Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 695
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Аз досега никога не съм имала проблеми с ВЦ-то....за мен това е новост.....Не съм пропускала нито ден, и почти веднага след ставане....до скоро също нямах проблем, но забелязах определено, че започнах последните 2 седмици да прескачам по някой ден, което изобщо не е типично за мен.....а днес....цял ден се "пробвам"...ама взех да се плаша.../и вчера не съм ходила/..от режима не вярвам да е, защото не съм от вчера на него.....мисля си, че напоследък не пия много вода и карам на месарлаци тип скара.....ама и не наблягам на тях де....абе не съм променила нищо ..единственото различно е, че да речем от седмица не съм си правила хлебчетата с ленено/бадемово семе/брашно...с тях закусвам  понякога...когато ми писне само яйца....не знам от какво се получи така.......Sad

# 496
Може и да е от недостатъчно вода.
Ми пий де.
При мен проблемът е вродено по-дълго черво. И няма как да се оправи.
Не ми се опитват още експерименти заради хемороидите.
А хуска ми казаха, че за да има ефект, действа с натрупване.

# 497
Е какво натрупване, то хуск си е просто фураж (пардон, фибри)?
Суха храна с малко вода е нормално да забави нещата, случвало ми се е но гледам да имам повече вода и движение, топли напитки, супа и подобни храни. И бързо се връщам в нормално положение. Но и никога не ми е било така за достатъчно дълго време че да е проблем.
Азара, нали ти се оплакваше колко не струват зеленчуците напоследък? Ако си свикнала да ги ядеш повече и сега ядеш осезаемо по-малко, също може да ти се отрази така.

# 498
  • Paris, France
Азара, и при мене се получи запек от режима. През 10те дена нюкасълска ходих 2 пъти до тоалетна. Променя се предната флора и много бактерии умират. Метформинът също я променя. Всеки път се запичах на кетогенна. По 10-15 зеленчука не помагаха, вода не ми помагаше, а само се получавах. Нищо. Сол нигари леко помагаше. Помагат ми глави цвекло. 2 и до 2 часа съм готова. След режима ходех само с леща и бобови. Хляб ме запичаше.

През първата карантина почнах кето, но с много малко зеленчуци, че изчезнаха, с ядки, сирене и повече мазнина. И до месеци буквално почнах да се посирам. 

Сега от бобови съм залепена, а от хляб не. Променила се е предната флора.

На кетогенен режим обичайните бактерии имат нужда от 24 месеца за да се възстановят.

Може да пробваш пробиотици, ама си е сума пари и допълнителни хапове. Махна ли сутрешния хап?

# 499
По-малко баластра и повечко мазнинки и проблеми с 00 - 0 Stuck Out Tongue Winking Eye

# 500
Благодаря ви отново за съветите...Нати..да, леко съм намалила зеленчуците...купих вчера краставици на 3.80....български...с такава надежда да се насладя...но и те не стават..но водаата също мие проблем...все се скастрям сама че не трябва да забравям да пия вода..........сега ще ми е за урок....за утре съм планирала пилешка супичка Simple Smile
Невена, нали казахте/с Елора/ да намалям дозата.....пия половинка, но вечерното, защото сутрешното ме притеснява, че до закуската  качвам малко без да съм яла......с половинки /250 мг/сутрешната е 4.8 и днес 4.7....мисля, че е добре
Миоки на кое казваш баластра? Simple Smile

# 501
Азара, баластра казвам на всичко с фибри. Laughing

# 502
  • Paris, France
По-малко баластра и повечко мазнинки и проблеми с 00 - 0 Stuck Out Tongue Winking Eye

В моя случай е вярно 🥳. Само дето не мога да отслабна с мазнини, но вече и не целят отслабване.

Азара, да, намаляване имам предвид. Тя може да се вдигне малко, но пак ще почне да пада. Супер е 4.7-4.8. Сутрешната КЗ я влияе повече вечерното хапче. Всъщност няма значение. Важното е, че вече най-лошото е зад гърба ти 🤩. Оттук нататък борбата ще е бавна, но със сигурен резултат. Ще посрещнеш Коледа с бодър дух и вид на ученичка.

Да не забравя - като махнеш хаповете може изведнъж да свалиш кила. Няма лошо. Това е мазнина от вътрешности.

# 503
Азара, че как няма да те гледа странно ЛЛ? Че ти си като нов човек вече; много ясно, че ще те гледа и ще се чуди откъде си взела магическата пръчица...😃😛
Вечерях печена в йена свинска вешалица, заедно с гъби и 3 малки глави червено цвекло (изядох 1 брой от тях). Следобед кафе със сметана и това беше за днес. Чак малко преди вечерята огладнях реално.

# 504
Долче, тя сигурно ме мисли за луда/аз че съм хипохондричка е едно на ръка де/......въпреки, че често я прескачам за напраления, поради голмятото чакане.....опредлено  не съм ч тормозила всеки път за направления.....защото още при едно от първите ми посещения.....имах жесток косопад, и отивам при нея и и казвам, че искам да си пусна кръвни изследвания, а тя ми вика: еее, направи си бадемова маска за коса......и аз бях в ступор......от 14 год работя във фризьорски салони.....дали не съм пробвала разни маски и лосиони???? Да не говорим, че нито веднъж не ме е извикала за профилактични изследвания....моята колежка..нейния ЛЛ всяка година я вика да я праща на такива....аз така и не знам полага ли ми се всеки месец някакво направление....или само за 1 год....абе аз отдавна се каня да я сменям....на майка ми например ЛЛ работи само с часове.....не мога просто.....като се наложи.... да чакам с часове там......и накрая да ми вика да си направя маска.....какво ги стискат толкова тези направления...не знам......ядосвам се от друга страна, защото си плащам здравните осигуровки......и пак си плащам сама някои прегледи...сега и изследвания.....да не казвам как ме прецакаха с болничния...още съм бясна...от болницата за 3дневен престой ми дадоха общо 6 дена болничен, когато ми се замъгли зрението след излизането.....казвам на личната, че искам да ми удължи болничния....тя :Да да..няма проблем, но аз не мога, трябва да минеш ЛКК .....добре викам...дава ми тя направление за ЛКК.....обикаляне по кабинети...пак чакане.......добрах се накрая...а лекарката ми казва: ООо ама ти трябва да минеш през очен ЛКК......ние не може да докажем, че не виждаш......от там на очен преглед/ с направление слава богу/ ...очната ми казва.....ами то е съвпадение....отслабнало ти е зрението...ти какво очакваш на тези години???/43/.....и ми изписва диоптър 3.75/за близо/....а до този момент ползвах 1.25........и до там бях.......не можех да работя 3 седмици....а аз съм самоосигуряващо лице/управител на фирма/ и ако не работя- не изкарвам пари.....а наем и осигуровки си вървят.......скапана е системата....Преди 2 седмици ходих при друг очен, защото имам от години хронично възпаление на очите, и в болницата срещнах очна , която ми даде надежда че може да се контролира ежемесечното възпаление.....та тя ми каза, че не е трябвало изобщо да ми изписват очила...и че трябва да мине месец след като ми се възстанови зрението, за да се определеи дали има разлика в диоптъра.....установи , че разликата е минимална, и каза че е нормално от 1.25....на 1.50....Думи нямам.......за кратък срок се сблъсках с какви ли не тъпотии, а бях толкова уплашена като ме изписаха от болницата.....с тоя инсулин дето трябваше да си бия по 4 пъти на ден......не искам да си спомням просто...Има много бъгове в системата и ще става все по-зле.....

Невена....след двуседмично застопоряване на кантара... играеше между 70.500 и 69.800 вчера показа 68.600, а днес 68.200....йееееее...пак тръгнах надолу.....мерих си тази сутрин  и талия.....83:))))) още 2 санта съм махнала../тръгнах от над100/...имам чувството, че прекалено лесно ми се случват нещата....но благодарение на тази тема....направо не ми се мисли, ако не ви бях открила........къде щях да бъда сега:(
Изобщо не ме притеснява, че борбата ще е бавна....вече възприех този си начин на хранене, и нямам никакви притеснения относно това Simple Smile))) Знам, че вървя в правилната посока, и това ме мотивира още повече....

Другата седмица ще ходим с ММ до Букурещ за 2 дена.....отдавна искам да посетя КОледния базар ....само слушам за него....но вече съм в паника какво ще ям....мисля да си нахвърлям някви неща в кутии.....ще прегледам отново режимните рецепти........

Хайде, нахвърлях ви мат'рял за четене...за сутрешното кафе Simple Smile))))

Усмихнат ден на всички:)

# 505
  • София
Азара, и при мене се получи запек от режима. През 10те дена нюкасълска ходих 2 пъти до тоалетна. Променя се предната флора и много бактерии умират. Метформинът също я променя. Всеки път се запичах на кетогенна. По 10-15 зеленчука не помагаха, вода не ми помагаше, а само се получавах. Нищо. Сол нигари леко помагаше. Помагат ми глави цвекло. 2 и до 2 часа съм готова. След режима ходех само с леща и бобови. Хляб ме запичаше.

През първата карантина почнах кето, но с много малко зеленчуци, че изчезнаха, с ядки, сирене и повече мазнина. И до месеци буквално почнах да се посирам. 

Сега от бобови съм залепена, а от хляб не. Променила се е предната флора.

На кетогенен режим обичайните бактерии имат нужда от 24 месеца за да се възстановят.

Може да пробваш пробиотици, ама си е сума пари и допълнителни хапове. Махна ли сутрешния хап?

На Азара не е ли много нисък инсулинът, та да маха хапчето?

# 506
Ставам тази сутрин, меря кз и бам - 5.9... реве ми се...бях се закрепила около 5, дори и малко отдолу.

# 507
Може да е инцидентно, не се спичай от веднъж. Утре пак!

Азара, и аз всичко си плащам - изследвания, лекари, сега ще видим фондът кое ще поеме, дотук нищо. Simple Smile
По ЗК ти се полага безплатни глюкофаж и статини, туй то. Колкото и да обикаляш, друго няма да получиш. А за болничните ти - думи нямам.
Хм, аз досега не съм имала проблеми с болнични за След болничен престой, но съм взимала предимно за детето /той имаше няколко операции/, май когато става дума за гледане на деца са по-разбрани!

Браво за резултатите, аз с талия 80 съм на 59 кг./ИТМ 25/, може и 76 да беше всъщност в този момент, не помня, отдавна ми беше. При теб си е супер, а ти си доста по-висока, като гледам по снимките. В момента съм със 100 приблизително.

Доки каза - 1 година за смъкване на 20 кг. А аз искам и още повече, 30 да са.

Поръчах глюкомер, сигурно в понеделник най-рано ще дойде, или ако го изпратят тогава - вторник, сряда, и почвам и аз да меря и да се спичам.

Сядам да работя, до 22-ри сме без почивен ден /съб. и неделя който иска, по желание, но все пак някак си трябва да се платят тези добавки, изследвания и прегледи, нали така/. Да видим как ще издържа и кой ще приготвя храната през тези 2 седмици. А и си имам безброй други задачки. Усещам, че започвам да се изтощавам, като добавя тези ангажименти към останалите си... ще трябва още пренастройка на режима. За четене /информиране/, готвене, пазаруване /от по-специални магазини вече/, ходене + спорт ми отиват по 2-3 часа на ден, мин.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 09:47 от Минерва

# 508
В такива периоди над половината ми хранения са яйца или кюфтета с там каквато салата съм успяла да скалъпя. Не е много разнообразно но пак го считам че е по-добре от това да нямам режимна храна подходяща за работа.

А Глюкофаж дори не е безплатен по здравна каса, а частично заплатен...

# 509
ММ решил да ме поглези 😋

Общи условия

Активация на акаунт