Нашите кухни - тема 89

• 54 976
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Въпреки, че оранжевото е демоде, кухнята изглежда жива, ароматна.

Аромат на канела, за мен Relaxed, много уютно, празнично.
Но пък разбирам идеята за промяна. Като жена, бих направила следната градация - нова боя за коса, съвсем нова и различна прическа, нова боя по стените, основен ремонт Laughing

Джемма, ако имаш възможност, иди в някой шоурум на голяма фирма за плоскости и разгледай предлаганите цветове на живо. На монитор всички са ми еднакви, не мога да реша. Не че в магазин е много по-различно, но там не е само цвят, но и текстура на плоскостите - гланц, мат, бетон, лен, и др. Текстурата на плоскостите променя възприятието на цветовете. Като си избереш цвят за шкафовете, цветът на стените (доколкото остават празни стени) ще си дойде сам.

Иначе в темата се въртят няколко цвята само - бяло, крем, сиво, графит, напоследък зеленото на Икея, 2-3 варианта на дървесни декори.

# 151
Аз също бих боядисала стените в бяло. Графит и дървесен десен много ми харесва, но не бих си го направила в къщи, мисля,че почистването трябва да  е ежедневно за да изглежда уау.

. Аз съм с бяла кухня, и не ми е скучна Simple Smile, ползвам я вече 7 години и все още не ми е омръзнала. Ще избера или остров или бар плот, и двете ми идват трърде много в това помещение.

# 152
  • София
И аз избрах бяла кухня с дървен десен за новия проект в апартамента... и на вилата съм с бяла, най-лесна ми е за съчетаване и поддръжка. Обожавам синьо, зелено и жълто, но бързо ми омръзва, а кухня правим веднъж на 20г. та заложих на сигурно.

Доставиха шкафовете, до края на януари, трябва да е готова, че стандартните модули на Икеа, изискват доработка Simple Smile
Ще снимам, като е готова.

# 153
Аз пък обичам да ми е шарено - модно, немодно не ме интересува, стига на мен да ми харесва. Затова съм комбинирала сиво-зеленото и дървесното на Икеа. Може би и затова Икеа ми допада като цяло - мога да си комбинирам на воля шкафчета, вратички, плотове. Сега съм се заела с мебелите в хола, ама малко ме затрудняват, че от Беста вече няма същото разнообразие, което беше преди няколко години.

Оранжевото от снимката на Джемма много ми допада, но то предполага по-скоро едноцветна кухня. А и не знам в действителност как стои. Във всеки случай успех с ремонта.

# 154
Джема, ако покажеш стила и цвета на помещението след барплота, може да се окаже, че бялото няма да е най- подходящия цвят.

# 155
  • Балчик
Джема, ако покажеш стила и цвета на помещението след барплота, може да се окаже, че бялото няма да е най- подходящия цвят.
Показала съм го, елхата е от другата страна на барплота. Но ето от друг ъгъл.

Ще се ремонтира и трапезарията, те са свързани.
Иначе, както казах Икея ми е много на сърце, но помещението изисква твърде нестандартен подход.

С промяната на водопровода, най-после ще мога да махна пералнята и сушилнята, което много ме радва.

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 12:10 от Джемма

# 156
А щом ще променяш водопровода, защо да не можеш да смениш мястото на мивката? Ако сложиш котлоните до прозореца, както искаш, мивката ще се падне точно до тях и няма да имаш никакъв плот до котлоните.  Ще пръска и при най-малкото изплакване в тенджерите и тиганите като се готви. Поне с един шкаф наляво трябва да се измести мивката, че и повече. Ако се сложи там, където сега е пералнята, няма и технически да е някакъв проблем, защото си има изведен канал за мръсната вода, а и батерията е с долно вграждане и много лесно ще се премести.

# 157
Бар-плотът изглежда много функционален - не бих го променила, като гледам уредите, които са там. Ето една идея за изтеглящ се допълнителен плот, който изглежда стабилен; макар че на мен лично и островът ми харесва - струва ми се много удобен - човек може да си го обикаля от всички страни, докато го ползва.
Скрит текст:

# 158
  • София
Бар-плотът изглежда много функционален - не бих го променила, като гледам уредите, които са там. Ето една идея за изтеглящ се допълнителен плот, който изглежда стабилен; макар че на мен лично и островът ми харесва - струва ми се много удобен - човек може да си го обикаля от всички страни, докато го ползва.
Скрит текст:

Този плот от Икеа ли е? Може ли линк?

# 159
Снимката е от интернет, но съм си я запазила отдавна и не мога да кажа откъде съм я взела. Не мисля, че е от Икеа.

# 160
  • Балчик
Да, островът ми е супер удобен. Барплотът ми боде очите, но е и с много вместителни шкафове. За изтеглящ плот се замислям също.
Водопроводът няма да се мести еднозначно, просто ще се пробива стената и ще се пуска към първия етаж тръба. До котлона ще има достатъчно разстояние, той е двойка и плотът на мивката ще е отдясно, чак тогава ще е коритото. Между мивката и фурната ще изместя изтеглящата се кошница за бутилки(джолито). Където сега е пералнята ще е миялната, друго място за нея няма.
Ето нещо такова ще е на тази стена

# 161
За човек, който готви много и като професионалист, изтеглящ плот е чиста бъзикня. Става за много малък апартамент на хора, които готвят главно по празници.
Островът е стабилен и в случая по-подходящ.

# 162
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Момичета, доволни ли сте от кухните на Икея? Много ми допадат, като функционалност и изработка, но в нашия случай трябва да заложа на модули.

# 163
  • Балчик
papi6, и аз сега това се замислих, гледах в pinterest идеи, те на колелца, тесни, нестабилни.
Мислих, мислих и намерих идеалния, до второ мнение, хаха, вариант. Махам острова и барплота, на негово място мебелистът да направи нов по-голям остров с колона отстани, на който от страната на трапезарията ще има тесни шкафчета за разни дреболии.
Не ми се смейте на скиците, засега съм на етап ръчни рисунки, а аз съм много лош художник😀. Това нахвърлих засега.
На мястото на барплота:

Стената с хладилника- в ляво ако може да се затвори с вратичка, ако не открити рафтчета. В дясно ъгловите слепи шкафове.

И стената с мивката.

Така ми се вижда най-функционално. Ще видя дали мога да се справя с някоя програма да си го визуализирам.
Ще помисля и още за промени. А след Нова година ще извикам мебелиста, докато не сме махнали сегашната кухня да видим неговото мнение.

Момичета, имате ли алуминиеви дъна в шкафа с мивката? Аз мисля да сложим, че в тази кухня имах проблеми с течове.

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 21:12 от Джемма

# 164
Момичета, доволни ли сте от кухните на Икея? Много ми допадат, като функционалност и изработка, но в нашия случай трябва да заложа на модули.

Моята е от юли месец, тоест от скоро, но съм доволна. Отзивите на приятели с по-стари икейски кухни също са много положителни, включително на майстора, чиято бригада ни прави ремонта у дома и ни монтира кухнята. Не сме ползвали услугите на Икеа за доставка и монтаж.

Общи условия

Активация на акаунт