Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 787
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
Сигурно ви писна от мен 😊
Ще спазвам НВД но не искам да отслабвам. Как ще стане това? Повече протеини ли?
Целта трябва да ти е нормализиране на инсулин и кз. А не килата. Прави силови.

# 16
И яж достатъчно, не е целта да си недохранена...

# 17
Благодаря.
Ясно е че най-важното е лечението ми, но едни 6-7кг и падам под 50кг а не желая.
Вие сте наясно с заболяването, лечението, диети, стойности.... Аз не съм. Чета цял ден, и пак ми е неясно. Но, от петък съм с ИР нормално.

# 18
Отслабването при НВВМХ е загуба на излишни мазнини, не просто намаляване на теглото. Ако нямаш излишни, няма какво да губиш. Ако обаче си с ниско тегло и отслабваш, означава, че имаш излишна сланина и липса на мускул, което така или иначе е кофти комбинация, не само за визията.
Целта ти трябва да е достатъчно сланина и достатъчно мускул. Какво показва кантара точно, при разлика няколко кг, не е от значение, ако съотношението ти мускул/сланина е правилното.

# 19
  • София
Добро  утро, да имате информация дали приемът на мелатонин влияе негативно върху кз или върху инсулин?
Мерси!

# 20
И аз имам въпрос: правите ли фастове за подобряване на ИР?

# 21
Роналд, миналата или по-миналата година се бях занимавала да чета за мелатонина и връзката му с инсулин. Общо взето, пишеше, че има обратно пропорционална връзка между тях и, когато инсулинът е нисък, мелатонинът е висок и обратно. То принципно има известна логика, нали инсулинът трябва да е нисък през нощта, а мелатонинът да е висок...а при безсъние (нисък мелатонин) инсулинът обикновено се покачва...🙂
Да.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 08:21 от dolce miele

# 22
  • София
Да, редовно (36-часови).

Долче, имах предвид добавката мелатотин, ако си пила?

# 23
Аз правя 18-20-24 часови фастове максимум. Повече от това не съм правила до момента.
Тренирам сутрин на гладно и не знам дали бих издържала над 24 часа. Все още не съм се престрашила да мина над 24-25 часа.

Аз искам да попитам има ли сред вас дами с ниско желязо? Как го вдигате, освен с хапче?
Консумирам предимно телешко месо, яйца и риба, млечни не, но желязото ми въпреки това е на долна граница.

# 24
Роналд, пила съм мелатонин (подезичен). Не знам дали беше следствие от това (а не само от режима- тъкмо започвах да правя по-кратки фастове тогава), но известен период след прием, бях измерила най-ниския си инсулин на гладно- 7,49. Със сигурност не ми повлия зле добавката от мелатонин де.🙂 Мисля, че имаше връзка и с кортизола (когато мелатонинът е по-висок се предполага, че заспиваме по-лесно, т. е. кортизолът не би трябвало да е повишен нощем). Но не задълбочих много четенето в тази посока.
Аз съм с ниско желязо и феритин също. Вдигам го само с хапчета, т. е. не успявам да го вдигна толкова, колкото ми се иска, но поне съм някъде в долните граници на нормата...Само с храна не ми се получава. 😬

# 25
Колко често се тествате в началото, за да видите дали има подобрение от нововъведенията в хранителния режим? И какво тествате?
Пробвам да си кача резултата:

Ето и щитовидните:

Щитовидните са добре, май ... , минералите са ми ОК, но магнезий взимах добавка, така че трябва да се повтори сега без добавката вече. Това го пиша заради позитивното мислене, че при мен и това е проблем Wink

Днес правя опит за 24-часов фаст, първи път. Току-що си изпих първия зеленчуков бульон в живота, много ми се услади Wink

Ъъъ, не мога да пиша пак в темата, понеже последното мнение е мое, та добавям. Я кажете за олиото и омега 3, явно пак ми липсват познания? Колкото олио приемеш, толкова омега 3 след това, защото...?

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 12:11 от Минерва

# 26
Здравейте група, с ковит съм и гледам на едните лекарства състава е с лактоза монохидрат, но ще пия, какво да се прави. Страх ме е да не ги пия.

# 27
Е много ясно че ще си пиеш лекарствата щом си болна, кое точно те притеснява в тях?

# 28
  • София
Здравейте група, с ковит съм и гледам на едните лекарства състава е с лактоза монохидрат, но ще пия, какво да се прави. Страх ме е да не ги пия.
От Ковид се вдига и кръвната захар, така че бъдете нащрек. Ако Ви изпишат кортикостероиди, внимавайте още повече за КЗ! Леко и бързо да минава!

# 29
  • София
Леко да мине!
Ще пиете и изобщо няма да му мислите! Този монохидрат да не е 50 грама захар, я!

Общи условия

Активация на акаунт