Нашите кухни - тема 89

  • 54 953
  • 755
  •   2
Отговори
# 600
  • Мнения: 13 678
Печене с вентилатор е по-бързо, по-равномерно и по-икономично. Готвя много, всякакви рецепти, но ползвам горно/долно с вентилатор почти винаги. Опича се идеално, независимо дали е тесто или ястие. Според мен е от печката.
Ползването на миялна е икономично и за ток, и за вода - 9-12 л. за една миялна ще ми стигнат сигурно за две-три чинии, ако ги мия ръчно. Ако някой се притеснява, че чиниите ще застояват - ако не се изхранва ежедневно на ресторант - няма да застоява нищо.
В 45 см. миялна се сбират тавите от печката леко полегнали, но те и в 60 см. се слагат пак леко полегнали. Събират се и се измиват перфектно тенджери под налягане и всякакви съдове без дървени и алуминиеви.
Вземете си миялна, благодарностите - после.

# 601
  • Мнения: 11 382
Аз пека обикновено (повечето неща) на вентилатор плюс горен и долен реотан. В метални тави.
Явно моята фурна не е нещо наред, модел не мога да дам, защото е свободностояща, много трудно намерих такава. От котлоните (индукционни) на печката съм повече от доволна, АЕГ е печката. Само долното печене ми е проблем.

# 602
  • Пловдив
  • Мнения: 3 271
И моята е АЕГ .Но съм ползвала два  английски бранда и бе същото ,на свеки е Уърпул и е още  по-зле .Просто ,вентилаторът ги пресушава по-бързо отгоре ,отколкото се изпичат отдолу .Говоря за опцията само вентилатор ,а не долен реотан с вентилатор .

# 603
  • Street of Dreams
  • Мнения: 14 391
Двама души 60 см миялна я пълним доволно, свободните дни понякога по два пъти. Сутрин и следобед кафе, по 4-6 стъклени чаши, чинийки за сладки, ядки и подобни, сокоизстисквачката, дъската за рязане, по един или два комплекта за хранене, купата за салата, тенджерата и е фул. Неща, които се използват ежедневно и постоянно.
Ако трябва всичко да мия на ръка, отиде цял ден на мивката, после сушене и полиране с кърпа. Не знам каква висша ценност е миенето на чинии на мивка. Освен това нещата са винаги прибрани, а не стоят в мивката или по плота.

# 604
  • Бургас
  • Мнения: 10 707
Ако мястото позволява винаги 60 см е за предпочитане пред 45, дори и за двама човека.

# 605
  • Мнения: 758
Аз ако цял ден оставям мръсни съдове в миялната и чак вечерта я пусна, съдовете не се измиват добре. Особено приборите. Примерно засъхнал доматен сос по лъжица. Сегашната е 6годишна на Горение. За предстоящат кухня взехме по-скъпа и на друга марка - Бош. Не знам.. някакъв трик ли има. Аз в момента теупам денем в мивката и вечер изплаквам всичко хубаво с гореща вода и свалям с гъбата всичко полепено - мазнина, сос. То си е почти миене Sad

# 606
  • Мнения: 13 678
Не се измиват на някаква кратка програма ли?
От миялната трябва да е. Не би трябвало да има нещо неизмито.

# 607
  • София
  • Мнения: 11 153
Банца, от години пека 40мин. на 170С, на долен реотан с вентилатор, така става добре запечена отдолу, без да загаря отгоре.

# 608
  • Мнения: 76
Аз ако цял ден оставям мръсни съдове в миялната и чак вечерта я пусна, съдовете не се измиват добре. Особено приборите. Примерно засъхнал доматен сос по лъжица. Сегашната е 6годишна на Горение. За предстоящат кухня взехме по-скъпа и на друга марка - Бош. Не знам.. някакъв трик ли има. Аз в момента теупам денем в мивката и вечер изплаквам всичко хубаво с гореща вода и свалям с гъбата всичко полепено - мазнина, сос. То си е почти миене Sad
Това много ме озадачава. Моята е 45 см Бош и я пускам веднаж на 2 дни, защото сме само двама. Всичко е измито перфектно. Почти винаги използвам програма auto и не плакна нищо само махам остатъци от храна, ако има такива.

# 609
  • Мнения: 52 428
Аз плакна, защото не искам да ми се завъждат разни гадости по филтъра и в  маркуча. Просто да отмия най-грубото. Сигурно може и без това, но така съм си свикнала и не ми пречи.

# 610
  • Перник
  • Мнения: 5 075
В упътването на моята изрично пише да не плакнем, за да пестим вода Simple Smile Само да забърсваме със салфетка остатъците от храна. Аз обаче понякога плакна.
Филтъра почиствам всяка седмица или веднъж на 2 седмици.
По принцип я пускам всеки ден, но в редките случаи, когато не сме успели да изцапаме достатъчно съдове и я пускам през ден, пак всичко си е идеално измито.

# 611
  • София
  • Мнения: 1 564
Нямаше ли специална тема за миялните и за това, как се използват...

# 612
  • Мнения: 52 428
Не знам дали няколко литра вода са по-голям разход от няколко парчета кухненска хартия. Но, кой както е свикнал. А и за мен икономията на малко вода не ми е най-първата цел.

# 613
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Спрете се, хора. Как е възможно 3-4 страници да пишете инате ли или не миялна и как се покзва. Влязох да чета по същество, а то само спам.

# 614
  • Мнения: 52 428
Спам за теб, за други е важно. Миялната си е важна част от кухненското оборудване. И мен не ме интересува, ама явно други имат какво да споделят.

Общи условия

Активация на акаунт