На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 111
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Мира Мира, много благодаря за указанията за капки за уши !

# 661
  • на морето
Някой има ли прясна информация за цената на дизела?

# 662
  • Пловдив
1, 76 лв на 24.12 на Лукойла преди границата

# 663
  • Пловдив
А колко е лирата днес?

# 664
  • Пловдив
Днес е официален почивен ден, та курса е същия от петък..... предполагам.

# 665
  • Ропотамо
Днес има спад 6%,но по - късно ще се отрази по наще ченджове. Имам излишни таблетки ecopirinpro нашия аспирин протект,на ЛС при нужда за гр. Бургас.

# 666
Ние сме в Одрин,по пазара нищо ме харесахме и отидохме в мола.От De fakto накупиме много неща и на детето и мъжа ми си взе много неща.Обядвахме чудесно телешко в мола и супа.Утре ще минем през Мигрос .Взех един спален комплект от пазара 30 лв ,за 160/200

# 667
От днес, на Лукоил преди граница е 10.79 лири.

# 668
  • Бургас
На Малко Търново си има кабинка Health Control вдясно и трябва сам да си занесеш сертификатите с паспортите там. Преди един човек обикаляше и ги гледаше от колите, но сега не е така.

# 669
  • Варна
А колко е лирата днес?

https://kur.doviz.com/serbest-piyasa/euro?fbclid=IwAR3mob6LCC9lY … Ng11zgbs9CLvO3adc

Ето на този линк може да гледате в реално време курса долар-лира и евро-лира и други неща също.

# 670
  • Стара Загора
Вчера беше спокойно на КА. На отиване заради една туткава митничарка на последното гише, чакахме поне 30 мин и влезнахме за около час. На връщане се наредихме българско време в 16,15 и в 16,40 бяхме минали и двете граници.
Цената на дизела варираше. Като само на Лукойл и на бензиностанцията след него дизела беше 10,95 и 10,92 тл. По останалите между 11,45 и 11,76 или нещо такова.

В мола и по магазини за дрехи не сме ходили, но обикаляхме повечето борсата и по центъра. Цените са вдигнати наистина и с повишената лира вече не е толкова евтино. За справка корите за баница на Мехмед Чече в началото на месеца 5 броя струваха 20 тл при курс 0,13 ст. Вчера и на двете места бяха 25 тл, а лирата е 0,16 ст. Или казано в левове преди излизаха 2,60 лв, а сега 4 лв. Праховете и омекотители също са вдигнати. На складовете Юмуша върви между 31 и 38 тл. Само на едно място имаше син, розов и лилав на 27 тл. Персил течен на места се намира на 75 тл, но повечето продават на 80-85 тл и дори на 95 видяхме. Омо прах 8,5 кг торби са по 80-85 тл. Течен Омо 2 тл беше 45 и 55 тл на места. Ринсо течен 38 и 45 тл, Первол течен между 45 и 50 тл за 3,9 л. АБС също 39 тл. POR Goz за тоалетна 12 тл, за баня спрея 15 тл. Малко веро Феъри 12 тл. Бреф топчета 3 бр в пакет 27 или 30 тл. Фамилия тоал. хартия 32 бр в 75 тл, а София 80-85 тл. Кухненската ролка май беше към 60 тл, ако не греша.

Но както и преди сме писали, в Бим или като има промоции в Мигрос, някои стоки са по-евтини отколкото на борсите.
Например взех омекотител на Vernel Supreme за 27 тл, а след това в Мигрос с карта струваше 25 тл. Ходих в Озар Маркет и там напр. цените на АБС и Ринсо бяха същите като на борсите.
В магазина с кашкавалите и сирената при нашия дядо, бадемовите курабии Кавала и онези големите правоъгълни кутии с тахановите бисквити са по 13 тл. Както и преди сме писали, има ги в Бим и там са 12,50 тл. Вчера като отидохме нямаше и отидохме в Бим, нямаше грам хора, само персонала и си пазарувахме спокойно.

Ядките също вече не са особено изгодни. И на борсите, и по магазините на центъра.

Едрите фурми кралските Меджул тук бяха на 130 тл за кило. Излиза 20 лв, колкото са и на Струма Фрут, така че не си струва от там.

Аз като видях че шам фъстъка е 140 тл още при нашия дядка и си купих пакетчета по 200 гр от Мигрос на 25 тл. Сметнете го по 5 и става 125 тл. На центъра в единия магазин също беше 139 тл кг, а на една сергия на ъгъла до рибния пазар 200 тл. 🙄🙄

Разбира се не пропуснах да си хапна любимия бьорек с мед и шам фъстък в Мадо, но както и преди съм писала бавят се много в това на центъра и сякаш претупват. Бяха само младежи персонала. Той се прави по-бавно по принцип, но за 20 мин горе долу го носят. Другарчето си поръча кюнефе и няма да забравя един път как чакахме буквално 40 мин за такова! Та му казах че ще пусне корени, обаче вярвате ли ми че след 2 мин беше на масата. И какъв гаф само - отхапва той, вика ми то хич не е сладко. Опитах го и наистина сякаш го бяха залели с вода. Извиках сервитьорката и й казах че няма захар изобщо и да опита, ако иска. Взеха го и за няма и 5 мин донесоха ново. Но нито на вид, нито на вкус било много ок. Стоеше сухо и нямаше онзи апетитен вид. За него, 2 чая и бьорек с вода 124 тл сметка.

Мноого ми се ядеше пиде с кайма и кашкавал, но на центъра не знам къде има. Видяхме един ресторант на влизане сутринта /първия вляво преди бензиностанциите/ и пишеше по табелите че има, та си казах можехме там да спрем. Мрънкаха ми че щяло да е двойно по скъпо. Та след центъра минахме покрай борсите отново и влезнахме в града в посока към центъра. Като се слезне от моста и поемете към Селимие само направо карате и вдясно след около 400-500 метра видяхме това dort mevsim.  Срещу него има един пансион. Буквално виждам нарисувано пиде и казах спирай някъде тук, свихме от другата страна в уличка. Нямат джигер там, но за 10-15 мин донесоха 2 пидета, 37 тл струва и беше невероятно. С хубавата хрупкава коричка, чудесно овкусена кайма с чушки и откъм подправки, хубав кашкавал и си облизахме пръстите буквално. Има 4 маси вътре и видях че носят поръчки за вкъщи явно, но останах предоволна. 😁

Ето я отсреща сградата

Ако някок се интересува от злато 601 тл е грама.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 17:07 от iv4enceto_91

# 671
Ако не си ваксиниран и минат повече от 48 часа от времето за което си си направил тест в БГ, как се влиза обратно в БГ. Дъщеря ми не е ваксинирана , а е 19г и се чудя дали да я взема с нас , ще имаме една нощувка. Не ми се плаща за ПСР, а антигения важи май само 48 часа

# 672
На влизане в България ще я сложат под карантина, като се прибере, прави тест, ако е отр, карантината пада.

# 673
На влизане в България ще я сложат под карантина, като се прибере, прави тест, ако е отр, карантината пада.
Карантината  вече е 3 дни.

# 674
Четох в заповета, че трябвало да направи тест след 72 часа от влизането, до тогава е под карантина.  Има ли такова правило или може веднага след като се върне?

Общи условия

Активация на акаунт