Нашите кухни - тема 89

• 54 919
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
  • Точно където трябва
Тези са на гардероб правен преди месец. Изглежда същия. Така че питайте някъде, където продават обков.

# 106
Просто си купете две нови. Панта покрит кант (ниско рамо) с амортисьор. Има във всеки магазин за мебелен обков и магазини като практикер.
Скрит текст:

Изборът е много голям.

# 107
  • София
Благодаря за отговорите.
Отворих сайта на Роси, но като видях колко много са свят ми се зави Wink
...а и цените са много различни,

Идеята за две нови е добра, ще прехвърля от ТВ шкафа към кухненския, а там новите и така ще имам и резерва.

# 108
Здравейте момичета, може би ме помните от миналата тема. След забележките ви, че няма да има много място за хладилника зад вратата се замислих и се включвам отново с малко развитие на идеите ми за бъдеща кухня

Скрит текст:

Направих (жалки) опити да визуализирам идеите, моля за вашето мнение кое най-ви допада. Аз клоня сякаш към вариант 2 като компромисен, като под въпрос е как точно да е котлона, например ако е 2ка котлони, да има към 40см разстояние от колоната, а 10-20см до хладилника. Кафемашината също не знам дали да е до мивката или до фурната - идеи тук за +/-си? Номер 1 е първоначалната му идея, 3 беше мисля на една от вас, 4 е любима на мъжа ми, но там ме притеснява, че всичко и мивка, и хладилник, и фурна е струпано в един ъгъл и повече от 1 човек не може да стъпи в тая кухня.

1.

2.

3.

4.

Във вариантите с фурна в колона, над нея има шкафче с издърпващ плот за дребни електроуреди (вместо микровълнова), а ако няма колона, то фурната си е под колоните. А мивката и колоните са много не подлежат на местене заради канали и комин.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 18:51 от sisi11

# 109
Сиси11, не мога да разбера какъв е проблемът с вратата и хладилника? На вратата на хола се слага един стопер и няма да се засичат двете врати. За вратата на самия хладилник пък има достатъчно място, за да се отвори. Възможно е също да стесните отвора на вратата и така да добавите още 10-15 см към стената - сега са предвидени 92 см за врата, което е много. Моите врати са по 75-80 см и не сме имали никакви проблеми с вкарването на мебели или нещо друго.
Поставянето на хладилника на дългата страна до котлоните не ми се струва добра идея. Влизаш в хола, който уж е най-представителното помещение в един дом, и първото нещо, което виждаш насреща си, точно срещу вратата, е хладилник. Веднага се създава усещането, че влизаш в кухня, а не в хол. Освен ако не е вграден, но доколкото си спомням ти спомена, че ще е свободностоящ. Въобще такива малки помещения холо-кухня, както ги наричат, много лесно заприличват на кухня-трапезария, ако се препълнят с кухненски мебели и не се акцентира визуално върху холната част.
Аз си оставам на мнението, което и преди дадох - да се запази плотът на дългата стена, защото е много неудобно точно до котлоните да нямаш достатъчно място за готвене и сервиране. Шкафът-колона с вградена фурна, бар-плотът и други екстри са много хубави неща, но за едно по-голямо помещение.  Колко пъти на ден ще се ползва тази фурна - един път най-много, а плотът, и то в близост до котлоните и кухнеската маса, е необходим непрекъснато.

# 110
  • Раковски
Моля за помощ.
Някой може ли да разпознае един механизъм за вратички?! (марка или кой ги продава)
За кухненски шкаф е, не е някакъв специален, само е с плавно затваряне. Има нещо като бутон, чрез който частта на втатичката се закрепя към монтираното на шкафа.
Скрит текст:

- тук в без капачето.
- "бутончето" за закрепване.

Отчупи от механизма мъничко парче метал и не може да се съединят двете части.
Лошото е, нямам от къде да сваля (някой по-рядко използван шкаф), за да го заменя, като временно решение. Притесняваме, че се държи само на една панта.

Това е панта с клипс (или както казваш с бутон), но е сигурно, че е ментак. Хубава и здрава панта с вграден амортисьор около 6-7 лв, в роси хубавите са на грас.

# 111
GG_BG споделям мисленето, че хола не трябва да заприличва на кухня. Точно от там тръгна идеята ми за тая колона с фурната, някак си представям, че ако завършва с колона, някак се отсича кухнята и мислено се разделя от хола. Такава ми е логиката и ако завършва с хладилник. Може би е грешна, не знам. Това ме притеснява единствено и на варианта с плот до колоните. Някак всичко ще се вижда и дори да си на дивана, все едно си в кухнята.
А вратата на хола няма как да я променим, тя вече е сложена. Там ме притеснява, съдейки по сегашния ни хол, че вратата винаги седи отворена. Което значи всеки път като ходим до хладилника, да се "провираме"

# 112
Перпендикулярно на колоната, с лице към хола, може да се сложи етажерка или дървена/метална решетка от земята до тавана. Така визуално, като се наредят някакви неща (аксесоари) по етажерката/решетката, ще може да се отдели кухненската част от холната. От холната част ще гледате тази етажерка/решетка, а не кухненски шкафове.

# 113
Според мен трябва да прецените какво друго ще сложите в хола, да разположите дивана и трапезната маса и да видите колко да разширявате кухнята на дългата стена.

За мен също мястото на хладилника е зад вратата.

Иначе от вариантите - най-много ми допада номер 3, защото бих избегнала поставяне на фурна-колона или хладилник към холната част.

# 114
sisi11, при нас е сходно помещението, даже имаме 3 врати в него и 3 колони, с които да се съобразим. Ето нашата визуализация. Между хладилника и вратата има 5 см. 
Скрит текст:

При Вас в тази ситуация от чертежа има място зад вратата за кухненския плот 60 см по стената с мивката + 60 см за вграден хладилник (открит не бих сложила в такова общо помещение). Вратите при Вас монтирани ли са? Гледам, че е оставена врата 90/200, което си е доста. При нас вратите на спалните към хола и коридора са по 80 см. Бихте могли съвсем спокойно да сложите 80 см врата ако не са монтирани и да отдалечите по този начин хладилника с 10 см от нея (5 см ще отидат за перваза на вратата и 5 см стена). Ще се получи това

# 115
  • София
GG_BG споделям мисленето, че хола не трябва да заприличва на кухня. Точно от там тръгна идеята ми за тая колона с фурната, някак си представям, че ако завършва с колона, някак се отсича кухнята и мислено се разделя от хола. Такава ми е логиката и ако завършва с хладилник. Може би е грешна, не знам. Това ме притеснява единствено и на варианта с плот до колоните. Някак всичко ще се вижда и дори да си на дивана, все едно си в кухнята.
А вратата на хола няма как да я променим, тя вече е сложена. Там ме притеснява, съдейки по сегашния ни хол, че вратата винаги седи отворена. Което значи всеки път като ходим до хладилника, да се "провираме"

При 24 кв.м. помещение, дали е фурна в колона или хладилник, все ще е център на вниманието, като е срещу вратата и кухненската част не е визуално отделена от холната. А при вас вратата на помещението е така разположена, че както и да е подредено, винаги се минава през кухнята, за да се влезе в хола. При това положение няма особена разлика дали срещу вратата ще е хладилник или фурна, въпросът е кое ще ви е по-удобно. Аз бих сложила хладилника там, за да ми е по-удобно да прибера покупките в него без излишни движения отвори-затвори врата, а и за да ми е по-близо до масата. Ако хладилникът е поставен в шкаф, страницата на шкафа го отделя от холната част и няма да дразни никого от седящите в хола. Освен това, може самата страница да е като витрина с лице към холната част - или за библиотека, ако четете, или за съдове, които удобно да попаднат на трапезната маса.

Скрит текст:
Съвсем груб изглед на идеята с витрината:

# 116
sisi11
и аз съм за вграден хладилник.

# 117
и аз за вграден хладилник и горните шкафове до тавана.

# 118
drago_2008 прокрадна ми се идеята и на мен там да е хладилникът, но ако е свободностоящ май няма как да стане на 100 процента, вратите са сложени вече май няма как да ги променяме. А иначе е готин вариант, само не съм сигурна тази ниша дето се получава дали ще е удобна. Не съм виждала просто до сега такова разположение.
Един въпрос за вашата визуализация - не мислите ли, че ако котлоните са залепени до колоната ще е неудобно. Много го мъдря колко разстояние да има, защото като бъркаш или хващаш тигана например (ако си десничар де) ще ти трябват поне едни 20см сигурно извън котлона?

Maybach много интересна идея, благодаря. Не ни е хрумвало.

Момичета, кои програми сте ползвали за тези бързи визуализации? Много добре изглеждат.

darsia, Pepina_n3 харесва ми много на външен вид вграден хладилник, но за мен само това е плюса - естетическия вид, и май плюсовете на нормален все още надделяват. Мисля си, че са по-евтини, събират повече неща и май по-малко се развалят, доколкото съм чела. А и ако след 5 години реша, че искам примерно 80см хладилник, лесно ще го заменя. Това си е мое мнение де, което също от време на време се разколебава от изчистенатя визия на кухня с вграден....
Шлафовете иначе също мисля да са до тавана, на два реда, един по-плитък и един по-дълбок. Само не знам този плиткия как да се отваря, една приятелка ме посъветва "в никакъв случай" да не се отварят нагоре, но пък сега имам един такъв и не ми е проблем.

# 119
А "вграденият" хладилник не може ли да е просто свободностоящ в "куфар"/кутия от ПДЧ, с резерв за по-широк и по-висок, когато след време тръгнеш да го сменяш? Като гардероб без врати. И с горен шкаф (надстройка на "гардероба")? Така цялостно ще ти е кухнята с едно и също ПДЧ, няма да се вижда отстрани страница на хладилник, а страницата на шкаф ПДЧ.

Общи условия

Активация на акаунт