Нашите кухни - тема 89

  • 54 959
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 11 382
Аз бих добавила и индукционните котлони - голям кеф са ми (знам, че има различни мнения за тях, но за мен са си супер удобни).
И сушилнята (въпреки че обикновено не е в кухнята).

# 586
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 7 450
Пералня, сушилня, съдомиялна и робота-прахосмукачка са ми много добри приятели Simple Smile Толкова много време и грижи ми спестяват.

# 587
  • София
  • Мнения: 11 153
Аз бих добавила и индукционните котлони - голям кеф са ми (знам, че има различни мнения за тях, но за мен са си супер удобни).
И сушилнята (въпреки че обикновено не е в кухнята).

Аз съм новак с индукцията, но защо ми се струва, че не загаря толкова, колкото на обикновен котлон newsm78

# 588
  • Мнения: 1 284
Никога не съм имала миялна, но вече броя дните до новата ни кухня, където това ще е най-задължителния продукт. Особено откакто живеем в "хоум офис" и сме с бебе, имам чувството, че по три пъти на ден се мият чинии по половин час и плотът все е пълен.

В този ред на мисли да ви питам, смятам да взема 45см,дали няма да е грешка? Логиката ми е, че така ще я пълним по-лесно, а ако е голяма ще се заседават и засъхват приборите вътре.

# 589
  • Пловдив
  • Мнения: 1 154
45 см. не събира много. Щом си стоите вкъщи и се храните три пъти, според мен ви трябва 60 см. Ние сме 4 човека. Двама закусваме, един обядва и 4 вечеряме. Пускаме я всяка вечер нашата (60 см) и винаги успяваме да я напълним.

# 590
  • Мнения: 1 249
В 60см се събират по лесно съдовете за готвене. За чинии и чаши е все тая. Това при положение, че имаш физическата възможност за 60см миялна.

# 591
  • софия
  • Мнения: 31 062
60 см. Няма да се задържа твърде много щом сте вкъщи. А и когато идват гости ще пуснеш една, а не две. И винаги можеш да пуснеш половин.
Ние сме с 45 см, трима и когато имаме гости или сме вкъщи по цял ден и готвя се налага да пускаме по две. Съжалявам, че не сложих 60 см.

# 592
  • Мнения: 11 382
Аз съм новак с индукцията, но защо ми се струва, че не загаря толкова, колкото на обикновен котлон newsm78

Аз не мога да твърдя, че съм супер професионалист с котлоните, но индукционните са много сензитивни и реагират почти незабавно - увеличаваш или намаляваш, степените са много по-плавни. На обикновен котлон - на силна степен, за да заври, като заври - намалявам (за да къкри или да не изкипява), но докато спадне температурата, минава време, трябва да стоя да чакам и да преценявам дали е малко или много. Обратното е по-бързо, но все пак. Възможно е и да е заради старите ми обикновени котлони.
С индукционните котлони намаляваш плавно и ефектът е бърз, оставяш и си вършиш друга работа. 
През лятото в апартамента на морето, където бяхме, беше с обикновен керамичен плот - не ми беше удобно, хем само макарони съм варила.

Та като сме отворили тема за уредите - не чак в подробности, за да е за специалната тема, но имам такъв въпрос - как се държат фурните ви, на долен реотан. При мен все не се получава добре да се изпече отдолу, когато е пуснато на вентилатор и тавата е на скарата, макар и сложена под средата на фурната. Едната фурна е добра, АЕГ, но пак отдолу ми стои леко недопечено, примерно баница или питка. Та се чудя дали не е от принципа на работа на новите фурни или просто моята е леко бъгава.

# 593
  • Мнения: 43 898
Моята е с много силен долен реотан. Когато правя примерно блат за торта винаги подлагам 2-3 пласта хартия за печене.

# 594
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 197
Нашата Съдомиялна е на Бош 56 см. малка, стои на плота. Голямо удобство,но ние се храним основно вечер, не, че през деня не хапваме, но вечер вечеряме четиримата. Понякога се случва да не я пускам, не успявам да я заредя. 😊 😊 😊Нашата миялна стои на плота. Много ми е удобно,че не се навеждам. Отварям шкафа над миялната и прибирам всичко.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 20:22 от iv.elina

# 595
  • Мнения: 1 249
Мандаринка, при печене с вентилатор би трябвало да нямаш долен реотан. Реотани те при вентилаторно печене са отзад, при самия вентилатор.
Може да има и функция долен реотан с вентилатор, нея ли имаш на предвид?
Аз последно време много рядко използвам вентилатор. Само като пека сладки на две-три нива.

# 596
  • Мнения: 3 766
И моята фурна аристон не пече добре отдолу, с вентилатор, без вентилатор все е слабо. Всичко освен кекс слагам на дъното на фурната без решетка за да се изпече. Стара е, не е нов модел.

# 597
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 167
Знам, че има тема за фурни и котлони, но се заговорих те тук, та да питам. От коя марка фурни и индукционни котлони сте доволни? Сега имам всичко на газ, но ще правя нова кухня и ще сменям уредите.

# 598
  • Пловдив
  • Мнения: 3 271
На мен никога не ми се е получавала баница само на вентилатор.За нея и кексове ползвам долно  печене с вентилатор .Освен това, има значение и каква е тавата.В керамичните  тави ,тестени неща много трудно се изпичат отдолу.Най добре ми се получават в стъклени тави или тези металните ,които идват с фурната.

Индукция е меганезаменима и като функция и като почистване .Съдомиялната е в същата класация Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 20:36 от nelina_london

# 599
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 197
И аз съм в процес на подмяна на долни шкафове, но фурна и котлони няма да имам. 😊 😊 😊 Имахме от старите големите печки и не я използвахме защото имам мини фурна на терасата. В кухнята съм с мултикукър и фраер. Рядко ползвам мини фурната, според зависи какво трябва да се изпече.

Общи условия

Активация на акаунт