Нашите кухни - тема 89

• 54 967
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Като имаща съдомиялна, но избягваща да я ползвам понякога, мога да добавя и че не обичам да я разтоварвам от многото измити съдове. Много по-лесно ми е като си ги мия на мивката, веднага да си ги прибера. И все пак всичко опира до количеството - пет човека сме вкъщи и през уикендите просто не насмогвам с миене на ръка на всичките съдинки. Но се е случвало лятото, когато ги няма децата, доста дълго време да не ползвам миялна и въобще не ми липсва. Имам резерви и към препаратите и изплакването - все ми се струва че може да остава някакъв филм от химията и понякога минавам съдовете с навлажнена салфетка преди ползване.

# 571
  • Mediterraneo
Миялната има функция изплакване- когато не е пълна и чака още съдове, пускам за 5 минути изплакване. Разтоварването е функция на децата, рядко го правя аз. Каквото и да кажа с доводите си "за", все тая, докато не узрее човек за идеята. Аз също дълго време отстоявах някакви "против", докато в един момент ММ рече и отсече. Сега му целувам ръцете Simple Smile

# 572
О, Тарти, от полуизмити чинии в миялната пак ще ме е гнус. Simple Smile
Права си, не съм узряла за идеята и си го признавам, но не ми тежи. У дома чинии не залежават в мивката и за това дзенът ми си е ок.

# 573
  • София
cherry_blossom, ако стената  в дъното е поне 280 см, а тя май е и повече, имам алтернативно предложение - мивка и миялна на лявата стена, хладилника и фурната в колона в дъното и готварския плот отдясно - общо взето, като на тази снимка (но с горни шкафове и на мястото на прозореца):

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 16:45 от MayBach

# 574
Съдомиялната не е екстра. Парите вложени в нея са пари, вложени за  децата, мъжа, красота, лежачка, сън, книжки, пестене на енергия и вода. И най-вече - не на разширените вени!

# 575
Да добавя - нямам никаква възможност да завъдя дори намек за маникюр. В магазин ми е адски трудно да отворя найлонче, толкова ми е суха кожата, от миенето на съдове (което добавям към миенето на продуктите, докато готвя и което няма как да избегна).

# 576
Нямам съдомиялна, но вчера в магазина оглеждах една. Видя ми се много това навеждане надолу-нагоре за подреждане на съдове. Особено с болния ми кръст. Та направо се отказах. Не е ли по- трудоемко това, отколкото да си ги измиеш директно?

# 577
  • Бургас
Аз съм с две дискови хернии и множество проблеми с кръста. Миялната обаче не я заменям за нищо на света! Всякакви компромиси в кухнята бих направила, но без машинка не оставам. Висенето наведена над мивката натоварва кръстамного повече.

# 578
  • Street of Dreams
Миялната е незаменим уред от 2003. Алтернативната е след всяко хранене да застанеш на мивката, вместо на дивана. 😁Обаче и аз съм си мислила, че е време да измислят малко по- високо стоящи.

# 579
  • Пловдив
Съдомиялната не е екстра,а необходимост според мен.Откакто имам съдомиялна(2005 г) абсолютно нищо не мия на ръка,не ми пречи навеждане,подреждане,никога не бих се отказала от този уред.

# 580
  • София
Признавам, не разбирам как изобщо оцеляватe без миялна... ние сме с такава от 2001 и в малкото време в което сме оставали без нея, беше голям зор, не сме голямо семейство, но цапаме ужасно много, няма ден в който да не сме я пускали един или два пъти. От както сложихме и мелачка, стана още по-лесно, всички остатъци от храна заминават в мивката, а миялната ми е до мивката.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 15:32 от nad_tab

# 581
E, ако пускаш миялната един или два пъти дневно, няма как да икономисваш. Това беше дадено като аргумент малко по-рано.
Ако семейството само вечеря в къщи, едно блюдо и салата, примерно, също не би генерирало достатъчно за цяла миялна.
Оцелява се, но мен съдовете за готвене най-много ме затрудняват - чиниите и приборите са лесна работа.

# 582
Не мога да си представя живота без миялна. Толкова много висене на мивката ми е спестила. Още майка ми имаше едно време, а с мъжа ми никога не сме оставали без. Все едно да се лиша от пералня и да кисна над легените всеки ден. За мен са напълно аналогични.

# 583
  • Варна
В момента обзавеждаме апартамент - бях казала, че може да нямам фурна и котлон за начало, но миялна, ще имам ако ще и посредата на стаята да е😄 Нямам търпение да я ползвам ....!

# 584
  • софия
Без миялна е все едно без пералня. Докато нямаш, не знаеш каква отмяна и удобство е.

Общи условия

Активация на акаунт