Предложение на имена за момиче с буква Д

• 4 551
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
Дени эа цяло име е същото като Ани, Мими, Пепи, Митко и тн. 😄Эвучи несериоэно.

# 46
Относно имения ден на Лора - в православния календар има светци с имената Флор и Лавър. Честват се на 18 август. Можете да погледнете в календара.

# 47
Аз знам, че когато има повече от един ден се гледа по-големият светец/ празник. В случая - Цветница.

# 48
Защото Лора е от лавър, лаврово дърво - Laura и отговаря на българското Дафина (дафиново/ лаврово дърво)
за мен по-скоро Лаура би имала имен ден на Цветница. Дафина също, но за Лора съм скептична. За англичаните, така е, за тях е  Laura [lora]  и си представят лаврово дърво, но мислех че българите не си представят това.
На мен като ми кажат Лора асоциирам с Лора Каравелова на Яворов.
Понеже не живея в БГ, наистина ли вече това се е наложило, Лора да празнува на Цветница?

# 49
Ама то какви асоциации правим няма общо със значението на името. За именния ден е важен произходът / значението, а не как се произнася. То и англичаните казват Айвън и Джон, ама това са си Иван и Йоан по български, т.е едно име и празнува на Ивановден.
Иначе да, Лора и аз правя асоциация с Яворовата Лора, но е факт, че името произлиза от дървото лавър/ дафиново дърво. Лора=Дафина и празнува на Цветница.

# 50
Леля ми се казва Лора и е на 50+, винаги е празнувала на цветница, така че не мисля, че е новоналожено.

# 51
Който когато иска - тогава да празнува. След като има светец с такова име, може да се празнува и в деня на светеца. Има цвете вероника, но има и светица с това име. Чества се на 12 юли. Много Вероники празнуват на този ден, а не на Цветница.

# 52
Ако ще говорим за асоциации, аз пък се сещам първо за Лора Палмър от Туин Пийкс, което не е добра асоциация. Grinning Но това няма общо с името, което си е хубаво. Wink
Иначе, когато името има повече от един празник, човек може да празнува на избран ден или на всички. Някои Александровци празнуват по 3 х в годината. Simple Smile

# 53
С две думи - името Лора, макар и хубаво, навява все лоши асоцииации. 😉

# 54
Благодаря на всички момичета, които се включват в дискусията и дилемата.
 А пък да ви разкажа какви "драми" имаме у нас с тези имена. Бащата харесва  повече Лора, ама се притеснява, че не можел хубаво да казва Л, а Уъ по-скоро, сещате се някои хора как  изговарят буквата Л. 😀 И трябвало да тренира. 😀 Всеки с дерта си. 😊😀

# 55
  • Крайбрежен район
Оле това ме подсеща за една позната, която не може да казва Л и вика на дъщерия си Никоу. А един комшия на майка ми не може да казва Р и вика на дъщерия си Киса, вместо Криса. Joy
Прав е човека. Според мен задраскайте имената с Л. Името трябва да се изговаря свободно и без притеснения.

# 56
Последното ме подсети за Еуизабет.Баща,който също не може да каза буквата Л.

# 57
Името Лора ми харесва много. Деница не е по моя вкус. Между другото не знам доколко реално съм го мислела, но когато бях бременна и обсъждахме името Луиза, което харесвам открай време, таткото вкара същият довод за “л” и му казах да ходи на логопед :Р /не че нямаше да ходим заедно/

В крайна сметка избрахме името Диана, което обожавам и което подхожда много на моето момиченце. Изключително миловидна, синеока госпожица с
Тъмно руса коса, която проявява еднакъв интерес към замръзналото кралство и към багери Grinning

# 58
  • Down south
 А пък да ви разкажа какви "драми" имаме у нас с тези имена. Бащата харесва  повече Лора, ама се притеснява, че не можел хубаво да казва Л, а Уъ по-скоро, сещате се някои хора как  изговарят буквата Л. 😀 И трябвало да тренира. 😀 Всеки с дерта си. 😊😀
Притесненията на таткото, от там и драмата, са напълно реални. Само тренировки няма да помогнат, трябва логопед.
Риторично, струва ли си усилията Уъора да стане Лора.

# 59
При нас имаше същия проблем. Името изговорено от бащата не звучеше добре, както и такива, съдържащи буквата "р".
В този ред на мисли съм на мнение, че преди да се избере име е хубаво да се изговаря от родителите.

Общи условия

Активация на акаунт