Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 803
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Аз меря веднага. Е, може да мина през тоалетната първо...Не се мотая да мия зъби, лице и прочие. И спокойничко си ставам, без стрес 🙂

# 361
И аз минавам през тоалетната ..и меря веднага....то винаги ми е е любопитно..та няма начин да правя каквото и да било друго преди да съм видяла сутрешната КЗ

# 362
Овесените ядки, тези които се продават в био магазините дали са окей за закуска , с кисело мляко например? Спрях се на едни от Зоя, но съдържанието ме отблъсква - 66 гр въглехидрати,  от които 1.2 гр захари. В същото време четох че нарязаните от стомана овес е добър вариант, но такъв лейбъл не намирам в био магазините?

# 363
Никакви овесени ядки не са ок. Още от сутринта се пускаш на въртележката с качване на захар- инсулин.

# 364
kokix, Миоки ти е казала/зърнените не са ок/ , аз бих добавила и киселото мляко като проблем....има нишесте в него. Закуската при мен е най-внимателно планираното хранене за деня, защото до обяд качвам най-много КЗ....с плодове също не е ок до обяд....Аз ям най-често яйца.....и зеленчуци....много засищащо хранене е и после не огладнявам с часове наред....

# 365
Аз питах, понеже ми стана интересно за морските дарове на Бъдни вечер.
Уф, днес ми е много гладно. Вчера карах фаст и вечерта ядох малко, днес не съм яла месо, на това го отдавам. Кюфтета стават на ли такъв ранен етап - края на 1-ви месец?
Какво им е на кюфтетата за да не стават?
Е, ако рецептите са ви с хляб или настърган картоф, тогава не са добри.
Моята рецепта е кайма,яйца и подправки и да не се меси много, колкото да се разбъркат подправките.
Казвали са за успешно заместване на хляба със смлени бадеми ИЛИ насгърган кашкавал.
Дали не са твърде мазни и твърде калорични?
Кюфтета са купени от магазина готови. Не уточних. Без хляб, но все пак готова смес.

Невена, кг. са 4 в крайна сметка, а см. са 2. Много малко ми се виждат - специално сантиметрите. Още ме е срам да кажа колко бяха, ще се престраша след ... време.
Днес съм на ендо, стискайте палци. Вероятно утре ще правя следващото изследване, тамън 1 месец след първото, и ще сложа гликирания хемоглобин, че не го правих тогава.
Ето и списъка на нещата, които смятам да изследвам: Кортизол, Захар, Инсулин, Гликиран  хемоглобин, Хемоглобин, Вит. Д, Вит. Б12, ц-пептид, всички холестероли, всички щитовидни.

Щитовидните бяха съвсем ОК преди месец, но все пак не е ли добре да ги повторя И тях? Ще говоря и с доки де.

Магнезият ми е под въпрос, изследвах го миналия месец и беше в норма, но взимам добавка - заради изтръпвания на ръце, крака. Пък то изтръпванията били от захарта. Те са ми от да речем година. Иде ми да се сритам отзад! Много съм си сърдита!

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 10:07 от Минерва

# 366
kokix, Миоки ти е казала/зърнените не са ок/ , аз бих добавила и киселото мляко като проблем....има нишесте в него. Закуската при мен е най-внимателно планираното хранене за деня, защото до обяд качвам най-много КЗ....с плодове също не е ок до обяд....Аз ям най-често яйца.....и зеленчуци....много засищащо хранене е и после не огладнявам с часове наред....
За купено кисело мляко предполагам, но и за домашно ли важи това? Вкъщи си го правя, така де, купувам прясно - не от магазин, а от човек който продава домашно такова, и вкъщи си го правя на кисело. Освен него от същото прясно се прави и кефир  със кефирена гъба, а той ми е любим...много се надявам да не трябва да го спра

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 10:24 от kokix

# 367
Калориите нямат абсолютно никакво значение, както и добрите мазнини (според цел, естествено).
В готовите кюфтета проблемът е самото месо. В крайна сметка е желателно да се избягват индустриални храни.
Е, в случай на нужда е по-добре готово кюфте отколкото баничка. Само тези "нужди" да не са често.

# 368
За купено кисело мляко предполагам, но и за домашно ли важи това? Вкъщи си го правя, така де, купувам прясно - не от магазин, а от човек който продава домашно такова, и вкъщи си го правя на кисело. Освен него от същото прясно се прави и кефир  със кефирена гъба, а той ми е любим...много се надявам да не трябва да го спра
само за купешкото важи...да, домашното не е същото 😀аз си правих от домашно козе мляко.....беше разкош....

# 369
С козе не съм пробвала още,  ако намеря ще опитам и с него, ноже и по хубаво да стане даже.  А дали отново домашния кефир, но направен не с гъбката , а с купени дрожди ( които се продават в опаковки в био магазините) би бил също окей? Би трябвало да няма проблем, доколкото знам дрождите просто съдържат по малко добри бактерии от гъбата.

# 370
Значи последно готовите кюфтета /за скара - без хляб и сие/ не стават?
Да, по изключение ги предложох, за първи път купуваме откак започнахме режима, за децата, чудех се дали не мога и аз да хапна за по-бързо.

# 371
Момичета, имам питане - ОК ли е временно при този режим да пия глюкофаж (500 мг на ден)? Целта ми е да си помогна преди следваща стимулация, да стоят ниски КЗ и инсулин, за да има максимален шанс за хубави яйцеклетки. На някои момичета им дават метформин при стимулация дори и да са без ИР. Идват сега празници и сигурно поне на Бъдни вечер няма да успея да съм режимна. После в Турция както и да внимавам и да се разхождаме се храним на вън и вероятно ми се разбърниква КЗ, а и от самите хормони. Предният път нямах батерии и не можах да меря КЗ, докато намерим беше минала кажи речи стимулацията и реших да не се стресирам и с това… Доколкото знам това е ниска доза, 1 хапче е, но има ли нещо, за което да внимавам? Мисля вечер да го пия.

Не всички готови кюфтета са от индустриално месо, както и не всяко кисело мляко е с нишесте. То и чисто месо, купено от супермаркета е индустриално, но да - ако нямаме доверие в производителя, то по-добре да си вземем непреработен продукт и да си го смелим, та поне да знаем какво има в това, което ядем
Киселото мляко, в което има нишесте се боядисва в лилаво от Йода в орехите, ако сложи орехи човек. Така си бяхме боядисали една Снежанка, правена преди години с Данон. Масови марки мляко не купувайте просто и така.
А и ако има нишесте в някое кисело мляко, човек с проблемна КЗ бързо ще разбере - като яде и после измери КЗ. Аз така след храна в заведение съм установявала, някакви неща, в които има явно скрити въглехидрати. Като измеря КЗ след 1 ч и е по-висока от нормалната.

# 372
Деси, не е висока доза това. Според мен, не е проблем (предвид целта) да го пиеш. Не толкова заради КЗ, колкото заради яйцеклетките...А обсъди ли го и с лекар?

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 14:27 от dolce miele

# 373
Ще ги питам и лекарите. Преди ми бяха предписали, но реших да си следвам диета тогава. В дългосрочен план реших, че не искам да разчитам на лекарства. Друг лекар ми каза, че тия 500 мг нищо не били и макар, че нищо ми нямало, искаше да пия 3*500 мг

# 374
Момичета, малко съм увесила нос. Почнах нова работа, след 6 години майчинство, болнични и работа, която не изисква ползване на мозък. Новата изисква концентрация, бораване с документи, помнене. Не мога да спя повече от 5 часа, след това се въртя нервно в опити да заспя и накрая ставам уморена, сещате се колко съм концентрирана... А сутрешната кз скочи, пак се метнах на 5.5 - 6. Пия инозитол, омега 3, магнезиев цитрат, милгама, чудя се гинко дали да не вкарам 😀 или нещо за по-дълго спане. Тъкмо останах без малката, която ме тероризираше нощем и си викам "сега ще се наспя", пък то какво стана....

Общи условия

Активация на акаунт