🎤 Гласът на България - сезон 8, тема 2

• 26 960
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Честно казано, и към родителите си не беше много сърдечна. На сцената се мъчи да заплаче. Сестра ѝ изглежда с много по-голяма душевност и искрено се радва за нея. Сякаш в семейството ѝ всичко се върти около нея.
Едва ли е лошо момиче, надарена е със страхотен глас. Мисля си, че ако седне и прочете малко коментари, може да си даде сметка за някои неща и да оцени близките си и късмета си да има такава дарба.

# 571
И аз се радвам за Петя- личи си че искрено вярва в мисията ди, има глас и е много хубава.
Преекспонира се “народното” и българското от Петя и като изпълнение , и като линия на поведение, включително и облекло / не знам, но според Петя  “българското “сигурно е босо и по нощница/…. Оставя усещане за секта и навява чувство за  вина в другите, че пеят “друго” …

# 572
Никой нямаше шанс срещу Петя,никой няма шанс срещу ''българщината''.Така вменявано непрекъснато,никой няма шанс.
Темата е за обсъждане на участниците във формата,а не за обсъждане на потребителите.Stuck Out Tongue Няма да се извиняваме,че не припадаме и подскачаме за победителката.Без критики към нас.

# 573
Годеникът вече е под въпрос.  Ще се появят по-благонадеждни от него.

Дано!
Прекалено млада, красива и талантлива е, за да прекара живота си на село с кокошки и свекъри.

# 574
Годеникът вече е под въпрос.  Ще се появят по-благонадеждни от него.

Дано!
Прекалено млада, красива и талантлива е, за да прекара живота си на село с кокошки и свекъри.
Ама е доходоносно там...

# 575
Самата красота е, особено на ръст. Но все пак това не беше конкурс по красота.

# 576
Никой нямаше шанс срещу Петя,никой няма шанс срещу ''българщината''.Така вменявано непрекъснато,никой няма шанс.
Темата е за обсъждане на участниците във формата,а не за обсъждане на потребителите.Stuck Out Tongue Няма да се извиняваме,че не припадаме и подскачаме за победителката.Без критики към нас.

Именно, за това и според мен Георги не се представи блестящо с финалната песен, и не само той, а се усети и при други изпълнения преди това. Когато си сигурен, че няма да си ти, няма как да стане.
И защо не отидоха трима на финала, такива ли са били правилата винаги? Мисля, че щеше да е по-стимулиращо и интересно ( поне за 2 и 3 място, другото беше ясно).
Много неприятно впечатление ми направи Галена с изказванията и натякванията за килограмите, професията, пеенето за народа! “Българщината” - ох, намери се кой да говори за българщината. Ами да забранят пеенето на друг език и в друг стил щом това има значение.
За мен най-доброто представяне направиха Георги и Борис в двубоите.

# 577
Харесвам и слушам народна музика. Мисля, че можеше да изпее и българска песен в друг стил. Като цяло хубаво пее, обаче втората и третата песен много ми се сляха.
На мен Лидия ми хареса повече, след нея Рая. От мъжете - Борис повече от Георги.
Подбора на песни на Георги не ми допадна, иначе пее страхотно.

# 578
  • IC 1101,Abell 2029
Да,можеше и друго да пробва да изпее,но да не е луда да рискува.Така най-сигурно се печелят 50 бона,като заложиш на българското.Но аз ако не слушам народна музика,това прави ли ме по-малко родолюбец?!Ако не беше голямата парична награда,едва ли България щеше да разбере коя е Петя Панева.

# 579
Имаме чудесна естрада и поп музика, можеше да разчупи, та поне да е по-приемлива за финалист. Много прекалено и досадно беше нейното. Чак пък толкова да се котира фолклорът - друг път!

# 580
Много се радвам, че Петя спечели. Напълно заслужено!

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 03:58 от Paige

# 581
  • София
Финалната четворка беше и моята четворка - от началото на кастингите точно тези 4 човека ме впечатлиха най-много като певчески възможности. Оценка на характера не мисля, че е необходимо и реалистично да се прави на база на няколко предавания, а и хората се състезават по други параметри, макар че е трудно да се отдели глас от цялостно излъчване. Като се замисля какви лекета са някои световни звезди... - нашите ми се виждат невинни като утринна роса на този етап. Grinning
Учуди ме, че Борис остана трети - очаквах да се бори за първото място с Георги или Петя. Точно тази вечер обаче според мен лично не му беше най-силната, пя вяло, допусна неточности, а дуетът с Мария беше потрес (не по негова вина) - за жалост беше изцяло в миманса, като бек вокал.
Към края стисках палци най-силно за мъжете. Лидия, мисля, че и без наградата ще има куп възможности занапред, както и Петя впрочем. Щеше ми се някой от "хората на възраст" Laughing (да цитирам нелепото изказване на участничката - май беше актриса?, която отпадна, не ѝ помня името и не я харесвах никак) да спечели наградата - като един вид компенсация/частично възстановяване на баланса във вселената за годините, които са изстрадали (по една или друга причина), отдадени на музиката или загърбили я поради необходимост и невъзможност за реализация. Все пак мисля, че станаха видими благодарение на предаването и силно се надявам да имат музикални успехи в бъдеще.
Послушах това след победата на Петя:

Simple Smile
Много ми се искаше да изпее "Лале ли си, зюмбюл ли си", която намирам за много красива, но уви, не се случи. Щеше да ми е интересно да я чуя в нейно изпълнение.

П.П. Цялата минала седмица слушах нон-стоп Beggin' и то не в чие да е изпълнение, а във версията на Даниел и Кийрън - много фокусиращо ми действаше. Grinning
П.П.С. Рая един път да ми се стори, че е облечена с нещо интересно и поносимо, пък то така се случи, че само се беше преоблякла и отпадна, побегна от сцената и не успях да видя тоалета ѝ в черно и бяло в детайли. Grinning

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 00:43 от Klodilia

# 582
  • София
Петя заслужи първото си място. Поздравления!

Никой от финалистите не излезе от зоната си на комфорт. Не е никак честно да се иска само от Петя да го прави. Със сигурност може да пее и в други стилове. Но никой не може да пее нейните песни така, както умее тя.

Много се надявам Георги да продължи да се занимава с музика и участието в предаването да отвори много врати пред него.

# 583
  • София

Гласът на България - сезон 8
  Eпизод 14 (12.12.2021)

# 584
Форматът трябваше да се казва “ Песните на България”, за да може да се каже, че Петя е най- добра.
Но Гласът трябва да може да пее и други неща.

Общи условия

Активация на акаунт