Предложение на имена за момиче с буква Д

• 4 407
  • 70
  •   1
Отговори
# 15
Даниела 🌸

# 16
Дарина, Доротея, Далия, Дария, Диляна, Дора

# 17
Даяна е моят фаворит,а ето и други идеи:
Добромира. Срещала съм и вариант Добромила
Данаила
Доника
Далия
Дана

# 18
  • Крайбрежен район
Дарина/ Дарена, наскоро чух и Далина, което означавало "да стигне далеч".
Дивна много ми харесва Heart Eyes
Диляна
Деница
Давина/ Девина
Данина/ Дафина
Детелина
Десислава
Десимира
Добрина
Добромира
Далия
Доника
Дейна
Дебора/ Девора

# 19
  • София
Забравих да спомена Далия и аз, много нежно име с имен ден на друг голям празник. Няма общо с името на таткото, но пък е с Д и може да ви хареса.

# 20
  • на последния етаж
Диляна.

# 21
  • Австрия
Казвам се ДимитрАна. Кръстена съм на дядо си Димитър. Харесвам си името и за мен е най-добрият вариант за женско име производно на Димитър. Не го препоръчвам обаче.. все ми го грешаха в Родината. В чужбина никъде не съм имала проблем с изписването и никой не е имал трудност с изговора му.

Женско име с Д.. предлагам Димана. Деметра също ми харесва. Дара и Дора са хубави.

# 22
  • Пловдив
Дария и Деспина

# 23
Категоричният ми фаворит с Д е Даяна. Красиво, принцеско, интернационално.
Производните на Димитър не ми харесват, но може би най-приемливи са ми Деметра и Димана. Но ако на Вас също не Ви допадат, не се насилвайте да кръщавате с някое от тях. Дядото ще бъде щастлив при всички положения. Simple Smile Успех и леко раждане!

# 24
Зависи какъв стил имена харесвате , типично български , или производни ? Аз харесвам по-съвременните варианти , но не твърде странни и бих избирала между Дея и Далия .

Дейна , Даная и Даяна са хубави имена , но лично на мен ми идват по-сладникави и принцески .

А като по - странни бих определила - Димитрела , Димитрея , Димитрия , Дориана .

Въпрос на вкус и усещане … леко раждане Simple Smile

# 25
Деляна, Драгомира, Добромира, Донна, Доменика... Харесвам много Детелина от вече предложените. Успех!

# 26
От многото варианти на Диана, Даяна, Деяна и пр. любим ми е Диана.
Също харесвам: Дарина, Далия, Делина, Дана, Дивна, Димана.

От имената с Д, които не харесвам, челното място заема Дария. Имам ужасни асоциации с това име и не ми звучи нито женствено, нито симпатично. 

# 27
  • София
На мен винаги са ми харесвали Деяна и Дияна, но Даяна ми е асоциативно с разни принцеси, розови рокли и подобни. Лично усещане е това и не казвам, че е правилно.

# 28
Розови рокли и принцеси е нещо позитивно за мен. :Д Диана асоциирам с богинята Диана, с митологията, и затова ми е любимият вариант.

# 29
Ако е на таткото Димитър и се бяга от дословното кръщаване - Димитричка, Димитрия, Димитрина и тн - доста женски варианти има на името, то аз бих запазила поне първата сричка - Димана, Диана, Диляна. Може и Деметра - име на богиня и звучи близко до Димитра.
Усетете си го и в комбинация - Димана Димитрова, Диана Димитрова, Диляна Димитрова, Деметра Димитрова и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт