Нашите кухни - тема 89

• 55 030
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
  • ENGLAND
От първата тема не съм писала, но сега имам нужда от съвет. Правим нова кухня, Икейска. Направиха ми проекта, исках фурната да е в колона, на 60 см от земята. Единственият начин е да сложа колоната с фурната до вратата на кухнята. Но сега се притеснявам, че ще имам достъп за чистене на фурната само отпред и от едната страна.  Някой слагал  ли е така фурната, в ъгъла и удобно ли е? Съжалявам, не мога да прикача проекта, ще опитам по-късно.

# 541
Вратата на фурната се откача много лесно за да се почиства основно.

# 542
На мен винаги ми е било трудно да откачам/закачам врата на фурна. На фурна под котлони, т.е. ниско долу.

# 543
Може би е от модела. Моята, която ползвам основно се откача много лесно, просто дръпвам едни железа навън и излиза. После, ако я разглобявам да и чистя стъклата, вече не е толкова приятно. 🤨

# 544
  • ENGLAND
Може би е от модела. Моята, която ползвам основно се откача много лесно, просто дръпвам едни железа навън и излиза. После, ако я разглобявам да и чистя стъклата, вече не е толкова приятно. 🤨
Би ли споделила каква марка е, доволна ли си, недостатъци какви има?

# 545

Би ли споделила каква марка е, доволна ли си, недостатъци какви има?
Аристон. Освен от лесното махане на вратата, не съм особено впечатлена. Използвам също и фурна AEG и  е много по-добре, не и знам модела, не е при мен сега да видя, но е отпреди години и вече сигурно е стар модел.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 00:21 от Чисто луда

# 546
  • Варна
Знам, че зависи от размера, проекта , материали и прочее, но бихте ли споделили на каква цена ви е излязла кухня по поръчка, моля

# 547
Знам, че зависи от размера, проекта , материали и прочее, но бихте ли споделили на каква цена ви е излязла кухня по поръчка, моля
Да се споменават цифри без размери, материали, механизми е безмислено.
Ето, аз ви казвам - преди година и половина 5000лв.
Сега обаче всичко доста поскъпна и същата кухня би струвала повече.

# 548
Някой виждал ли е готварска печка със стъклокерамични котлони, но да има и капак като някои печки с газови или обикновени котлони?

# 549
Здравейте, в момента ремонтирам кухня, поръчах си мивка и дойде време за смесител. Има ли някой с електрически смесител в кухнята и ако може да каже плюсове и минуси? Благодаря ( поразрових се, но не открих подобни теми)

# 550
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Имам въпрос към момичетата с кухня от Икея. Има ли вариант да се поръчат долни шкафове без плот? Опитах да си направя проект и да си закупя два долни шкафа от 60см.,но ми добавят към сметката цял плот 1,80м.,а в случая на мен не ми е необходим този размер.

# 551
  • София
Да, на място поръчвате, само необходимите артикули.
Трябва да си запазит 2 отделни часа, ако не сте на 100% убедени в проекта. Един за приключване на проекта и втори за поръчка. Има онлайн график, където се регистрирате.

# 552
Има ли някой с електрически смесител в кухнята и ако може да каже плюсове и минуси?
Единственият плюс е, че топлата вода не свършва.
Минуси за мен много: натоварва много ел.мрежата ( примерно докато мия съдове не пускам ел.каната); ако водата ви идва директно отвън, зимата не успява да стопли достанъчно; бързо се развалят. В старата ми кухня за 5 години смених 3, различни марки, всеки струваше около 100 лева. В работата ми има делимано, ползва се само за миене на ръце, пета година работи без проблем.
След ремонта на кухнята съм с обемен бойлер.

# 553
Извинявайте ако е обсъждано, но имате ли опит с мелница за отпадъци поставена под мивка за долно вграждане на технически камък?

# 554
  • София
Извинявайте ако е обсъждано, но имате ли опит с мелница за отпадъци поставена под мивка за долно вграждане на технически камък?
А каква трябва да е разликата с другите мивки? Моята е над плот, не виждам разлика с монтаж на мивка с долно вграждане. Сифона е важен да е правилния диаметър и да съобразите къде да сложите пневматичния бутон, на мен ми е вграден в борда на мивката.

Общи условия

Активация на акаунт