Препарати за съдомиялна - 12

• 60 705
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
  • Paris, France
Копирам текста на deni44ka:

Скрит текст:
1. Стартираш едночасовата програма №5 (която е без предварително измиване);
2. Помпата за изпомпване тръгва, спира и пак тръгва. Малко след второто включване на помпата паузираш програмата от бутона старт/пауза;
3. Докато е така - паузирана, избираш новата желана от теб програма (с бутона P), например №7 и натискаш старт/пауза, и програмата тръгва без предмиенето.

Добавям, че номерът става на всяка програма без предварително плакнене. Пробвах на първа, която е плакнене и като сложих пауза и с бутона Р тръгнах да сменям програмите, на абсолютно всички започна да излиза по-късо време. На еко ми го скъсява с 15 минути.

С Fairy platinum plus никога не ми остава налеп по чашите. С Финиш остава, но тези, които купих са много калпави. Освен от препарата, зависи от настройката на сол и дали се ползва гланц. Като ползвах гланц, и с евтин прах не ми оставаше налеп по чашите.

Ако налепът е много дебел, може да изчистите с оцет преди да ги сложите да се мият, но трябва да изплакнете много добре с гореща вода преди да сложите в миялната, защото от оцета стъклото корозира. Така чистех тенджерите от налеп като миех с прах и водата ни беше супер твърда.

Идея е чашите с налепи да се слагат в долната кошница. Там се измиват винаги по-добре (при равни други условия).

Някой ползвал ли е диаманта против корозия на Финиш и за твърда или мека вода е това чудо? Приятелка ми го подари и казва, че с него мие кристал с чиниите и не и корозирали чашите и не се махал цвета от рисуваните чинии. Тя, обаче е в Мадрид и на много мека вода. Това имам предвид:

https://www.finish.fr/produits/protector/

Чудя се да го слагам ли. Още не съм го отворила.

# 571
  • Пловдив
Nevena,ползвала съм го това,но в Ница водата е много твърда и не видях разлика в измиването,два пъти пробвах и се отказах да го купувам.

# 572
Невена,Вие с кой модел Беко сте? Аз ползвам автоматична, по-рядко 60 минутна и интензивна,и досега не съм имала неизмито.
60 минутната е на 60 градуса без предварително измиване,но е с по-голям разход на вода и ток.

# 573
  • Paris, France
artemida, 💐👍, така си и помислих 🥳. Ако беше още тука дружката, щях да и го върна. Ще го пратя на майка в София.

bgroza, Мисля, че е Beko DFN6833 моделът, но не съм съвсем сигурна. Старичка е, над 15 години, но мие като пушка. Нямам неизмито в нея, даже на еко програмата, стига да сложа правилния препарат. Почерняло от дълго изгаряне по скари на фурна няма да измие на едночасова с прах, но загорелите тави ги излъсква до идеално чисти даже и на едночасовата, с евтин прах, сол и гланц 🤩. Ползвам основно еко програмата и едночасовата. Веднъж или два пъти годишно пускам интензивна с филтрите от абсорбатора, загорели до черно такъми от газовата печка, ей такива. Пробвах ауто програмата веднъж, преди няколко седмици, по съвет на deni44ka, но хаби повече ток от еко програмата и спрях. FP+ мият по-добре на ниска температура и без плакнене. Имам бебешка програма с 3 пъти плакнене (Не съм я пробвала), програма за чаши  която рядко ползвам.

Да си повторя въпроса - някой знае ли как се маха предварително плакнене от програмите на миялна Bosch? Стара е и няма едночасова програма, а другите са всичките много дълги, даже като се натисне копчето rapide.

# 574
Невена,благодаря! Програмите са същите,като на моята,която ползвам вече 3 години, но имам и  една допълнителна,която е за почистване. Честно казано,моята не смея да я спирам и пускам по този начин,който Вие описвате.Програмите,които ползвам основно,мият много добре,като на интензивна ми излъска загорели тави без проблем. Но аз слагам вътре различна посуда-от чаши до тенджери+пластмаса и затова мия най-много на автоматичната.
Относно Еко програмата-имам съмнение,че проблемът е в подреждането на съдовете,затова ще й дам още един шанс.

# 575
  • Paris, France
И аз заради различната посуда мия на еко. 🤩. Не мисля, че проблемът е в подреждането щом подредени по същия начин съдове се измиват на друга програма.

Вече си я пускам без плакнене почти всеки път. С 3л вода по-малко мие. Не е много, но за година са поне 500л. Много съм доволна и благодарна на deni44ka.

Някои пластмаси и кристал не смея да ги сложа на автоматична. Също разните купи от миксер, приставки за роботи. Също не смея да ги мия със силен препарат.

А вашият модел кой е bgroza и колко децибела е?

# 576
Моята е тази и е доста тиха,дават я 44 дб.
https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnostoyashti-s%C3%A0domiyalni … -28430-W/p/680662
но не се произвежда вече:

# 577
Сдобих се със Съдомиялна Heinner HDW-FS4505WE++, 10 комплекта.
Инструкцията е невъзможна за четене - изключително ситен шрифт и илюстрации върху жълтосивкава хартия.  Не мога да я прочета дори с очила плюс лупа.
още не съм я изпробвала.
Не можах да намеря онлайн електронна инструкция.
Някакви съвети?
Предварително благодаря!

# 578
  • На изток от Ада
Купих течнят на Лидл стана

# 579
Инструкцията е невъзможна за четене - изключително ситен шрифт и илюстрации върху жълтосивкава хартия.  Не мога да я прочета дори с очила плюс лупа.
още не съм я изпробвала.
Някакви съвети?
Предварително благодаря!

В гугъл намерих, заповядайте:

https://manualzz.com/doc/65528535/heinner-hdw-fs4505we---masina- … se-rkovodstvo-...

# 580
още не съм я изпробвала.
Някакви съвети?
Предварително благодаря!

В гугъл намерих, заповядайте:

https://manualzz.com/doc/65528535/heinner-hdw-fs4505we---masina- … se-rkovodstvo-...

Много, много, много  благодаря!!!  Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 17:34 от bgladybg

# 581
Майка ми е сглупила и в кутия е съхранявала течни капсули Финиш и сухи капсули (не таблети). Сухите капсули са се овлажнили от геловите и сега при никакъв цикъл на измиване не се разтварят напълно, а остават на дъното на машината наполовина, с фолиото по тях. Съдовете са напълно чисти след това. Как мога да ги “подсуша”, защото са поне 100-Тина и е грехота да ги хвърлям?
Ей ги, следите се виждат:

# 582
  • Paris, France
Не знам как могат да се подсушат, но може да пробваш да ги слагаш направо на дъното, на програма без предварително изплакване. Тогава се разтварят, пробвала съм. Джорджия беше писала, че хвърля капсули на дъното и пуска дълга програма. Част от капсулата се разтваря още на предварителното плакнене, а основното, с по-гореща вода разтваря остатъка. На дълги програми с по-висока температура ще се разтварят по-добре.

Другото е да режеш обвивката с ножица и да слагаш само съдържанието в отделението или на дъното. За средно мръсни съдове, ако няма загоряло и оклепани тенджери, половин капсула е предостатъчна.

Можеш да пробваш да разделиш капсулите една от друга и да ги наредиш на някаква ската или в тава на топъл, но не слънчев или горещ балкон. После обръщаш. Не съм пробвала и не съм сигурна, че ще се получи.

# 583
И аз мислех да ги суша, в тези жеги ще се случи.
Фолиото остава цяло, таблетата е наполовина заминала след края на миенето, и остава малка на дъното.
Съдовете излизат чисти, няма петна.
Нямам никакви загорели съдини, повечето са чаши и купички, стъклени кутии за храна, прибори. Поради тази причина ползвам по-кратки програми, на 70 градуса.
Пробвах с автоматичната - пак така. Яд ме е.
Ще пробвам да ги мятам на дъното, над филтъра, ако ли не - кофата. Жалко. Освен това са екологични някакви, лимонови, не замърсяват (биоразградими).

Благодаря за идеята!

# 584
  • На изток от Ада
Щом мият защо да ги хвърляш? Особено еко

Общи условия

Активация на акаунт