Харесах си “приятелят с привилегии”

• 22 568
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Не е само и само, за да си във връзка. Когато искаш някой ден все пак да имаш семейство, дете/деца, тогава започват трудните и тежки въпроси към себе си.
Ама аз вече съм ги имала, така че не си задавам тежки въпроси. Чак пък тежки! Толкова ли са тежки? Joy

# 256
Не е само и само, за да си във връзка. Когато искаш някой ден все пак да имаш семейство, дете/деца, тогава започват трудните и тежки въпроси към себе си.
Ама аз вече съм ги имала, така че не си задавам тежки въпроси. Чак пък тежки! Толкова ли са тежки? Joy
Това, че ти си ги имала, не означава, че всеки ги е имал. Не ставаше дума за теб в случая. Човека, който споменах по-рано, говори по темата в последно време, но смяната на статус от "приятел с привилегии" на семеен мъж/баща се оказва по-трудна отколкото си е мислил. И то не защото няма желаещи да му родят деца, а защото той самият не смята, че може да се справи с тази задача без разочарования. И този път няма да е намесена само някоя влюбена жена, а и деца. Та от там тежките въпроси.

Както казах, за мен, такова поведение си има причина, има си последици и не е просто 'ше си права рандом секс до 35, а после ше се женя, ше имам деца, ше съм тотално друг човек'. Еми не, не е толкова просто.

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 02:12 от Elunaria

# 257
Тук съвсем забило в посока, дето няма общо с темата... Grinning

Въпрос на гледна точка какъв тип връзка търси всеки. Едни търсят връзки с тенденция да преминат в нещо градивно като семейство и деца. Други търсят неангажиращи връзки, защото не им се занимава с тези неща.
Трети търсят нещо друго...

С първите драма няма. С вторите също. Въобще драма с такива, които имат някаква конкретна визия за това какво очакват от една връзка, и си карат малко или много в този коловоз, няма.

Драмата обикновено се генерира от тези, които се люшкат между две или повече положения с дежурната версия, че интересите им се променят в зависимост от това на какъв етап се намират в момента, че и твърдят, че не им е проблем да "превключват между режимите", което на практика по-често показва, че това "превключване" не им се получава.
Хората минават през различни житейски етапи. Какво странно има в превключването? Един човек само сериозни или само несериозни връзки ли може да има? На млади години имах много голяма компания, да кажем  направо обща среда с различни ядра, преливащи и променящи се през годините. Много такива връзки съм видяла около мен, аз имам само една такава, но чудесно разбирам логиката зад тях. Случваха се точно между добри познати/приятели, които се знаят от години. Някоя искра на купон, море. Обикновено между хора ,които са различни и още от самото начало знаят, че не могат да са двойка. Има привличане, приятно изкарване, точно приятелство в смисъл да разчиташ на другия за дребни услуги, споделяне, но и сложени граници. След изчерпване на едни такива отношения, хората си оставаха баш приятели. Например привличат се сексуално, но има някакви качества, които директно слагат другия в графа неподходящ за връзка -  женкар, прекаляващ с тревата, различно образование и интелектуално ниво, съвсем различен стил на живот - единият има сериозна професия и амбиции, другият поработва нещо и вечно е без пари, единият е домошар, другият търси купона и къде ще го завее вятъра. Всички тези съм ги виждала съвсем на практика. Е, какво толкова има да вземеш приятното от подобна тръпка, без да се затормозяват с негативите? В един момент следва естествен разпад - заради поява на друг, загуба на интерес, най-гадно е при хлътване на единия, но и това е вид опит.

# 258
  • София
Американската телевизия не е измислила тази конфигурация, а тя си съществува доста отдавна.
Дмитри, неприятно ми е да чета определени думи, пък били те и с точки по средата. Веднъж да използваш думата как да е, но да я срещна три пъти в едно изречение вече ми идва гадно. Като те чета се чудя дали не си на 17 и се опитваш да впечатлиш 17-годишните си приятели, а твърдиш, че си мъж на години и с поне едно дете. Всички знаем за какво става въпрос, ама малко речника ако промениш, ще е добре.

И какво сега, аз бях консервата, а се оказа, че има по-големи консерви от мен! Wink
Няма как семеен мъж да е СпС, а е обикновен кръшкач. Да се надява жена му да не го хване или да не го издане някой приятел.

# 259
  • Агент под прикритие
TafTaf, всичко това написаното от теб горе-долу може да мине, ако си на възраст (вкл. ментална такава) до някъде около 21-23 години. След това се предполага, че вече би трябвало да знаеш какво точно искаш.

# 260
Andariel, и на петдесет някои мъже поддържат такъв речник. Най-якото е, че си мислят, че младеят с това. Цинизмът в изказа може и да е куул, ама не и за мен. Още повече, както се оказва почти винаги, че това не са само думи, а отношение към живота. Бляк.

# 261
Аве много абревиатури станаха, обърках се като на среща с привилегии...Анди, какво е това СпС сега, секс преди сватбата, само придремваме седейки си или някой Спас на галено?

# 262
Както казва Дмитри, е*ах тази, е*ах онази, тва е точния израз. Всичко се върти около е*нето, приятелства и привилегии са само за благозвучие. Пък и някак си модерно звучи така, не като просташко балканското ганьовско е*не...

# 263
TafTaf, всичко това написаното от теб горе-долу може да мине, ако си на възраст (вкл. ментална такава) до някъде около 21-23 години. След това се предполага, че вече би трябвало да знаеш какво точно искаш.
А какво пречи в даден период да си наясно със себе си и с очакванията от такава връзка и точно това да търсиш? Всъщност е съвсем приемлив вариант за разведен/а, който не иска ново съжителство и семейство по принцип или не ги иска с конкретния човек. На млади години обикновено се влюбваш и гориш, на 40+ е по-вероятно съвсем осъзнато да потърсиш такива отношения.

# 264
  • Агент под прикритие
Не си чела май това, което цитира най-напред, TafTaf...

Точно тези, за които пишеш, биха карали само  неангажиращи връзки след това и няма да тръгнат да се люшкат между "сериозни" и "несериозни" връзки, а както писах вече, при такива драма няма.

Само че ако същите тези тръгнат да се люшкат между "сериозни" и "несериозни" връзки, то причината няма да е последната провалена "сериозна" такава, а защото са го правили и преди (всъщност, не са спирали да го правят)...

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 08:35 от Хитър Потър

# 265
Здравейте! Ситуацията ми е такава, че хлътнах по момчето, с което известно време бяхме “приятели с привилегии”. Тъй като видях накъде отиват нещата и съм пределно наясно, докъде се простират неговите намерения към мен, му обясних ситуацията и го помолих да прекратим отношенията си, като му казах, че бих се радвала да останем приятели, защото изглежда ни е приятно да общуваме. Движим се в една компания, често се засичаме и усещам как след този ни разговор той започна да се държи неприятелски с мен - отбягва ме, игнорира ме, опитам ли да започна разговор винаги реагира все едно е отегчен. А мен това ме наранява, защото го харесвам и защото не се държеше така преди - беше приказлив, чаровен, дружелюбен. И не знам как да се изкарам от ситуацията по сравнително безболезнен начин и да спра да го мисля (и харесвам) и да не се ядосвам, че дори няма как да го запазя като приятел…Някакви съвети?

Не съм чела всички мнения. Била съм в подобна ситуация. Просто си тръгнах. Направи го и ти. Постарай се да забравиш какво е било между вас. Това ще стане като го отбягваш, махнеш от всички профили в социални мрежи и т.н. Няма друг лек. Колкото по-далече е от теб, толкова по-добре, за теб. Ако останеш близо до него, това ще ти пречи да намериш точния човек и да си щастлива. Опасни са тези “приятели с привилегии”, особено за нас жените. Не се впускай в друга връзка, за да му доказваш на него каквото и да било. Остани за малко сама. Помисли. Забрави. Чак тогава се впускай в нови връзки. Неговата реакция на случилото се трябва да ти говори много. Той е бесен, че конеца на куклата му се е скъсал и не може да си играе с нея.

# 266
И аз това писах, Таф Таф, една жена като поостарее, поизхаби се емоционално, пък почва "Ама не искам да събирам чорапи, ама що да пера гащи..." Grinning
Аз като никога не съм отговаряла за гащите и чорапите на тоя, с когото съм била във връзка, явно съм се съхранила и още мога да гледам романтично на живота. Joy
Тъй че леко с прането по принцип...
Шегувам се де, че сме много сериозни. Sunglasses

# 267
Хитър Петър, ама защо говориш за люшкане и трябва да слагаш хората в калъп? Някой разведен, търсещ връзка без съжителство, няма как да е бил сериозен в брака си и  да е имал и други пълноценни връзки ли? На по- дърти години, ако си без партньор, но имаш ангажименти към дете, е много по-трудно да търсиш и срещаш мъже. Съответно, намерила си някой за приятно прекарване без ангажименти. Децата порастват, стават самостоятелни, отново си отворена за по-сериозна връзка или просто отношения, започнали без очаквания, прерастват в нещо по-трайно. Ето така се сменят сериозни с несериозни връзки, има и хиляди други варианти.

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 08:45 от TafTaf

# 268
За мен по-скоро като имаш дете, несериозните връзки не са желателни, в смисъл бих избрала сериозна или нищо. Но всеки с възгледите си.

# 269
  • София
Идва един момент, от който човек си търси спокойствието, особено когато установи, че съвсем спокойно може да живее сам. Не е въпросът в чорапите, а в спокойствието на необвързването. Има хора, които не могат да живеят сами, без партньор постоянно до себе си и виждат предимства само на съвместното живеене. Други нямат нужда, дори се натоварват вече от съвместно живеене с друг човек. Така че всеки търси това, което му е нужно и го намира в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт