Нашите кухни - тема 89

• 54 972
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Казаха ни, че отказвали да ги монтират тези, които правят плота, защото много тежи и има риск да се откърти мивката

# 556
  • София
Извинявайте ако е обсъждано, но имате ли опит с мелница за отпадъци поставена под мивка за долно вграждане на технически камък?

Аз съм с мелница и иноксова мивка под гранитен плот, не помня да е имало някакъв проблем при инсталацията на мелницата, нито забелязвам да има проблем с мивката заради тежестта ѝ. За бутона предварително беше предвидена дупка в плота.

Някой виждал ли е готварска печка със стъклокерамични котлони, но да има и капак като някои печки с газови или обикновени котлони?
Мисля, че само печките с конвенционални котлони имат капаци, не и тези със стъклокерамични плотове. Обаче човек винаги може да си вземе протектори

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 11:32 от MayBach

# 557
Здравейте, предстои ни обзавеждане и ремонт на новият ни дом и сега сме на вълна мечтаната кухня. Много бих искала да чуя различни мнения и препоръки дали тази схема би била ок? Има толкова много неща, за които да се помисли, а мен хич не ме бива в това Simple Smile
Скрит текст:

# 558
Като за начало бих разменила местата на мивката и миялната.При работеща фурна,не е било много приятно стоенето до нея.А и като цяло втората колона,с фурната и МВ,ми дразни окото-колона,шкафове,колона, шкафове..., хаотично ми е.

# 559
Не мисля, че е нужно да се сменя мястото на миялната. На теория е добре да е отдясно (за десняци). Да де, ама моята е отляво и се оказва, че като я подреждам аз се извъртам на 90 градуса и пак редя с дясната ръка и ми е по-удобно, отколкото ако беше вдясно.

Иначе имаш достатъчно колони, защо не си сложиш фурната под плота, плотът да е близо до колоната с шахтата за въздуха, а микровълновата в колоната до хладилника. Така ще имаш една стена с колони, но останалото ще е с повече въздух.

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 12:33 от Черна станция

# 560
Всъщност цялото нещо дойде от желанието ми фурната да е по-високо...  винаги съм си мечтала да е така, но се чудя как може да се нареди по този начин и не мога да измисля. Хем да е практично, хем да е и красиво.

# 561
На мен не би ми било приятно да съм пред мивката,а същевременно включената фурна да духа в мен.Пък и десният лакът ще се удря в нея.

# 562
  • София
На мен не би ми било приятно да съм пред мивката,а същевременно включената фурна да духа в мен.Пък и десният лакът ще се удря в нея.

Кой стои над мивката в днешно време, всичко минава през миялната Wink

# 563
Ами аз например често стоя ПРЕД мивката.Това,че имам миялна,не изключва нейното използване. Постоянно мия ножове и дъски, зеленчуци,ръце...

# 564
А аз все още отказвам съдомиялна.

# 565
  • Deutschland/HE
Оооо, за нищо на света не се отказвам от съдомиялната, 2015 като правихме кухнята нямах пари и само предвидихме къде ще бъде вградена и сложихме вратичка, след една година си купихме и от тогава ми е незаменим помощник. Има неща, които не са за съдомиялна, тях мия на ръка, както и тавите на фурната, гювеча и няколко тигана, но всичко друго влиза вътре. Един час на ден прекаран със семейството, а не в миене на съдове. Отделно, че е по-икономична от мен и мие на по-висока температура от мен.

# 566
  • Mediterraneo
А аз все още отказвам съдомиялна.

Сваляй капаците си и, ако имаш място и възможност, спри да я отказваш! Точно днес, като я заржедах за профилактика, си мислех колко време ми е спестила за 5- те години, откакто я ползвам. Тази седмица имахме дъждовен уикенд, бяхме два дни плътно вкъщи. Ами ако това нещо, което изми машаната, трябваше да ми мине през ръцете, един цял следобед щях да отметна в миене на тави, тенджери, тигани, чинии и дреболии. Незаменима ми е!

# 567
Tарти вярвам, че е така. Имам 2 шкафа от двете страни на мивката, които могат да се ползват, но аз отказвам по други причини.
- гнус ме е от мръсни чинии, които седят вътре и чакат да станат още, за да се пусне съдомиялната;
- не искам децата ми да не знаят как се мият чинии, или да имат оправдание да не мият;
- ако зависи от мен- винаги бих вложила парите в някаква друга екстра, но не и съдомиялна...

# 568
Аз разбирам мотивите на Мариат, но пък на мен толкова ми е писнало да мия и след 2-3-4 часа пак мивката да е пълна с неща за миене. Чакам с нетърпение момента и аз да си улесня живота с тази екстра. Въпреки че имам и определени съмнения - през работната седмица определено не генерираме много неща за миене, а си мисля, че няма да добре да пускам съдомиялна, пълна на 1/3 примерно. Другото, което ме притеснява, са гадостите в препаратите, с които мият миялните. Чела съм аргументи, че толкова са "силни" препаратите - ами силни означава агресивни. И се притеснявам доколко добре се изплакват съдовете от тях.

# 569
Аз пък имам и не я използвам по предназначение. Но е много удобен шкаф😆
На новата кухня пак ще сложа и ще я използвам вече. И индукционни котлони ще сложа. Реших да ставам човек! Само за перката под мивката все още се обажда индианската ми натура и се съпротивлява🤣

Общи условия

Активация на акаунт