Предложение на имена за момиче с буква Д

• 4 406
  • 70
  •   1
Отговори
# 30
Много благодаря на всички момичета, които предложихте имена. Засега май,  в тази моя идея, надделя името Деница, което ще влезе в "битка" с другото планувано име, преди да ми хрумне мисълта да е на бащата, а имено- Лора. 🙃😀
Ей така за разнообразие сега вкъщи  да мислим и тази дилема, седмици преди да се появи бебчето. 😀

# 31
И двете имена са много хубави, което и да изберете няма да сбъркате. Лора празнува имен ден на голям празник (Цветница), което е много хубаво, Димитър също си има голям празник, а за Деница не знам има ли имен ден.

# 32
а за Деница не знам има ли имен ден.
12 април и/или 8 ноември https://www.edna.bg/svobodno-vreme/dnes-praznuvat-horata-s-edno- … elsko-ime-4647955
Но повече ми харесва Лора от избраните.

# 33
Лора е прекрасно име, много "женско" - хем нежно, хем силно. Иначе Диляна и Дафина са ми фаворитите с д, но ако е само за да се кръсти детето на баща си, не виждам смисъл. Така или иначе то ще носи бащиното Димитрова.
И изведнъж ми хрумна Лидия - пак с л (приемам, че се харесва, заради Лора) и ди- на Димитър.

# 34
Даниела. На галено Дана.

# 35
Е кой ще вика на Даниела - Дана? Дани звучи много по-добре.

# 36
Ако името няма да е с буквата "Д", аз съм с две ръце за Лора.
Обожавам това име и го мислех за моето момиче, но поради причини разни се отказах в последния момент.

# 37
Дариана

Скоро се роди една малка принцеса с това име и много ми хареса.

# 38
Лора празнува имен ден на голям празник (Цветница), което е много хубаво,
защо на Цветница?

# 39
Защото Лора е от лавър, лаврово дърво - Laura и отговаря на българското Дафина (дафиново/ лаврово дърво)

# 40
Дариана

Скоро се роди една малка принцеса с това име и много ми хареса.
Да, и на мен, аз познавам Дарияна - и двете ми звучат много хубаво и интересно.
Лора също, както и Лара.

# 41
Защото Лора е от лавър, лаврово дърво - Laura и отговаря на българското Дафина (дафиново/ лаврово дърво)

Аз пък знам, че има имен ден на цветница, защото идва от flora.

# 42
  • Крайбрежен район
Лора не идва от Флора. Флора е цвете, цветна. Лора и производните и Лор, Лаура, Лаурет, Лавра идват точно от лаврово дърво.

# 43
Диана, Дея, Даниела, Деница, Джулия.

# 44
Аз също харесвам името Деница.Ако премислите може и просто Дени да го запишете.

Общи условия

Активация на акаунт