На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 188
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
Извинете, ако е коментирано вече, но искам да попитам в Одрин има ли къде да се намерят мъжки официални костюми и кецове, маратонки Найк или Адидас?
Също така ме интересува каква сума в лири е добре да се носи кеш? Знам, че тове е много относително, но все пак нещо ориентировъчно.
Децата над 12 години и под 18, влизат с тест, нали така?
На дете, ако и двамата родители са там, няма нужда да се носи акт за раждане?

Благодаря предварително!

# 151
  • София
Костюми има в много магазини освен в мол Ераста има и на търговската улица.
Маратонки само реплики, това което аз видях уж като марково, не ми вдъхна доверие а и цената е като тук.
За кеш, зависи какво ще купувате, на пазара задължително в кеш, на всякъде другаде аз плащам с карта. Обръщам към 300 лева, за обяд и дребни неща.
За деца над 12 години задължително тест, не ви трябва акт за раждане щом сте и двамата, само паспорт.

# 152

Didolinaaa, това 300лв е само за обяд и дребни неща (разбирам някакви дреболии наистина) ли е?
Колко струва храната там и какво се яде за 200лв примерно за обяд?

# 153
Какво е положението в аптеките,наистина ли има липса на лекарства?Ще пътуваме на 18 ,но като гледам репортажите .Не знам на какво да вярвам.

# 154
  • ...живея на последния етаж...
Навсякъде, където сме сядали да обядваме или да пием кафе, сме плащали с карта. Лири в брой трябват за пазарите, аз само веднъж съм ходила на Синия пазар и платих някакъв кашкавал с карта, но нямам спомен на кого. Имайте впредвид, че турците масово плащат с карти и си търсят POS терминалите, не са ги сложили заради нас.

# 155
Възможно е турците навсякъде да плащат с карта и по моловете и супермаркетите е така. Но на търговската улица на мен ми казаха, че ако платя с карта, цената ще е с около 10 % по висока заради таксите, които плащали. Не знам дали е правило, но е хубаво да имате в брой.

# 156
Какво е положението в аптеките,наистина ли има липса на лекарства?Ще пътуваме на 18 ,но като гледам репортажите .Не знам на какво да вярвам.
Има липси на лекарства, бях в Одрин в събота, нямаше капки за нос Отривин, трудно намерих аналога на аспирин протект, артрил нямаше, чух други българи, че също търсят лекарства, които преди са вземали, а сега ги няма и все пак си купих не малко лекарства.

# 157
  • Стара Загора
Таксата платена в лева е 6лв, по изгодно е в лири, излиза под 4лв.

На какъв курс на лирата?

Щото ако е по 0,15 си е чисто 6 лв. Таксата е 40 лири.
Ако е с карта, да кажем 0,13х40=5,20 лв.

Didolinaaa, това 300лв е само за обяд и дребни неща (разбирам някакви дреболии наистина) ли е?
Колко струва храната там и какво се яде за 200лв примерно за обяд?

300 лв са си 2000 лири. То и за вечеря ще има.
В събота ядохме в Хотпойнт двама души - супа, тост, пържени картофи, 2 кафета и 2 фреша портокал - 155 лири съм платила.

# 158
някой може ли да сподели цена на шам фъстък
Вчера цената на бадем и кашу беше 200 лири на центъра!Може и на шам фъстъка е подобна!
На 4-ти цената беше 117-119 лири

# 159
Да споделите линк за офлайн карта на Одрин? Моя тел. е дърт и не ползвам, но ще пътувам с едни, дет телефоните им са кат лаптопа ми горе-долу. За кво са им като не могат да се оправят със задачката не знам, не ме питайте.
А ако Sinara прецени може и на първа страница да го сложи линка, мисля ще е полезен в хубавата тема.

# 160
Момичета, внимавайте какво ви дават и какво ви пишат в аптеките, когато купувате повече лекарства. Не бъдете големи бели птици като мен, на която в събота са ѝ надписали 4-5 лекарства, пробутали Нурофен голд вместо обикновен, който дори не е за мен, а е 10 бройки и сега нямам какво да го правя и общо взето са ме набутали с към 50-60 лева. Ама така ми се пада като не гледам. И спирам да вземам поръчки на сто човека за по 50 броя лекарства.

Иначе си изкарахме супер, похарчихме много пари, каквото не видяхме само това не купихме. Накрай митничаря ни  каза "Ооо, излагате се, не може  3 жени с такава малка кола (Пежо 307), другия път поне с миниван идвайте!" Smiley
Не са Ви пробутали Нурофен Колд, просто отдавна няма обикновен Нурофен по аптеките.

# 161
  • Най-красивата страна
Днес купих лири на 0,14ст.
Но ходих на 2 места ,за да мога да събера 3000лири.
Ние сме 4 човека.
С лири плащаме на пазара,в кафенета и ресторанти,аптека,паркинг,бензиностанция,магазинчета на центъра-за халва,баклава,ядки...ей ткива дребни неща.Последният път ми останаха към 400лири.
В Мола и Мигрос плащаме с карти.Както и в други големи магазини.

# 162
Да споделите линк за офлайн карта на Одрин? Моя тел. е дърт и не ползвам, но ще пътувам с едни, дет телефоните им са кат лаптопа ми горе-долу. За кво са им като не могат да се оправят със задачката не знам, не ме питайте.
А ако Sinara прецени може и на първа страница да го сложи линка, мисля ще е полезен в хубавата тема.
Сваляте си офлайн карта на Гугъл мапс, не е нужен линк.

# 163
  • София
Да обръщам 300 лева за обяд, паркинг и дребни неща, ама сме 3 ма души и да ми останат не е проблем, но рядко остават лири. 😂😂
Аз току що си дадох заявката на аптеката, ще ме чакат в петък всички лекарства. По лесно е да поръчам, а не да обикалям после напразно.

# 164
  • Стара Загора
Има липси на лекарства, бях в Одрин в събота, нямаше капки за нос Отривин, трудно намерих аналога на аспирин протект, артрил нямаше, чух други българи, че също търсят лекарства, които преди са вземали, а сега ги няма и все пак си купих не малко лекарства.

Кораспин се намира трудно, но пък Ecopirin има. Същото е и цената е същата

Общи условия

Активация на акаунт