Харесах си “приятелят с привилегии”

• 22 557
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
  • Агент под прикритие
Хитър Петър, ама защо говориш за люшкане и трябва да слагаш хората в калъп? Някой разведен, търсещ връзка без съжителство, няма как да е бил сериозен в брака си и  да е имал и други пълноценни връзки ли? На по- дърти години, ако си без партньор, но имаш ангажименти към дете, е много по-трудно да търсиш и срещаш мъже. Съответно, намерила си някой за приятно прекарване без ангажименти. Децата порастват, стават самостоятелни, отново си отворена за по-сериозна връзка или просто отношения, започнали без очаквания, прерастват в нещо по-трайно. Ето така се сменят сериозни с несериозни връзки, има и хиляди други варианти.
Немалко хора създават семейства, без децата от предното им такова да им "пречат", така че теорията ти издиша. Аз лично не бих се оправдавал с тях, но всеки си носи глава на раменете.

Отделно, статистиката на т.нар. "сериозни" и "несериозни" връзки (по неговите собствени критерии, естествено) говори ясно точно колко "сериозни" и колко "несериозни" са били.

И това всичкото има много малко общо с първия мой пост, който цитира, а аз нямам намерение да коментирам в посоката, в която ти заби.

# 271
За мен по-скоро като имаш дете, несериозните връзки не са желателни, в смисъл бих избрала сериозна или нищо. Но всеки с възгледите си.
Лорелада, преди няколко години бях на това мнение, но вече не съм. Разведена жена в ранните 30 е съвсем нормално да търси рестарт и ново семейство, вкл. още деца с друг мъж. Децата от първия брак също по-лесно свикват с нов човек, ако са малки. Но когато се случи по-късно или принцът не се появи няколко години, нещата почват да изглеждат по друг начин. Аз в момента като си помисля за мъж, който да трябва да се напасне със сина ми, евентуално да имаме отношения с негови деца, да решаваме в чий дом да живеем и подобни, направо лошо ми става и вече съм се отказала. Нагледала съм се на неглижиране на деца от предишна връзка, делене на твоето и моето и т.н. Трябва да съм ужасно хлътнала и да съм 100% сигурна в човека, че да си го причиня и това е по-скоро в сферата на фантастиката. Може би след 7-8 години, по друг начин ще мисля и от друго ще имам нужда.

# 272
Струва ми се, че точно за хората с по-напреднала възраст е ок приятелството с привилегии, защото според мен обвързването до голяма степен е с цел деца. След като вече си имат, за какво им е да свикват с някого, да се будат в банята кой първи да си измие зъбите и да затъват в битовизми.
Докато при по-младите самата природа ги тласка в посока влюбване, а природата си знае защо го е измислила, особено при жените. И часовник им цъка в главите, и общественото мнение ги бута все в тази посока: задомяване и деца.
Така че при по-младите резултатът на приятелство с привилегии дългосрочно ще е фиаско, при по-дъртите може да си е ок, при тях и думата "дългосрочно" има друг смисъл. Wink

# 273
А има хора, които не искат деца, не искат да се женят и предпочитат да са искрени.
Друг е въпросът, че често думите им се приемат като моментно състояние, някакъв майтап или с мисълта "като се влюби, ще размисли". Rolling Eyes

# 274
  • Агент под прикритие
Друг е въпросът, че често думите им се приемат като моментно състояние, някакъв майтап или с мисълта "като се влюби, ще размисли". Rolling Eyes
... вместо на такива да им кажеш "Ок, ако размислиш евентуално (и мястото до мен е все още свободно), имаш ми номера, можеш да ме потърсиш." и да си продължиш с живота, както и търсенето на някой който ще е еднакво ентусиазиран за това, което искаш и ти...
Да, класика в жанра. Grinning

# 275
Да беше само това, че не го казват, а обикновено, ако обектът на чувства не се промени (хората рядко се променят), излиза виновен. Такава любов и раздаване, а да не поискаш бяла рокля и тризнаци? Срамота!  Тя стои и те чака 5 години да размислиш, а не си паднал на колене с пръстен? Още по-лошо! Flushed

# 276
  • Пловдив
Ама взех, че одъртях. И сега само с привилегийте ми е по спокойно. Кой ще се занимава с глупости тепърва... Па и спрях да вярвам в принцеси, приказки.....
Одъртял си, ама правописа не си научил.....

# 277
... вместо на такива да им кажеш "Ок, ако размислиш евентуално (и мястото до мен е все още свободно), имаш ми номера, можеш да ме потърсиш." и да си продължиш с живота, както и търсенето на някой който ще е еднакво ентусиазиран за това, което искаш и ти...
Да, класика в жанра. Grinning
Абе аз имах един такъв, на който и сватбен марш му се причуваше. Ама там играта беше друга - трябваше да се ангажирам в плащането на финансовия батак, който беше сътворил. Щедро преотстъпих мястото на някоя друга и му пожелах да намери верния човек. Аз очевидно не съм. JoyJoyJoy

# 278
Четох, четох и..
Приятел с привилегии е "застраховака" Аз ти казвам,че не искам усложнения, ако теб те устройва давай да действаме..
И ако единият се увлече, сори..има уговорка!
Само секс правим, без емоции..

# 279
  • Пловдив
Да. И кое е лошото? И двете страни са наясно. А не да сваля луната и звездите и после да офейка.

# 280
По принцип няма, докато не настъпят усложненията!
Все си мисля, че добрата връзка се гради на приятелство и хубав секс!

# 281
Макдоналдсова и кокаколена култура. Ядем долнопробен сандвич и се радваме колко сме широкоскроени, модерни и хепи. А всъщност ядем пластмаса и гума.

Четох, четох и..
Приятел с привилегии е "застраховака" Аз ти казвам,че не искам усложнения, ако теб те устройва давай да действаме..
И ако единият се увлече, сори..има уговорка!
Само секс правим, без емоции..

# 282
  • Пловдив
Не, просто откровени и ясни отношения. На който не му изнася - не се захваща.

# 283
Но често се случва обратното..Захващаш се с неща, които не са ти ясни:)
То и темата го показва!
Не разбирам как една жена и стига само секс, без отношение..И ако има, не я ли жегва, когато тъкмо са се напаснали и и кажат ..Аз срещнах. Ей това се чудя! Само секс да е, но е хубав..И след месец, два ти кажат чао.

# 284
Едно е да настъпят усложнения и да са те излъгали, друго е да си бил наясно с ограниченията и да се сърдиш на себе си после. Съвсем друго.
А нека не забравяме, че понякога нещата все пак сработват без усложнения и хората си имат и независимостта и секса.
Чувствен секс без обвързване не е оксиморон.

Общи условия

Активация на акаунт