груба.
Именно,че беше супер груба.Много жени я хвалят,моето джипи ми я похвали,но на мен доста често някой,който ми хвалят и не оставам доволна.

# 598
  • Асеновград
И аз съм в Пловдив. В Селената ходя и там ще раждам някой ден живот и здраве, само се колебая между докторите в момента... сега съм при д-р Петрова, но някак искам да пробвам и при Минев или Матев, и в краен случай Амалиев баща. За раждането със сигурност при тях ще е по-добре според мен, имат много повече опит в секциото и съм сигурна че го правят добре, те правят поне по 2-3 на ден..😁😁 докато Петрова оперира често с други лекари, лапарото ми беше при нея, но не знам още дали тя е моя лекар, но тя работи със ЗК и така или инначе трябва да ходя и при лекар със ЗК заради болничния, така че ще си продължа ходенето при нея до края ако ми е писано, пък то времето ще покаже, мисля че трябва да си почувства всеки своя лекар и да му има доверие.

Иначе аз преди работех като маникюристка и от години си правя сама гел лака и маникюр и педикюр, не оставам без. Не се боядисвам попринцип защото съм на 23 още и нямам бели косми а си харесвам естествения цвят, само балеаж имам, но със сигурност ще се подстригвам и поддържам, не съм суеверна. За козметика само знам че не е много подходяща парата която пускат на лицето защото се равнява на горещата вана или горещия душ, нещо такова бях чела, а те нали са забранени. Ретинол още не ползвам така или иначе, но и гликоловата киселина спрях да ползвам защото е забранена и се опъпчих яко, а много ми помагаше ексфолиращия тоник с киселини.. но ще се оправя някак.  Салициловата киселина донякъде е позволена в малки количества, но не ми се рискува, поне мога  да си ползвам ниацинамида, и хиалуроновта киселина.

Аз с гаденето се справям като сутрин ям всднага като стана въглехидрат, или плод или и двете😄😅. И после през деня хапвам много често по-малко. А пък може и аз да съм късметлийка и да ме е подминало гаденето. Мандарините и на мен ми помагат, и аз си взех иначе сушени кайсии, че и аз съм от по-запечените.. мисля че помагат но повече като че ли ми помагат круши, или направо фреш от круши, действа веднага. Забелязвам че много бързо огладнявам и започват да ми къркорят червата от глад и то не много след като съм яла, и усетя ли глад започва да ми се гади, винаги имам нещо под ръка. Корема ми е адски поддут, ама то като ям през 20минути как да е...мъжо ми се смее като кажа че ми е поддут корема мисли че почва да расте, викам не просто много ям.😂

# 599
На мен селената ми е силно прехвалена и имам много лошо мнение за нея. До сега съм раждала в Торакс, но тази гадина май се ориентирам към Пълмед. Но все още е толкова рано, че не мога да кажа нищо със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт