На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 291
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
Макароните освен по-евтини и са от твърдата пшеница.

# 721
Винаги сметката ще излезе.
От горивото, през лекарствата.
От по-евтино до много по-евтино. За качествена храна, малко на кантар. За дрехи трудно намирам нещо кой знае какво, с изключение Истанбул.За празниците бях решила да подаря на всички от най-доброто според мен спално бельо, това от жакардов едноцветен памучен сатен. Обиколих  поне 15 магазина за спално бельо, дал господ рода и накрая  местни хора ме заведоха в една забутана странична уличка в центъра на Чорлу и ми " падна шапката" от предлаганото.
Тук са около 220-240 лв.  двойни и около 150 - 160 лв.
единични комплекти.
Там бяха на 30 % от цената.
Плетени одеала тук са 80-100 лв, купих ги за под 40.
Избор, свят да ти се завие.
Цените не бяха променяни последните месеци.
Иначе от обикновеното памучно спално също имаше голямо предлагане, но много рядко бяха тъкани. Не знам, като се изпере колко ще се свие.Цени от 40 до 60 лв.
 Всичко друго от бельо до парфюми беше доста по-скъпо.
Имитациите на "Д&Р" от октомври до сега са станали от 110 на 160 лири за 100 мл, но пак е по на сметка и са по-трайни.
В Одрин беше изключително спокойно и в двете български църкви ( и душата има нужда от храна), на фона на огромното гъмжило в града от наши сънародници, но темата е пазар все пак.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 01:54 от Tony Maria 22

# 722
  • Пловдив
Не знам какво 30% си слагат отгоре но чисто информативно проверих някои стоки и са надути на 300%

Аз писах за конкретен човек, на който му показваш в турски сайт дадена стоkа и той ти взема 30 % отгоре, за да ти я достави.

И ние ходим главно за храни, ама добавяме и по някой прах и шампоан. Но най-голяма далавера ми са лекарствата. Имам някои, за които с рецептурна книжка давам по 22 лева, а там са ми по 8-9.

# 723
Лекарството , което пия за стомах в Одрин е 3,50 лв, а тука е между 7,50 и 8,00 лв. Това едното, другото, че всичко е по качествено и вкусно. Горивото също е по евтино, ние сме на  няма и 1 час път от границата и си струва ходенето. Не е като да тръгнем от София, Търново или друг град от вътрешност на страната. Вместо да пазарувам от местните Лидл и Кауфланд, пазарувам от Одрин. Колкото и да се вдига лирата, пак излиза по - евтино.

# 724
  • Бургас
На мен ми е повод да се разходя, да усетя атмосфера, кулинарен туризъм също. Два пъти годишно зареждам основно и така разходката излиза без пари:)

# 725
В Одрин сме ходили главно за кулинарен туризъм. Дори повечето пъти се чудя какво точно да вземем. Пошматквам се малко по магазините, ама реално нищо  толкова не ме е засилило чак да запасявам... Явно не ползваме тия продукти, които са баш изгодни... макс някоя дрешка ама и това е изсилено малко обикновено, реално нямаме нужда, затова не го измислям май 😁
Перилни някакви взех - в магазинчета до нас почти същата цена, колко да запася..
Явно има далаверски специални места, ама не е моето да ходя да се ръчкам по пазари, а като сложа горивото за колата, съвсем си ми е ок от прекупвачите (чак 3ни и 4ни цени не виждам как са). Локум и баклава не ядем особено, то какво друго остана..
Между другото работя в турска фирма и колегите масово се оплакват за повишени цени последния месец (не само спрямо валута, а и в лири) 🙄
Леле като каза кулинарен туризъм……утрепахме се  от ходене и приличен ресторант не намерихме.Накрая моят мъж видя някаква табела за джигер и влезнахме там .Ми то не е баш ресторант,ама беше вкусно.Подминахме един ресторант на главната Маdo (ако не се лъжа) и този до него.
Но пък си купихме от един дядо кашкавал много добре узрял и масло.Човека беше паркирал пред хотела и други българи го бяха нападнали да купуват.Разкошен кашкавал-15 лв килото,ама страхотен.
Ако  друг път ходя ще е само за да хапна вкусно.Ама ще попитам тук за ресторант😊

# 726
Ако ви е омръзнало от кебап, препоръчвам https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g652369-d23126059- … rne_Province.html в Одрин

# 727
  • Mostly in my mind
Никак няма да ми стиска да си купя млечни продукти от някой дядо,  ей така застанал някъде. Blush

# 728
Никак няма да ми стиска да си купя млечни продукти от някой дядо,  ей така застанал някъде. Blush
Ми като видях колко българи го  бяха наобиколили…кашкавала е върха.Аз и в Бг си купувам от един дядо кашкавал и извара .а идва всяка събота рано и до 10 е разпродал всичко

# 729
Лолита , аз купувам дори праха от съпермаркетите Мигрос и БиМ!
Няма да си взема от пазара нищо което не е в опаковка ,кутия и т.н.
Отивам главно за разходка ,защото пъпа ми е хвърлен на улицата и не ме свърта и съчетавам полезното с приятното. Независимо изкушаващи я вид на сирена и кашкавали от пазара Синият не взех (освен плодове и зеленчуци ама и тях не тр да мъкна ) а от борсата умишлено не взех прах и зехтин и олио а само тоалетна хартия колкото да взема нещо ! Исках толкова неща да взема,например лозови сърми ,ама нямах физически капацитет да взема . Самата Аз се бях скъсала а не торбите ми ,хахаха. Иначе аз пазарувам и за родители така че като ми поръчат основните продукти плюс моите любими и ето ти 20 -25 кг багаж и после два дни не мога да се събера ,хахаха
А вчера направих една репетиция за Нова година пурички с техните кори за баница и изпържих и станаха “Мама Миа вкусотия “ . Нямам търпение да ги направя !!!
Весело посрещане и Нека да има здраве и спокойствие в душите ви и прекрасни преживявания в Одрин ,независимо с каква цел го посещавате ! Simple Smile

# 730
  • София
Здравейте. Спешно ми трябва някоя мама от София, която да ходи до Одрин (примерно) в близките дни. Изпуснах нещо от днешния пазар и ще ми се карат 😁

# 731
  • Ст.Загора
MG18  ние винаги обядваме в Айдън , в Марги аутлет , много ни харесва там . Вечер преди да се приберем поръчвам кюфтенца за вкъщи пак от Айдън , но в центъра който е , добре опакован пакет със всичките им разядки + хлебче.
 Аз взимам всичко за вкъщи от Одрин- перилни, бобови, макарони , сирене , кашкавал, козметика , понякога и месо . От магазините в БГ взимам само месо , хляб и к. мляко . Така съм свикнала от години и никога не съм се водила по курса на лирата , просто повече ни харесват техните продукти.

# 732
Аз също купувам от тука само месото,хляба и млякото. И плодове също. Не че от там не награбвам колкото може да се носят, но бързо свършват. Последният път ябълките на пазара бяха 7 лири, а лирата тогава я бяхме взели на 0,12 лв.
Пазарували сме и когато лирата е била 0,25 лв и пак е било по изгодно. За качеството изобщо няма да коментирам.

# 733
  • Най-красивата страна
Макарони спомена някой.
В Мигрос имаше Barilla-спагети и макарони по 7 лири.Тоест 1 лв.Аз купих лирите на 0,14ст.
Макарони турски ,фиде,арпа-3,90 лири.

А в Бизим имаше на едро турски макарони -5кг.

Олиото не беше изгодно.Обаче зехтина-да.Купих тенекии.

# 734
Вчера бях в Одрин.По късно ще пиша подробности.Само ако може някой да ми каже от къде да намеря каталог на парфюми МАД от мола,че не ми ги надписаха.

Общи условия

Активация на акаунт