Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 815
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Права е Елора, разучи първо за какво иде реч. Информация бол - и в тази тема, и в темата за ВМ-НВ, и къде ли не.
Променяш си храненето, а не да спреш да се храниш нали... Опитай се да се разделиш с мисълта че щом си "на диета" трябва да караш на фотосинтеза. От това никой не е прокопсал.

# 61
Ама ти нищо не ядеш.
Аз днес съм изяла
- две парчета руло Стефани - около 4см широко всяко.
- парче чедар около 20гр,
- две варени яйца
- около 20гр крема сирене.
- маслото от кафетата за деня е около 60гр
Храненето ми е едно на ден, само кафетата са равномерно разпределени.

# 62
Извинявай BIBI 1, но пишеш глупости.
Нещо си чела яко по-диагонала.
И е логично да не си разбрала.
Още в първото видео на което пише задължителен клип е ясно обяснено какво е ир и какво да се яде.
Дала  съм и линк към темата за нввмх и да се прочете първи пост. Във всяка точка има един тон обяснения. Плюс снимка на менюта, разрешени храни.
И ако беше наистина чела и разбрала, въобще нямаше да ядеш по този начин.
Вчера съм яла за обед четири яйца със салата. Вечерях скумрия със салата.
Ти нищо не ядеш. И в един момент обмяната ще ти отиде на кино.
Що си мислиш, че се отслабва с 500 калории на ден? Така ще ти се забави метаболизма дори.
А тиквичките в какво ги пържи? Олио ли? Моля ти се. Колко пъти пишем за това олио.
След като имаш драми с жлъчка, за какво ти е това пържено? Единствено омлет като правиш,  ще го правиш със зехтин и няма да го пържиш много. Другите работи на фурна.
И пак питаш кое да четеш. Отиваш и почваш всичко отначало. Всеки един линк, видео, точка. Още първия линк ти е есенцията. Дори и филми има - 4 на брой.  Сега ако ми кажеш, че и филмите си гледала и от тях си разбрал да ядеш тиквички и супа от спанак, няма да ти се вържа. А книгите прочете ли? Едва ли. Айде пак отначало. Всичко.

# 63
Елора, благодаря. Не съм гледала видеото, нито филми. Да, връщам се.
Не искам да отслабвам, а просто да оправя ИР и трябва да променя храненвто.
Което е трудно. ☹️

# 64
Елора, благодаря. Не съм гледала видеото, нито филми. Да, връщам се.
Не искам да отслабвам, а просто да оправя ИР и трябва да променя храненвто.
Което е трудно. ☹️

Знаех си. Значи нищо не си чела, нито гледала. А уж пет пъти си била чела.
Ако ми беше пред очите щях да те ошамаря Joy
А за отслабването ти го написах. Пак ли трябва, че да разбереш.
Беше писала, че имаш по корем и талия излишни неща.
Не се вторачвай в отслабването. Карай си режима. Ако ще отслабваш, ще махнеш ненужното, което е хубаво. Това не го ли осъзнаваш момиче? Външния вид не е важен, важното е ир да оправиш, а с хрането си в момента я утежняваш.
И прави силови упражнения.

# 65
С всичко съм съгласна с едно не. Нямам ни корем ни талия. Бъркате ме. 😊

# 66
Възможно е Joy

# 67
И аз още се ориентирам.
Вчера взех черен дроб от треска. Разбрах за олиото най-сетне.
Аз пък май пречетох, 3 седмици по няколко часа... Започнах да се обърквам, но включих фаст по 16-20 часа през ден. Чудесно се чувствам.
Вчера излъгах, чийтвам. Червено вино пп 100тина гр. на ден. Не го пия точно така, това е среднодневно. На 2-3 пъти по 200-250. Май не бива!
Вчера ММ сложи в една салата грах, мушнала съм няколко грахчета.
В разбития хайвер има 2 гр. въглехидрат. Ама сигурно тонове олио от забраненото. Дайте идея за тарама?

# 68
Мен пък чиста извара ме засища страшно много...Затова обикновено я "омаслявам" с нещо. 😃
Възможно е да има ефект на приспиване след протеин- но това може да значи, че консумираният протеин е бил много и някаква част от него се преобразува до глюкоза...При затруднено храносмилане също може да има сънливост, умора...
Ковид "обича" хора с по-висока КЗ. Да, възможно е и след ковид КЗ да варира и да е повишена за известен период (и при мен се случи). Отделно, когато сме болни, също е нормално КЗ да се повиши...
dolche, как го изкарахте ковид? Аз се притеснявам за децата, че няма как да се отделим.

# 69
Loveme, бързо да минава!
Преди година боледувахме от ковид. Малката изобщо не е имала симптоми (не съм я тествала, но те си бяха тогава дистанционно и мисля, че може и да не се е заразила). Аз изкарах леко, с разностранни и чудати симптоми, но го считам за леко- над седмица температура, умора, сънливост, липса на апетит, загуба на обоняние ми бяха основните симптоми. Иначе имаше по ден болки в кръст/гръб, ден нещо като начален цистит, ден болки по стави и мускули, ден-два с драскане или гъдел по гърлото или с малко главоболие, усещане за студ...такива странности😄, но нищо от тези не беше много болезнено. Не съм имала задух, запушен нос, секрети от нос/гърло, кашлица, нито ме е боляло гърло. Лекувах се единствено с Парацетамол, чайове с джинджифил и капки прополис, нищо друго. 🙂 Иначе другите двама вкъщи бяха единият с упорита кашлица (без хрема или болки в гърло) като основен симптом, а другият с пневмония, синузит, температура и множество други симптоми, съответно антибиотик и др. лекарства. Всъщност, тежестта на симптомите беше според количеството вгх което всеки от нас консумираше и мисля, че това имаше значение...След ковид никой вкъщи не е боледувал от нищо. А не са изчезнали другите вируси, защото ваксинирани приятели си боледуваха няколко пъти вече от обичайните вируси (всеки път правят тест за ковид, все отрицателен резултат).
По принцип, на детето давам капки прополис (в глътка мляко) през есенно-зимния сезон. Когато усетих първите симптоми, реагирах, както и при другите вируси- започнах да и' давам капки прополис по 2-3 пъти дневно вместо само сутрин. Така действам и, когато каже, че някой в класа им киха, кашля или има хрема или при грипни епидемии. Не съм се изолирала от нея, не съм носила маска вкъщи- нямаше и как особено да се изолирам де. Миех си много често ръцете, проветрявах, гледах да не стоя много близо до нея (но пък тя си идваше за прегръдка и нищо друго не я интересуваше). 🙂

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 09:35 от dolce miele

# 70
Loveme, бързо да минава!
Преди година боледувахме от ковид. Малката изобщо не е имала симптоми (не съм я тествала, но те си бяха тогава дистанционно и мисля, че може и да не се е заразила). Аз изкарах леко, с разностранни и чудати симптоми, но го считам за леко- над седмица температура, умора, сънливост, липса на апетит, загуба на обоняние ми бяха основните симптоми. Иначе имаше по ден болки в кръст/гръб, ден нещо като начален цистит, ден болки по стави и мускули, ден-два с драскане или гъдел по гърлото или с малко главоболие, усещане за студ...такива странности😄, но нищо от тези не беше много болезнено. Не съм имала задух, запушен нос, секрети от нос/гърло, кашлица, нито ме е боляло гърло. Лекувах се единствено с Парацетамол, чайове с джинджифил и капки прополис, нищо друго. 🙂 Иначе другите двама вкъщи бяха единият с упорита кашлица (без хрема или болки в гърло) като основен симптом, а другият с пневмония, синузит, температура и множество други симптоми, съответно антибиотик и др. лекарства. Всъщност, тежестта на симптомите беше според количеството вгх което всеки от нас консумираше и мисля, че това имаше значение...След ковид никой вкъщи не е боледувал от нищо. А не са изчезнали другите вируси, защото ваксинирани приятели си боледуваха няколко пъти вече от обичайните вируси (всеки път правят тест за ковид, все отрицателен резултат).
По принцип, на детето давам капки прополис (в глътка мляко) през есенно-зимния сезон. Когато усетих първите симптоми, реагирах, както и при другите вируси- започнах да и' давам капки прополис по 2-3 пъти дневно вместо само сутрин. Така действам и, когато каже, че някой в класа им киха, кашля или има хрема или при грипни епидемии. Не съм се изолирала от нея, не съм носила маска вкъщи- нямаше и как особено да се изолирам де. Миех си много често ръцете, проветрявах, гледах да не стоя много близо до нея (но пък тя си идваше за прегръдка и нищо друго не я интересуваше). 🙂
Мале, то психическата уплаха е най-гадната.  И мойте симптоми са от леките. И аз си мисля, че като не съм приемала много въглехидрати това ми помага. Много странно ме боли ръката и гърба, но ще мине, на фона че нямам температура и не кашлям зловещо...

# 71
Миоки, по изключение ли си без зеленчуци или умишлено? Това ми направи впечатление в твоя режим.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 14:52 от Минерва

# 72
Умишлено и дългосрочно - от почти 3 години. Не страдам от липсата им. Не са ми били любими никога, а и установих, че се чувствам по-добре без тях.

Като готвя, слагам само лук и ето, примерно в рулото Стефани, сложих малко морковчета и чушка за "цвят", а и заради домашните, освен лука в каймата и киселите краставички. Така ги ям колкото да се каже, че не е съвсем без грам зеленчук, но не съм фен на салати и блюда с преобладаващи зеленчуци.

Бързо оздравяване на всички болни!

# 73
Loveme, ако нямаше Пандемия, едва ли щях чак толкова да се съсредоточавам какви точно симптоми имам...Сега просто бях нащрек.
Скрит текст:
Карала съм вируси примерно с ужасна суха кашлица, с хрема от която едва съм дишала, с храчки, с ужасни мускулни болки и със седмица висока температура, разстройство и др. И през ум тогава не ми е хрумвало да си помислям, че ще влизам в болница или пък още по-лошо. Но не отброяваха по тв всеки ден колко са болни, колко в болница, колко жертви има...Та да, в случая голяма роля има и психиката. Добре е, че го караш леко, а децата може и въобще да не се заразят. Просто ги наблюдавай за симптоми.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 14:33 от dolce miele

# 74
Какво мислите за феритин 7.7?
Гликирания хемоглобин ми е 5.40, по-добре ми е от лятото, както и инсулинът леко ми е паднал. Знам, че инсулинът бавно се нормализира...

Общи условия

Активация на акаунт