🎤 Гласът на България - сезон 8, тема 2

• 26 907
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Мрънкането защо не е пяла 1568 стила е същото като да мрънкате на зъболекар защо не прави очни операции. Вчера на дуета с Деси Добрева гласът ѝ звучеше много по-добре от този на доказана певица като Деси. При нито един от другите дуети не усетих нещо подобно. Това само по себе си говори достатъчно.

За мен тя и Георги бяха двамата най-достойни за първите две места. Имам такъв коментар в темата още от преди елиминациите, когато Галена тъкмо беше привлякла Георги при себе си и писах, че Лечев изпусна най-добрият си талант само, защото е скромен. Радвам се, че те двамата заеха първите две места.

Точно така. Георги и Петя бяха единствените, които направо отвяха дуетните си половинки, въпреки известността и годините им на сцената. И, докато при двойката Георги - Миро се получи хубав дует, защото двамата бяха в пълна противоположност на гамата - Миро с нисък, плътен глас, Георги с висок и звънък глас, то при двойката Деси - Петя, Деси си звучеше, като съвсем обикновена певица, на фона на този висок, чист и звънък глас, и това жестоко, добре обработено вибрато на Петя.

Между другото, мисля си, че един дует между Мария Илиева и Георги щеше да е в пъти по-добре. И двамата са с високи и звънки гласове, и тя нямаше да може с такава лекота да го надпее, както стана с Борис.

# 616
  • Варна
Как може Борис с този уникален глас да е трети? Днес пуснах да гледам защото вчера нямах възможност. Но според мен зрителите са били сигурни че той ще е № 1 и не са гласували..... Петя не ми допада от самото начало и да ЗАРАДИ ЕДНО И СЪЩОТО КОЕТО ПОКАЗВА! Останалите извадиха много повече от себе си и излязоха от зоната си на комфорт, рискуваха. Тази година отрязах Маскирания певец, догодина може и да не гледам Гласът, ядосах се!

# 617
Примерът със Славин Славчев като символ на еднодневка не е уместен. Славин се развива музикално, впоследствие спечели "Като две капки вода", което означава, че и публиката го харесва, и към момента въобще не е забравен. Казват, че проектът за "Куин" с негово участие в Държавна опера - Пловдив е доста добър. А гласът му е разпознаваем и уникален.

Освен това Славин ще участва в Евровизия, редом с Ромеро. Това, че не го показват под път и над път, не значи, че е забравен и няма кариера.

Точен пример е за еднодневка, тъй като аудотирията, която го подкрепи в "X-factor" и "Като две капки вода", където показа своята уникалност и заряд към класическия рок, не следи музикалната му кариера, защото тръгна под опеката на точно тези телевизионни формати и звукозаписни компании, които направиха всеки негов проект да е еднодневка, включително и песента за Евровизия, която вече е в интернет от седмица, но вече нямам и на идея как звучи. Animal Pouting Cat Дори с авторитет от Rainbow не ни виждам в топ10...
От коментара на лейди Касиопея разбрах, че "Гласът" не предлага такива задължаващи договори и сега вече ме хвана яд, че Борис не спечели, но ми даде надежда за Петя, че няма да я вкарат в средите на чалгата.

# 618
Как може Борис с този уникален глас да е трети? Днес пуснах да гледам защото вчера нямах възможност. Но според мен зрителите са били сигурни че той ще е № 1 и не са гласували..... Петя не ми допада от самото начало и да ЗАРАДИ ЕДНО И СЪЩОТО КОЕТО ПОКАЗВА! Останалите извадиха много повече от себе си и излязоха от зоната си на комфорт, рискуваха. Тази година отрязах Маскирания певец, догодина може и да не гледам Гласът, ядосах се!
Е как няма да спечели Петя, като е в отбора на чалгарката, пя в дует с Деси Добрева и може би 90% от туземците, които са цъкали СМС-си слушат чалга. Кой от тях според Вас би оценил таланта на Борис или Георги или Лидия, които в пъти превъзхождат Петя??? Само ще кажа, че имаше много по-талантливи и достойни изпълнители, които трябваше да спечелят.

# 619
Не мисля, че който и да е от четиримата финалисти ще остане без договор. Много са добри и съм сигурна, че Любо ще грабне Георги или Борис, а може и двамата. Графа ще си прикотка Лидия, Петя е ясна - тя ще си върви към народното пеене. И дано да съм права, защото нито един от тях не заслужава да си остане само с това предаване

# 620
Георги всъщност е имал музикална кариера и според мен е неправилно да го определят като таксиметров шофьор. Работил е като певец в круизни кораби. Беше гост при Цитиридис преди няколко седмици и там го обясняваше.

Повече в клипчето от 7-ма до 8-ма минута
https://youtu.be/-LNHPcsd3xQ?t=426

# 621
  • София
Тази вечер ще гостува цялото семейство на Петя Панева при Цитиридис.

https://www.instagram.com/p/CXbqIuDtUvl/?utm_medium=copy_link

# 622
Като гледам отзивите по социалните мрежи, че и гледания и коментари в Youtube, Петя е грабнала хората. С голям глас и красота, докосва една тънка патриотична струна у много хора. Може би сме имали нужда да се върнем към красотата на нашия уникален фолклор. На фона на масовото изпълнение на чуждестранни хитове в музикалните формати, тя се открои. Не се съмнявам в истинността на вота. Факт е, че омръзва като изслушаш няколко пъти нейни изпълнения едно след друго, но не беше само при нея тази повторяемост.
Отделна е темата дали Гласът на България трябва да е формат за хора с музикално образование(тук не визирам само Петя) или си трябва отделен конкурс за тях, където да се изявяват.

# 623
Победата на Петя беше предизвестена. Стандартен образ на момиче с оскъден интелект, от семпло семейство, възпитана в посредственост и клиширано мислене.  Нищо чудно, че е проектоснаха в ромска фамилия. След няколко месеца ще зареже мантрата с " българщината" , ще смени жанра и ще върти кючеци в чалготеките. Жалко, че народът ни е толкова елементарен и лесно манипулативен , поддаващ се на всякакви популистки глупости.

# 624
Хубав глас за народни песни има Петя, но не е чак толкова уникален. Поведението и обаче не ми хареса. Много фалшивееше "изненадата" и като я обявиха за победител и се хвана за главата. Не става за актриса. Вероятно е знаела предварително какъв е сценария.

# 625
Той сценарият стана ясен преди три предавания на формата.

# 626
  • София
От самото начало беше протежето на Галена, така че другите просто нямаха шанс.

# 627
  • Пловдив
То не че има и голямо значение кой е победителят в това предаване. Никой от победителите не е постигнал никакви успехи след това. А и България е малка, само глас изобщо не стига. Така че, казвам го със съжаление, не виждам особено бъдеще за никой от финалистите.

# 628
  • София
Признавам ,че не гледах задълбочено целият формат.По скоро следях Петя.Не ми харесаха всички песни нейни,на някои даже грешеше. На финал дали беше развълнувана или сигурна в победата си ,но и в трите песни се долавяха грешки.Мое мнение!Друго се питам,макар не толкова важно..Наистина ли това момиче е сгодено.Гледах снимки на приятеля й,жаден поглед да не изпусне златната кокошчица..Извинете ме ако греша.Бащата е дал много за нейното развитие,всъщност цялото семейство.Нека се развива,рано е да се омъжва.

# 629
  • София
Тя е в семейния бизнес с оркестъра. Сватбите не са спирали, има слухове, че пее в кръчма на мъжа на Галена. Няма какво да я жалим с това село, някои неща едва ли са така, както ги казват. Едва ли дои кравите и кОпа пиперО.

Общи условия

Активация на акаунт