Августови бебета 2022

• 22 080
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Идвам при вас пожелание за успешни и здрави лъвчета ❤️

# 61
Здравейте момичета, включвам се в  групата с много страхове и притеснения. На преглед съм чак след 10 дни и преди седмица имах леко кафяво кървене. Имах мисед преди в 8 седмица,след ин витро.
 Аз взимам преднизолон и кръворазреждащи заради автоимунно състояние.
Някоя от вас знае ли добър лекар във Варна? Или някой който следи кръвопотока?
Стискам палци на всички и дано нямаме проблеми.

# 62
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Цъкнах да ви следя, но що па да не взема да се запиша, макар че още нищо не е ясно!? 😅
24.11 свеж трансфер.На 8ми ден чхг 59.27, на 10ти ден 164.Записала съм час за другия понеделник.Да видим всичко наред ли е.Как ще изкарам до тогава - не знам!🤪
Не смея да се зарадвам, първо преглед ще чакам, после ако всичко е наред да минат критичните седмици... постоянно притеснение.
Успех на всички! 🤞🍀💜

# 63
  • Асеновград
Добре дошли!
Аз на 16-ти съм на втори преглед, ако всичко е наред би трябвало да съм в 7г.с. някъде според лекарката, не знам дали в 7г.с. ще се чуе сърчице, като в 5г.с. нямаше още нито жлъчно мехурче , нито ембрион, каза да ида след 2 седмици, демек на 16-ти и ако всичко е ок мисля че поне ще се види ако вътре вече има нещо, каза че е в матката което ми беше най-важното, а дали ще се появи нещо там вече божа работа... правя каквото мога пия по 12 хапчета на ден, още не мога по аптеките да намеря циклогеста, който трябва да слагам вагинално, поръчала съм го от една аптека, днес трябва да го взема, то ще остане една седмица до прегледа аз докато почна да го ползвам...  😄😄

# 64
Стискам много силно палци на всички новозаписани!!! 🤗🙏
Аз отивам на преглед сега, понеже обмислям преместване при друг АГ и ако ми хареса този ще си остана при него. А все пак ако има момичета от София и знаете Д-р Кристиян Йончев от Шейново ще се радвам да споделите мнение, препоръчан ми е от приятелка, но все пак. Ще пиша после за отзиви.

Яна стискам палци и на теб, аз съм в същата дилема дали изобщо ще се появи нещо в този плоден сак, разбираемо е. Вярвам, че този път всичко ще ни е наред и ще се получи.🙏🙏🙏

# 65
  • Асеновград
Стискам много силно палци на всички новозаписани!!! 🤗🙏
Аз отивам на преглед сега, понеже обмислям преместване при друг АГ и ако ми хареса този ще си остана при него. А все пак ако има момичета от София и знаете Д-р Кристиян Йончев от Шейново ще се радвам да споделите мнение, препоръчан ми е от приятелка, но все пак. Ще пиша после за отзиви.

Успех! Аз също мисля да я сменям АГ, със сигурност няма да остана до края при нея, но ще ми трябва и лекар по ЗК така че ще си ходя при нея за болнични живот и здраве, но ми се иска да съм при друг лекар който като го видиш ти дава спокойствие, обяснява ти всичко и не те претупва набързо. Знам даже при кой ще е, но да мине още малко време няма да избягат😄

# 66
Здравейте, момичета!
Аз не мога да дам съвет за читав лекар, тъй като единия,  при който мислех да ходя е мн трудно откриваем и зает(и май ще се откажа), а за другия все още нямам изградено мнение.
Днес бях при него за първи път и първи преглед в 5+1г.с
Установихме вътрематочна бременност на около 5 седмици(по думите на док).Започвам ацетизал кардио заради тромбофилия и ми изписа еутирокс , тъй като на последното изследване тсх беше леко завишено.Аз утре ще си пусна обаче пак да видя какво е що е.
Взе ми и цитонамазка.Това за сега.
Успех на предстоящите прегледи!

# 67
Успех на всички и здраво бебче август месец!
Момичета, последната ми бременност беше преди 7г. и съм позабравила - задължително ли се правят изследвания на хормоните при установена бременност или това е по желание?

# 68
Успех на всички и здраво бебче август месец!
Момичета, последната ми бременност беше преди 7г. и съм позабравила - задължително ли се правят изследвания на хормоните при установена бременност или това е по желание?
По - скоро по препоръка на лекар евентуално .

# 69
  • София
Аз обмислям следене при Вецев

# 70
Здравейте, момичета!
Аз не мога да дам съвет за читав лекар, тъй като единия,  при който мислех да ходя е мн трудно откриваем и зает(и май ще се откажа), а за другия все още нямам изградено мнение.
Днес бях при него за първи път и първи преглед в 5+1г.с
Установихме вътрематочна бременност на около 5 седмици(по думите на док).Започвам ацетизал кардио заради тромбофилия и ми изписа еутирокс , тъй като на последното изследване тсх беше леко завишено.Аз утре ще си пусна обаче пак да видя какво е що е.
Взе ми и цитонамазка.Това за сега.
Успех на предстоящите прегледи!
Орехче, радвам се че сте установили точицата вътре, ако беше почакала още 2-3 дни щеше да си видиш и жълтъчно мехурче и ембрионче. (Моя док каза, че се вижда най-рано на 5с и 3д.)Каква стойност ти е ТСХ? Ако не са минали 30дни от последното изследване няма смисъл да пускаш тсх, тъй като моята ендокриноложка ми обясни, че 1 цикъл на щитовидната жлеза(каквото и да означава това) продължава по време на бременност 30 дни и изследване преди тези 30 дни на хормони не е акуратно.

ancho_82, попринцип е хубаво още преди забременяване да се посети ендокринолог, да се обсъдят семейните обременености по отношение на ендокринологични заболявания и да се прецени дали и какви изследвания да се пуснат. Аз отидох на ендокринолог за второ мнение, защото в семейството ми има Хашимото, диабет и други , (незнаейки все още че съм бременна ) и тя в тази връзка ми пусна щитовидни хормони, пролактин , ТАТ и МАТ, някои витамини и инсулин. Та така се осъмних дали не съм бременна, защото пролактина ми беше висок. Така де, хубаво е да се посети репродуктивен ендокринолог.

Иначе аз преди малко се прибрах от преглед при новия док 😄, много го харесах , обяснява, отговори на всичките ми припряни въпроси изчерпателно, има хубава апаратура и видяхме жълтъчен мехур с ембрионче и сърдечна дейност - 5с. 3д. И мисля да съм си при него вече
Отивам да правя ужасната за мен риба, стискайте палци да не повърна😂🙏

# 71
Добре дошли на новите момичета и до финал!
Азз да се оплача , днес ме е хванала някаква параноя , имам чувството , че гърдите ми са спаднали и направо се побърквам. Не знам как ще издържа до прегледа. Ще полудея , надявам се всичко да е наред , защото този път няма да го понеса наистина!

# 72
  • София
Силата е в позитивното мислене, но то си е и до човек. Със сина ми отидох на първи преглед в 8г.с и всичко беше наред.
В този ред на мисли, понеже не помня, първоначално с вагинален ехограф гледаха, нали? Имам едно нормално раждане и като чуя '' хайде, качвай се на магарето '' и изтръпвам.

# 73
  • Асеновград
Да на вагинален ехограф гледат до 3-тия месец, иначе нищо не се вижда, но си в легнало положение.
Аз изобщо нямаше да ида толкова рано ако нямах предистория с извънматочна, и от страх да не ми е запушена и другата тръба трябваше да ида възможно най-рано, ако има нещо да го видим в началото. Сега щом е в матката значи ми е отпушена тръбата, което ме успокоява, дори и сега да не се получи ще е другия път! Всичко може да се случи, важна е положителната нагласа, и аз постоянно се оплаквам, ама не ви ли олеква така като се оплачете на група непознати жени..😄😂

# 74
hope77ly, имаше и друга дама със същото притеснение като теб АГ и беше казал, че организма свиква с високите нива ЧХГ и симптомите отслабват понякога, не се филмирай.

Неизвестна16, с вагинален трансдюсер гледат, да. Няма го вече този израз “хайде качвай се на магарето”, някои АГ-та даже нямат “магарета” в кабинетите си, а преглеждат на кушетка.

Забравих да кажа за себе си, че док видя на 2 места леко отлепване и ми изписа утрогестан, каза че е хванато на време и че според него имам гестагенен дефицит за това се получава това леко отлепване.

Общи условия

Активация на акаунт