На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 257
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Много е относително.
Първо - няма да намерите всичко на 1 място. Трябва много обикаляне (хубаво е да познават Одрин поне малко).
Второ - помислете за транспорта. Плочките тежат. С лек автомобил аз не бих транспортирала (защото съм далече), но ако сте близко до Одрин - може да направите няколко курса.
Да, по евтино е. Но не в пъти. В Один понадуват цените заради обезценяването на лирата и наплива на туристи. Може да е добър варианта с "безплатен" транспорт - ако от магазина имат договорка с някого. Макар че това според мен ще се отрази на цената, но пък няма да се чудите как ще минавате границата. Преди 10-тина дни бях в Одрин. Много неприятно беше в склада Витра преди влизане в Одрин - пише цена 105 лири - питам за количество, ще купувам - цената била 150 лири. Накрая нищо не купих от тях, защото определено грозно се опитваха да ме излъжат.

# 301
  • София
Didolinaaa ,
младежта иска да си поднови банята и си търси Всичко, надявайки се да го купят оттам, че от познати на познати има положителни отзиви, но ми се иска да ги насоча къде да търсят, а ако имате впечатление като цени, спрямо тук, т.е. Струва ли си ходенето до Турция или е 1 към 1 с нашенските средни цени. Не говоря за хипер скъпи неща.
Имам да обзавеждам 5 апартамента, толкова четох гледам, избирам, че чак аз съм на кантар. Факт е, че се спрях на няколко неща и ще рискувам, само да взема ключовете и да имам размери...
Но наистина съвет няма да дам.!!
Защото всеки има различен вкус, интерес, бюджет и т н. Аз например компромис с кухнята няма да направя, там ще дам 10 000 лева, искам моите неща. Спалнята си ми е стара не я даваю, купихме нов матрак на 25 см, о да 1000 лева ама е един път.
Пердетата са по евтини, маси, столове, санитарни неща.
Все още търся кухня, там са на пдф, рук са мдф с вратички мдф. И аз знам разликата... Бях гледам избирам, чудя се, така че трудно ми еда дам съвет.
Защото знам аз какво искам, но може да не съвпада с вашите изисквания. 😁

# 302
Така влизам да разкажа, моля не ме хапете кое за колно и какво, на вкус и цвет тавариш нет.
Тръгвам от София в 3.30, на Свиленград бяхме в 7.00, тестове, за 10 минути са 10 лева. Хванах смяната на нашата граница, час и 30 минути. Минах с декларация от мъжа ми за детето - носите оригинал и копие + копие от акт за раждане /взимат ви копието от декларацията, затова носете поне две/.
Обиколката е спрямо вашия вкус..
Спахме в Алан Унисите.... С гаранция няма да сме там вече. Спахме в апартамент 3 ма души, всъщност имам оплаквания от гостите и от липсата на паркинг.
Хотела бе на макс с българи, няма маски, няма отстояние, не им пука с една вилица да пипат сирене, кашкавал, домати, краставици...
Сервитьора прави забележки, БГ се прави че не разбира.. Полудях, обяснявам на една кака с палто от косъм, какво и казва сервитьора... МИ тя ама какъв е проблема 🤐..
Другия, "Ела ма какво ме пита тоя глупак" - а човека на входа на ресторанта го пита в коя стая е, за да го отбележи, че закусва...
Да не говорим, че сервитьора говореше БГ, супер неудобно се получи.
Нямаше място за паркиране, спрях на задната пряка зад хотела, тъпото е че явно на някой съм пречела.. Вдигнали са ми чистачката и по този начин са ми счупили рамото... Това за мен е... Моя мъж ме изяде, какво правя там... А зад мен и пред мен бяха ТР коли, уж паркинг има ама е за 10 коли, за хотел на 6 етажа, спри не.

И ние спахме там и не сме доволни. Супер шумно, постоянно се бягаше, викаше по коридорите и липсата на паркинг е просто ужас.
Един въпрос - Декларацията за детето преведена ли трябва да е на турски? Имам декларация, безсрочна, но само на български.
Досега извън граница с детето сме били винаги с мъжа ми, но сега обмислям пътуване само с малкия.

# 303
Декларацията ви трябва на излизане пред българските митничари, турците не ги интересува. Гледа се в Бг да не се изведе детето без съгласие на другия родител.

# 304
Декларацията ви трябва на излизане пред българските митничари, турците не ги интересува. Гледа се в Бг да не се изведе детето без съгласие на другия родител.

Благодаря! Simple Smile

# 305
  • Бургас
Аз бях решила да поръчам щори ден и нощ от Одрин, но такива цени ми дадоха в двата магазина до Ераста, че се отказах. Излизаха ми колкото и тук почти, с разлика от 60-70 лв. Но пък трябва да им платя транспорт. А тук в сумата ми влиза дори и монтажа. Дали цените са такива или просто там са надути, защото са на ключово място?

# 306
За първи път и аз посетих Одрин вчера и днес ще си тръгваме. 
Какво да кажа...българите отдалеч си личат и не правят добро впечатление.
Направо завиждам за търпението и обслужването на турците.
Купихме си някои лични дреболии, а днес ще вземем някои хранителни продукти и обратно.

# 307
  • София
Декларацията е на бг взимат копие нашите граничари. Моята също е безсрочна, но носех оригинал и копие.

# 308
За първи път и аз посетих Одрин вчера и днес ще си тръгваме.  
Какво да кажа...българите отдалеч си личат и не правят добро впечатление.
Направо завиждам за търпението и обслужването на турците.
Купихме си някои лични дреболии, а днес ще вземем някои хранителни продукти и обратно.
За съжаление това е самата истина, лятото бяхме на почивка в Бодрум, (самостоятелно организирана)в хотела почиваха гости от десетки народности, но на вратите и на 5 ресторанта само на български пишеше "Забранено изнасянето на храна". При сервирана храна 18 часа на денонощието със свободен достъп, какво да каже човек.

За фаянс и теракот, имайте в предвид, че до 300 евро е позволен внос без деклариране.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 09:51 от Tony Maria 22

# 309
Развалили са го Ариела и турците, не съм доволна. Персил, Омо, Бинго купувам.
Благодаря!

# 310
  • Най-красивата страна
Мислим да пътуваме за Одрин и да останем там два дни,на третия да се приберем.
Ние сме ваксинирани,обаче детето е на 12 години и не е.
Чудим се какво да направим-антигенен тест,който знаем,че важи 48 часа и после ,като се върнем в България да направим още един.
Или PCR тест,който май важи 72 часа?
Според вас как ще е по-добре?

# 311
При тази ниска лира предполагам, че е фул по границите.
Да, ПСР-а важи 72 часа.

# 312
  • на морето
Предложете ми ефикасен шампоан против пърхут.

# 313
Вчера и аз се разходих за първи път до Одрин и въобще Турция. Разходката ми беше с чисто опзнавателна цел.

На връщане реших да мина през Гърция, влиза се през КПП Пазаркуле - Кастанес. Преминаваше се на едно гише, пред мен бяха 3 коли, по 5-10 мин на кола отнемаше, защото оглеждаха автомобила. Естествено бях забравил да попълня PLF, та се забавих още 15 мин. Но като цяло, ако се бях досетил за PLF-a на време, чакането ми щеше да е 15-20 мин общо. Отбих се до Лидъл в Орестиада за зехтин и маслини и от там към Капитан Петко - Орменион. Минах много бързо, понеже вече беше към 6-7 вечерта. Преминавах по границите със сертификат за отрицателен PCR. Искаха ми го само на влизане в Гърция и България.
Какво оглеждаха по автомобила?! Да ви попитам,гръцкият зехтин по хубав ли е и коя марка.Питам,защото ми донесоха  и не "замръзна" в хладилника.Благодаря.

# 314
  • Варна
Категорично гръцкият extra virgin зехтин е по-хубав от турския. Гъстота, цвят, аромат- няма база за сравнение, но и цената-също. Предпочитам зехтин от района на Крит, масленозелен, с невероятен аромат. Това от марките, предлагани в търговската мрежа. По островите има много малки семейни производители, където може да видите производство, да опитате и закупите.

Общи условия

Активация на акаунт