Нашите кухни - тема 89

• 54 981
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Джема, котлони върху миялна няма да можеш да сложиш. На тях им трябва поне 10-15 см дълбочина за вграждането, а на индукционните - и повече.
Опитай се да направиш чертежите в мащаб. Струва ми се, че нещата няма да изглеждат точно така.
Доколкото разбирам новата идея, става въпрос по-скоро за по-различен барплот, отколкото за остров, защото остров предполага достъп от всички страни, а този ще е долепен до колоната, така ли? При това положение плотът за работа ще бъде само 80/60, което никак не е много.  Ако сложиш фурната под плот или пък преместиш цялата колона - например до хладилника, ще имаш плот 140/60, което вече осигурява по-спокойно място за готвене.

# 166
Джема, котлони върху миялна няма да можеш да сложиш. На тях им трябва поне 10-15 см дълбочина за вграждането, а на индукционните - и повече.

И вярно, и не. Ако шкафовете за 80 см няма да може, ама може да са 90 см, че и метър. И тогава няма проблем. За мен лично плот под 90 см е неудобен и ми се схваща кръстът, а бих могла да работя и на метър. За други хора това пък е неприемливо високо. Та всичко е въпрос на мерки, компромиси и оптимизация.

# 167
Аз гледам миялната, която Джема има и която е на снимката - тя си е до плота. А височината на плота явно ще остане същата, каквато е сега. Не е коментирала, че иска да го прави по-висок.

# 168
Да, но ще и се наложи, ако иска нестандартни решения. Това е опция. Аз нищо не съм гледала, хванах се за едно изречение и добавям друга опция.

# 169
Момичета, имате ли алуминиеви дъна в шкафа с мивката? Аз мисля да сложим, че в тази кухня имах проблеми с течове.
Аз ги махам. Грапави са и ми пречат на почистването. Не съм ги поръчвала, идваха си с кухните, ама полза не съм видяла.

# 170
За мен лично плот под 90 см е неудобен и ми се схваща кръстът, а бих могла да работя и на метър. За други хора това пък е неприемливо високо. Та всичко е въпрос на мерки, компромиси и оптимизация.
с всичко горе споменато съм съгласна,само да подчертая,че зависи от височината на ползващия,но с моите 163 см се мъча на 90 см плот при месене
и ,добре че не меся често,инъче щях да се ядосвам доста

# 171
Сложих алуминиево дъно в шкафа под мивката. На мен ми е лесно чистенето, спокойно ми е с него. Височината на плота ни е по-голяма, позволи слагането на плитки чекмеджета над миялната и вградената пералня. Само ме е яд, че не сложих чекмеджета и под шкафовете.

# 172
  • Балчик
Плотът ми е висок, над пералнята е, удобно ми е и ще запазя височината. Миялната е вдигната докрай, за да опре в плота. Но да, сега гледах клипове на дизайнер и разбрах, че миялна особебо под индукция не става. Не толкова заради височината, колкото заради парата и електрониката в плота.
До хладилника не мога да сложа фурната, имам само 47 см дълбочина, той е в ниша от бивша врата.
Айде пак отначало, ще мисля още. Simple Smile

Алуминиево дъно ще сложа, реших го вече.
Плот 80/60 не ми е малък почти толкова е сегашният остров и ми е идеален. Освен това ще освободя и още, като прибера някои уреди.

# 173
Здравейте!
Влизам тук с въпрос към вас: Някой поръчвал ли е нещо от сайта на Mebeli.bg?
Искам да си поръча една маса, но ме притеснява ,че пише : произход Азия.
Дали ще е качествена и заслужава ли си? Защото не е много евтина:

https://www.mebeli.bg/masi/masa-ja149-bg.html?gclid=Cj0KCQiAq7CO … 3OwoaAh5eEALw_wcB

# 174
Здравейте!

https://www.mebeli.bg/masi/masa-ja149-bg.html?gclid=Cj0KCQiAq7CO … 3OwoaAh5eEALw_wcB
Поръчвали сме стенна етажерка преди година, която беше ок. Преди няколко седмици поръчахме комплект модулни секции, на които не ни хареса опасно острия кант. Върнахме ги без никакъв проблем.

# 175
  • Балчик
Открих, мисля, идеалния вариант. Кърти се барплота, на негово място идва острова, хладилникът отива на мястото на големия шкаф зад елхата, а колоната с фурната отива на мястото на хладилника.
Под котлона ще са чекмеджета, а миялната се връща на мястото в първия проект, в ляво от мивката.

# 176
На първо четене звучи, че хладилникът ще е много отдалечен от печката и мивката, което е добре да не се прави, ако е възможно. Но по-точно мога да дам мнение, ако направите една скица с размерите на помещението и разположението на вратите и прозорците.

# 177
Здравейте!

Поръчвали сме стенна етажерка преди година, която беше ок. Преди няколко седмици поръчахме комплект модулни секции, на които не ни хареса опасно острия кант. Върнахме ги без никакъв проблем.
Благодаря!
Сега обаче видях, че товаримостта на масата в 30 кг. Това не е ли много малко?

# 178
Хладилник далече от печка и мивка не е проблем, най-много ще ти трябва плот някакъв до хладилник, от там нататък вече може и с пренасяне.

Сега обаче видях, че товаримостта на масата в 30 кг. Това не е ли много малко?
За новогодишна трапеза не става. То само като сложиш руската салата и ще се сгромоли. Едно компютърно бюрце държи към 60кг, масите за хранене ако не може да се качиш на нея да врътнеш една крушка не ги броя. Това е само за ваза ¯\_(ツ)_/¯

# 179
  • Street of Dreams
Страхотно - имам симптоми на настинка и нямам глас - така не мога да се появя на новогодишното парти.

Съответно здрасти в темата: новата кухня е 9 квадрата (девет!). Осъзнах го едва на третия оглед и въпреки че ще се ползва само като сме на почивка, искам да е функционална и удобна.

Трябва да събера в нея обичайните за всяка кухня уреди и ако нямам късмет - пералня също. На всичкото отгоре трапезната маса трябва да е в същото помещение. Има ли мами с такива кухни, възможно ли е изобщо?
Размерите са 270/330.

Общи условия

Активация на акаунт