Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 735
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
CRP показва възпаление.

# 466
Да, аз явно съм объркала (сляла в едно) различни показатели.

# 467
Аз моето обременяване го пуснах след кафе, но така или иначе и гликирания хемоглобин преди това 5,9 си говори за ИР. Вечер знам за кафето. Изрично съм питала в много лаборатории след чисто кафе може ли да се тествам.

# 468
А, да, аз рано ходя, даже 7:30. ама ето, и това не го знаех Wink Случайно се е случило, че съм направила така.

Ох, забравих да напиша добавките, които ми изписа доки. Те са за преди изследванията, като излязат изследванията ще ми пусне още.
Екстракт от червен ориз 1 капс.дневно
Ябълков пектин 3х1 капс. дневно
Карсил 110 мг 1 капс. дневно
Берберин 500 мг. 3х1 преди храна
Магнезиев хелат 375 мг. 3х1 след храна

Много са, направо не знам как ще ги следя, плюс всичко останало! Имам си кутийка за лекарства, може би ще е най-удачно да ги сложа в нея.. ще мисля.
Много добавки, много нещо... и пак типичните неща "за холестерола" де. Това от червен ориз май някакъв естествен статин се води, пектинът и той за същото, ама при редовна употреба може други дефицити да ти докара.
Карсил е за черния дроб, с екстракт от бял трън е, много хора вземат такива добавки и са доволни. Карзил си е с рецепта де но има и свободно продавани неща със силимарин. Както и има да се продава масло от бял трън и суха маса като брашно пак от бял трън, не винаги е нужно да е на хапчета.
А за какво е това всичкото щом тепърва чакаш резултати от изследвания и евентуално ще се види по-пълна картинката при тебе? Странно ми е да ти предписва всичко това сега щом още изследвания вървят.
Изостанала съм явно с четенето на темата, ще се връщам из страниците като ми остане време. Със съжаление виждам че е станала доста населена и вече изтървам кой кой е и какъв му е случаят.

# 469
  • Paris, France
Азара, С-пептида ти си е съвсем наред, произвеждаш инсулин,някакъв. Понеже инсулин и КЗ са ниски е нормално и С пептидът да е нисък. В норма е. Това вече dolce miele ти го обясни, а можеш и сама да си го намериш в интернет. Ето:

https://www.ucsfhealth.org/medical-tests/insulin-c-peptide-test

И сега с тоягата 😻 - от известно време се занимаваш с глупави, безсмислени изследвания, които само те изморява и изнервя сутрин, а с нищо не помагат да се подобриш. Дали инсулинът ти е 1.5 или 1.9 няма никакво значение докато си на режим. Важното е КЗ да е стабилна, след това да се понижава стабилно и това е. Тези изследвания, дето си се юрнала да ги правиш няма да ти понижат КЗ, а само банковата сметка 🥳. С парите, дето ги даде да изследваш инсулин и С пептид щеше да си изследваш селена, с който вероятно имаш проблем и който може да те влошава. Приоритет в момента ти е МАТ, не инсулин, не холестероли. Там имаш реален проблем и висок и качваш се МАТ е предвестник на хипотироидизъм, след който ще има здравей ИР, летаргия, наднормено тегло итн. Селен, Д3, Б12 са важни. До лятото можеш да забравиш за всички други, а за инсулин и С пептид и до живот. Ако паднат, ще разбереш по КЗ. Ние мерим инсулин, защото като почне да се качва, в началото не разбираме по КЗ, защото тя е нормална.

Деси 123, ще се върна да прочета пак това, дето го написа. Щом Сигридов е видял лоша морфология, значи има проблем. Пиши на лимончето! limonche с някакви тирета и е ника. Ще ида да го потърся. Тя има здраво дете, родено като е била на 19 и здраво от ин витро към 30г, ама не знам подробности. Знам, че МTHFR мутациите рядко дават видими и забележими проблеми в младостта. Имам съсед, елитен спортист, непушач, слаб и с инфаркт на 30г. Тогава откриват мутацията.

Сега прочетох, че високият инсулин поврежда плацентата и нещо правел на лигавицата и давал повече аборти. В миналото са мислели, че е от КЗ, но сега установяват, че и хиперинсулинемия, без висока КЗ е проблем.

Пишеш, че официално нямаш ИР. Не знаят ли за високата КЗ на кето режим? ОГТТ имаш ли? Мисля си, че и от това може да спира да се развива плода. При диабетичките има по-висок % бебета с увреждания на скелет и органи. Нищо чудно да ги предизвиква и инсулинът????????? Като ти дадат и прогестини и Преднизон, евентуално и ядеш и ВХ, ето ти евентуален проблем. В тази връзка повечко Метформин, временно, може би не е лоша идея.

# 470
Невена, ц-пептида е от предните изследвания, просто днес излезе резултата....явно бавно го правят...четох за него...ама тези цифри малко ми е трудно да се ориентирам...скарана съм с математиката....видях, в диабетската група, че на всички изследвания присъства, прочетох малко за него, и си викам айдеее, на 100 лв още 15 нищо не са....Sad Селен, непременно ще видя.....планирала съм утре сутрин да отида......ако нещо не ми излезе друго, че тази седмица сутрините все ме юркат за нещо.....ИМам нужда от тояга...да .....Благодаря ти Simple Smile

# 471
Три пъти съм правила обременяване, според ендокринолозите уж нямало проблем, обаче единият ми изписа метформин за яйцеклетките. Аз като си гледам стойностите не съм съгласна с тях, има си и висока КЗ и висок инсулин и затова минах на режима. На мен точно от бременност ми се отключи този проблем с ИР  - даваха ми ненужно дуфастон. Едно, че може би това бебе с него го убиха, ами и мен ми разбърка нещата.
Те при бременност ще ми спрат метформина, но тогава ще си следвам стриктно режим и движение. При стимулацията не дават прогестин и кортикостероиди, чак след пункция, обаче храната по ресторанти не е ОК. Все някъде пъхат боклуци. Аз съм установила, че примерно при спазване на режима, ако в нещо е сложено малко брашно, грамчета някакви  - за сгъстяване, пържене и т.н, ми вдига КЗ с поне единица, а може и повече. Ама в Турция нямаме възможност да си готвим, като е лошо времето не става и за разходка и затова го обмислям този глюкофаж. Писах на клиниката да ги питам.

# 472
Минеррва...ето намерих прИмоцията....Реална е....глюкомера е към 16 лв, а една кутийка тест ленти от 50 бр е 17-20 лв.
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/6350

# 473
Момичета, как приготвяте органно месо, сърце, дроб, бъбреци? Има ли някви трикове? Аз не ги обичам особено, но ми се ще да включа в менюто си заради анемията, а и всичките полезени вещества в тях. Днес прави мъжът ми телешки дроб … ми много сух му беше, а дробът беше страшно пресен, топъл го донесе вчера. 
То аз казах да не е пържен, брашно да няма и той го кавърдисал на малки късчета само с ГХИ.
Едвам пробутах и то със сос малко си направих.
И праз задушен имах та бърках там и ядох.
Мисля си нещо на пастет да пробвам ли?
ми другите неща сърце, бъбреци как?

# 474
Минеррва...ето намерих прИмоцията....Реална е....глюкомера е към 16 лв, а една кутийка тест ленти от 50 бр е 17-20 лв.
Те основно лентите са фактор, глюкомерът го купуваш веднъж ама лентите са си консуматив дето върви бързо и там си се трупа сума. От някоя марка бях гледала глюкомер с кутийка лентички, двете заедно бяха на цената на лентичките само... но бяха 25лв където ги гледах, за 50 броя. Нали ще те вържат после да им ги купуваш и тях.

Жаклин, дроб се готви за кратко, става твърд и сух когато е пресготвен, направо е тричав тогава и трудно се преглъща. Пробвай някоя рецепта за дроб по селски, там е и с малко като сосче и не остава сух. Бъбреците май имаше нещо че се цепват с нож и се киснеха във вода с малко оцет ли да беше...  На фурна съм яла, вкусни бяха но друг ги готви, аз само хапвах Grinning Сърце от такова голямо добиче май не съм пробвала, само пилешки а пък те стават бързо.

# 475
Натка, пилешки воденички много обичам и на супа си ги правя и с масло, но сърцата нещо жилави ми стават, на ММ де, той готви дреболии. Завалията хич го няма, желание голямо, възможности зиро😅😅😂🤭🤭 И ако не му ги ядем се и сърди, а с толкова надежда ни пита - хубаво ли е, че ядем и едва гълтаме😅😅😅
За бъбреците каза че се киснели нещо, не съм яла никога и не знам дали ще ми допадне.
Той си вари крачета и уши, аз не съм фен… щял да ми направи с чесън и уШо😅🤭
Прясно втасала туршия и зеленцуци ферментирали ядете ли?

# 476
  • Paris, France
Как Дуфастон при бременност? Тук не го дават на бременни. Всеки път, преди да ми го изпишат ме питаха дали може да съм бременна, дали кърмя + ехограф. Знам, че дават Утрогестан вместо Дуфастон на бременни. Дуфастонът е прогестин. Залепва се за рецепторите на прогестерон, но не е прогестерон.  

"Ce médicament n’a pas d’indication pendant la grossesse. - противопоказан при бременност

Prévenir votre médecin en cas de grossesse. - предупредете лекаря ако сте бременна

L’allaitement est déconseillé sous traitement par ce médicament" - не се препоръчва при кърмене.

Знам, че не уврежда в ранна бременност ако случайно е пит, ама по-късно??????????????

Не мисля, че ИР е от бременността, защото съм износила до термин 2 бременности. След втората имам ежегодишни ОГТТ с инсулин. Това, защото ми падаше КЗ накрая. По-скоро от Дуфастона, а сега май и Преднизон ти дадоха. Ей, нЕма такъв инсулиноувеличител! От 4.5 на 18 на гладно за месец.

А какъв ти беше инсулина, Деси? Поне на гладно, ако помниш? При всяко следващо ОГТТ качваше ли се или падаше?

Да, вземи нещата в твои ръце, защото виждаш на какво дередже е всичко! Заслужава си да направиш всичко, което е възможно за да увеличиш шансовете.

Ето, чета, че има връзка между загуба на бременност и висок инсулин:

https://www.healthline.com/health-news/elevated-insulin-levels-t … impact-of-insulin

Нищо чудно и яйцеклетките да уврежда,  пущината. На всички ни се нормализира цикъла с Метформин и диета, така че очевадно има връзка.

Това си го мисля, защото генетична причина за загубите не е намерена.

А за готвенето - ако сте с колата или автобус, може да си вземете мултикукър. Моят е с налягане, тихичък, бърз и никаква пара не излиза от него, та и в хотела става. 8 кила тежи, но има и по-леки.

А ако няма как да готвите, готово месо със салата, сирена, маслини, ядки. Баклавите не са задължителни 🥳😻.

Идея е да потърсите стая у хазяи, където да може да се ползва кухня. Тъкмо ще научите езика.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 19:51 от Nevena Virolan

# 477
Те основно лентите са фактор, глюкомерът го купуваш веднъж ама лентите са си консуматив дето върви бързо и там си се трупа сума. От някоя марка бях гледала глюкомер с кутийка лентички, двете заедно бяха на цената на лентичките само... но бяха 25лв където ги гледах, за 50 броя. Нали ще те вържат после да им ги купуваш и тях.

Жаклин, дроб се готви за кратко, става твърд и сух когато е пресготвен, направо е тричав тогава и трудно се преглъща. Пробвай някоя рецепта за дроб по селски, там е и с малко като сосче и не остава сух. Бъбреците май имаше нещо че се цепват с нож и се киснеха във вода с малко оцет ли да беше...  На фурна съм яла, вкусни бяха но друг ги готви, аз само хапвах Grinning Сърце от такова голямо добиче май не съм пробвала, само пилешки а пък те стават бързо.

Нати, знам че се гледат лентичките..На мен този глюкомер ми го подариха от болницата/да не повярваш/....първия месец се бодох като за световно и 1 кутийка ленти ми стигаше за 1 седмица......Но като поразгледах цените на другите глюкомери и съответно лентите, не видях по-евтини от 17-20 лв. Този от линка/като моя/ е с 2 кутийки ленти, и реално глюкомера наистина е аванта....имат безплатна доставка над 50 лв..та ако си поръча някоя добавка...ще ги докара Simple Smile Аз първоначално даже не знаех, че има такава разлика в цената и първите ги пазарувах по 25 лв,,,,:(

# 478
Момичета, как приготвяте органно месо, сърце, дроб, бъбреци? Има ли някви трикове? Аз не ги обичам особено, но ми се ще да включа в менюто си заради анемията, а и всичките полезени вещества в тях. Днес прави мъжът ми телешки дроб … ми много сух му беше, а дробът беше страшно пресен, топъл го донесе вчера. 
То аз казах да не е пържен, брашно да няма и той го кавърдисал на малки късчета само с ГХИ.
Едвам пробутах и то със сос малко си направих.
И праз задушен имах та бърках там и ядох.
Мисля си нещо на пастет да пробвам ли?
ми другите неща сърце, бъбреци как?
Аз дроб готвя пържен с лук в масло. Номерът е да не се препържва. Аз алангле не обичам, та не е лесно да уцеля баланса, но определено добре сготвен дробът става сух.

Сърцата ги обичам всякак. Не стават сухи както и да се сготвят, освен ако не се направят на въглен във фурната. Ангешки пека във фурната под фолио, а пилешките ги варя и ги ям така, само със сол. Страхотни са ми на вкус.

# 479
Елора, 5 капки на седмица са почти нищо, не знам и ти от колко имаш нужда де. Но ако с с дефицит със сигурност не стигат, те на бебенца дават зимно време

Оф, май трябва по-често да пия.
Преди 2-3 години го изследвах. Беше 25. Пих 2 месеца редовно, ама после спрях. После почнах чат пат. От 1 година веднъж в седмицата пия.

Минерва, аз като не можех да свикна да пия желязото, а трябваше си навивах алармата Grinning
Аз алармите ги използвам не само за събуждане. Ами примерно ако съм на фризьор я навивам 15 минути по-рано, че съм забравана. Или на зъболекар.

Азара, абе да ти питам. Ти защо каза, че си дала над 100 лв за тия изследвания? Направления за тебе няма ли?
А за запека. Аз съм друга бира. При мен запека не зависи от режима. Каквото ще да ям, все ще съм проблемна. Така съм от дете. Пия зеления китайски чай.
Може тогава наистина да опиташ хуск. Натуралакс също е добро. На много хора е помогнал. На мен не, защото съм изключение. Тялото ми е свикнало с чая. Натуралакса ми е слаб, но тук много хора са се похвалили с него. И е безвреден, може дълго време да го пиеш.

Джаки, опитай с малтофера. Не е нужно да смучеш, можеш да гълташ таблетката.
Има някави захари, но е минимално количество.
Друг вариант е да търсиш по-скъпо желязо, което е без захар, но трябва да пиеше повече таблетки.

Общи условия

Активация на акаунт