Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 693
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Минерва, 30 са много за година, не че не може, ама да не си докараш някоя друга глупост на главата. Аз успях да сваля само 10, за първите около 7 месеца и след това задържам вече около половин година, а има още поне 10 излишни... КЗ не е инцидент, от 2 седмици се катери, на нова работа съм, след майчинство.

# 511
И аз съм свалила за седем месеца едни 6 кила и сега стоя на тях, егати. А режимът ми е стриктен, не мърдат.
С моята работа в последната седмица започнах да обядвам най- рано към 16, 17 часа. Прибирам се прималяла от собственото си мързеливо и недооценяващо ситуацииите поведение.
Вчера ядох веднъж, три пържени яйца с масло и бучка сирене, викам си днес ще съм мръднала, ми не, нагоре съм. Със 700 грама. То си има и логично обяснение. Съседката ми и приятелка сложила в нашето мазе две бидончета зеле, едното станало, че ми звънна . И аз с каната по стълбището , като пияндурник Joy
Един от младите ни съседи оцъкли очаците като ме видя, кой знае какво си помисли.
Та- изцоках около кило зелев сок, умирам за него. Вода пих после, гасях пожари . Сутринта кз ми беше 5, 4, и моята от седмица е все над 5, не знам защо. Кръвното ми се вдигнало , най- вече горната граница, кантар роптае.
Ех, лакомийо , лакомийо Open Mouth

По колко зелев сок пиете, момичета. То полза, полза, ама нали дозата прави лекарството. Аз не мога да се зАпра на зелев сок.

От тази тема толкова неща разбрах, че други източници не ми трябват Flowers Hibiscus
И стискам палци на всички момичета да сте здрави, а на Деси едно прекрасно бебче.

# 512
tays, търпение! Аз от януари досега съм свалила 14 кг., като първите месеци паднаха многото килограми, и после кажи речи от пролетта до началото на септември съм била в застой. Сега пак тръгнаха надолу и то рязко. Важното е, че си убедена, че това е РежимЪТ, всичко останало ще си дойде по местата.

Сутринта кръвна захар ми даде 4,5, но сериозно не му вярвам на глюкомера. Мисля преди празниците да ходя да пусна захар, инсулин, гликиран хемоглобин. Интересно ми е и мисля, че след това изследване и аз ще търся нов глюкомер.

# 513
Знам, че има маниаци на тема зелев сок. Аз не съм от тях.
Никога не съм пила Grinning
Ама може ли цяло кило да излочиш? Grinning
Чувала съм, че  е полезен. А дали влияе на кз не знам.
Таис, ако ядеш веднъж на ден, значи си на ниски калории. И ако така караш дълго време, лошо.

Аз две години бях на допълнително здравно и не се занимавах с направления и чакане. Просто се обаждам за час при ендото, и искам еди какво си. Ама последния път лекаря се заинати да ми пуска инсулин. То по фонда и инсулин не плащах. Каза, че през последните две години ми бил ок, вече не се водя ир и нямал оправдание да му пуска. Та си го платих.
Сега вече трябва да минавам пак през ада с ЛЛ.

# 514
Аз имам време за готвене, но ме мързи и ми се струва напразно изгубено време.
Та, ако съм ви полезна:
- варите една тенжера яйца
- печете една тава пържоли (или варитете една тенжера месо)
- купувате няколко пакета замразени зеленчуци натюр и само сипвате в тавичка колкото и каквото ви харесва.
Най-много време отива в почистване и приготвяне на зеленчуците. Аз си почиствам праз, моркови и глава целина и ги замразявам на пакетчета.
Също така пека една тава "плосък бадемов хляб" (на Дени), режа и замразявам. Така имам винаги за бърза закуска или сандвич.
Има много рецепти (пуснала съм ги) за печено месо в буркани. Удобни са, не изсъхва месото и стои в хладилник. Някои буркани дори се вакумират. (Пиша вакумират, а редактора ме поправя на ваксина! К'ви времена....).
Топла (вряла) супа също се затваря добре.
А за любителите на пача сега е момента.
....
Една чаша зелев сок пия, само на обяд.
Редувам 3 дни зелев, 3 дни от червено цвекло,  пак ферментирал, но му добавям ябълков оцет (все не ми е достатъчно кисел).

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 10:53 от tania6

# 515
Елора, малко съм маниак, верно си е . До нас имаме магазинче за всякакви био мио, тахани и собственикът много ме обича, направо отстъпки ми прави ей за това :
https://shop.zdravnitza.com/bg/zdravoslovni-napitki/740-sok-ot-l … rkov-shalgam.html
По две стекчета през лятото си поръчам, едното е по-лютивко. От него не мога по много да пия, по-гадно е от зелевия сок, но чашка изстудено от хладилника ми е супер.

Ти викаш ниски калории и сигурно си права, аз си мислех, че правя фаст, егати. Чула нещо жабата.
Таня, прекрасни идеи !
Този хляб съм си го запазила като рецепта, все му се каня.
Обаче аз си обичам мръвки и риба. Откакто си взех еър фрайер направо си чеша крастата всеки ден да пека я бутчета, я пържолки.

stonefaced, аз на сегашните кила си се харесвам, страх ме е да не тръгнат пак нагоре Blush
Че движението намалява в тези студове, до йога студиото не стигам, оффф.

# 516
1 ден правиш фаст, демек ядеш веднъж на ден. Да кажем ядеш в 17 часа, но преди това само водица.
А после 2,3  дни си ядеш нормално. Демек 2-3 пъти на ден.

# 517
  • София
Здравейте,
Да ви попитам - при случаен преглед вчера при уролог, ми откриха песъчинки в бъбреците и....колит (хроничен, според уролога). Как следва да се процедира с режима, защото знаем, че при колит особено нашия режим сякаш не е препоръчителен?
За съжаление, не ми казаха тези песъчинки от кой вид са (знаете, има - уратни, фосфатни и пр.). Последно преди две г. бях на нефролог, много обстойно ме прегледа, не забеляза абсолютно нищо тревожно в бъбреците. На гастро бях пък февруари т.г., също не диагностицира колит тогава...

Та, въпросът ми е, ако знаете, какъв следва да е режима? И, разбира се, какво да правя с препоръката (при колит) да се яде по 6-7 (хиляди) пъти на ден?!
Мерси!

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 11:24 от Ronald

# 518
Специално за Невена един виц Joy

Пък и останалите да му обърнат внимание Grinning

Роналд, не знам. Аз с този режим стопих голям камък. Малко преди да го почна режима имах драми, отидох и се установи голям камък в единия бъбрек. Преди година бях пак поради някакви драми с бъбреците. То това след операцията. Какви ли не инфекции не получих в болницата. Останала някаква песъчинка. Камъкът избягал.
Ама моят нв и твоят не знам колко са еднакви.
И от колит не разбирам.
А за препоръките от лекарите не ми се коментира, защото аз съм получавала препоръки,  които не само, че не са ми помогнали, но са и ми навредили.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 11:53 от Елора

# 519
Минерва, 30 са много за година, не че не може, ама да не си докараш някоя друга глупост на главата. Аз успях да сваля само 10, за първите около 7 месеца и след това задържам вече около половин година, а има още поне 10 излишни... КЗ не е инцидент, от 2 седмици се катери, на нова работа съм, след майчинство.
Ох, не съм проследила и обърнала внимание, че се катери, извинявай. И все пак, две седмици е кратък период сравнително. Нормално е в стресов период да има изменения, май ...
Аз много се притеснявам именно от стреса. Четох, четох за кортизола, нямам свидетелства за висок, което е добре, ама да видим изследването какво ще покаже.

Да, знам, че 30 кг. е много, да речем 20 за година и 10-те след това...

Елора, и аз не се занимавам с направления и чакане, просто защото не се занимавам с нищо здравно Wink ЛЛ откак стана карантината си направи часове и вече няма струпване на хора отпред, та няма чакане. И все пак не ми е полезна, само за болнични при нужда и тук там нещо за детето.
А, миналата година ми даде направление за физиотерапия, 10 пъти ходих без да плащам.

За колит не се ли препоръчва зеленчуците да са топлинно обработени? Не можеш ли да си направиш режим, който е нещо като сечение между нашия и този за колит?

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 11:52 от Минерва

# 520
Какво ви е мнението за тиквата? Четох че има висок ГИ -75, но нисък ГТ - 3. Не ми е любима храна, даже никак, но за закуска ям много малко неща, основно кисело мляко, което до сега си киснех с мюсли, но сега търся друг вариант. Дали кисело мляко с печена тиква ( без захар добавена) е окей като за сутрин +малко натрошени орехи

# 521
Минерва. Аз 5 години слабеех.
Първите почти 3 години свалих само 20 кила. Като съм имала и повишаване и смъкване. Със зор и с грешни съвети. Демек разбирай - ограничане на сладко, но все още консумиране на черен хляб, картофи, черен ориз.
А бях и на глюкофаж.
Инатих се през тия година на нввмх.
Ама свалените кила не бяха достатъчно и не се чувствах достатъчно добре.
Значи за 3 години свалих 20.
А на нввмх за 6-7 месеца - 25.

kokix, зависи от много неща. Ако един човек е на режима от много време. Постигнал е отслабване и контрол над кз и инсулин, може да си позволи чат пат печена тиква, а не баница с тиква.
Но за прохождащи и това не е ок.
Ако имаш чийт ден, няма проблем да хапнеш това нещо 1-2 пъти в месеца.

# 522
Може би по-добър вариант и печена тиква със заквасена сметана. Правя такова на дребното, убийствено вкусно е.

# 523
Добре че питам и тук, че ако само вярвах на интернет. Четох как даже се препоръчвала за регулиране на инсулина ( в нормални количества де)..

# 524
  • София
Мисля, че и Невена казваше, че тиквата е с много малко Вгх на 100 грама и спокойно може да се консумира (е, в сезона, и не на закуска, обед и вечеря, разбира се), но примерно била много по ОК, отколкото банана, да речем.

Скрит текст:
Елора, операция на какво, че съм забравил?

Общи условия

Активация на акаунт