На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 111
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • Стара Загора
Докато купувах кори от Mehmet Gece си поисках парченце midiye и 5 тл ми взеха, но предпочитам вече така вместо цяла кутия да купя. Вкусна им е и прясна, не е горчиво сладка, но на второто парче вече мо трябва каймак. 😀 Вземах за позната баклава от Hasan Gazi, но там нямат нито мидийе, нито шобийет и хавуч дилими им са по-малки. Сякаш и нямат толкова шам фъстък. Абе сега, ако ще ям класическа, да си взема с кутия каймак. Но за гъделичкане на небцето за мен тц. Общо взето какаова, 2 вида каре и сарми, с едни малки за 1 хапка с шам фъстък. Дадоха ми парче каре голямо да опитам, ами не е лоша, но предпочитам на Mehmet Gece или Фъстъкчиоулу. С млякото вече споделих, че им е вкусна. Нямаше с малина вчера.

Ето и малко снимки от Озар Маркет. Пак пиша, че е в улицата на рибния пазар. Вървите само направо и след 300-400 м остава вляво. Можете да се ориентирате и по количките, на които продават зеленчуци вдясно.

Скрит текст:

Този път спряхме в Мигроса преди Ераста, на кръговото, но за втори път се убеждавам че е слабо зареден. Нито от млечните има разнообазие, нито от витрините със сладки и сякаш не видях ядки... Абе добре че нямах кой знае какво да купувам от там. Майка ми пак мрънка за шоколадовите сладки, защо не съм била купила. Ами няма, буквално 6-7 вида на кръст, а и специално тези последните 2 пъти като купувахме бяха с дебело тесто и наполовина шоколад.

И най-възмутена съм от таксата дезинфекция, която от 40 тл в началото на месеца стана 60 тл при курс 0,17. Та това са си 10 лв. Не знам вие какво мислите, но шопинга вече ще е по-рядко и няма да купуваме почти всичко от там.
Хубавия кашкавал, който си взимам пак е 90 тл, но при този по-висок курс вече излиза колкото тук. Взех от зрелите сирена на кг и 80 тл не са никак малко.
Не знам Доган какви намерения има, обаче поне за Одрин ще се отрази на туризма с цел пазар.

Някой пробвал ли е от зрелите кашкавали, които са леко ронливи? Засилих се от Озар да си взема, но не посмях. Имам още 3 питки неотворени и на конци, та оставих за следващото ходене.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 17:02 от iv4enceto_91

# 676
  • Mostly in my mind
Леле, от този бьорек ми потекоха лигите. Имаме ли рецепта? 😊

# 677
  • София
Здравейте, момичета.
Може ли да се направи някакво обобщение, че на борсата е по-евтино, или в Bim, или в Мигрос, или в Sok? Четох, но доста се обърках от цени и артикули. Или, както се очаква - навсякъде има нещо по-изгодно?Simple Smile

Маслото от черен кимион откъде купувате и как се казва?
Взимали ли сте колаген или хиалуронова киселина за стави? От кой сте доволни и колко струва приблизително?
Пакетите на А1 ли са най-изгодния начин за комуникация с България и интернет?

Благодаря ви и спокойна вечер:)

# 678
Цените на праховете за пране на борсата бяха 1/3 по-скъпи от Мигрос и Бизим. Друго не гледах, защото имах 5 мин да си взема сапун на пяна от там.

# 679
  • Бургас
Във всички магазини правят промоции, хубаво е да се гледат брошурите. Казват, че в Бизим било най-изгодно, аз кой знае каква разлика с Мигрос не виждам. Преди "ордите" в Мигрос намирах всичко необходимо, но за местните този магазин се води скъп. А и сега не е добре зареден, налага се обикаляне и по други.
По борси не ходя.
Хиалурон и колаген са добавки, в Турция те са скъпи и не е изгодно да се купуват оттам.
Май всеки оператор има пакет дневен за Турция, на Виваком май е 5 лв.

# 680
  • Варна
https://fakti.bg/world/640341-v-turcia-pishat-shok-za-balgarite- … at-im-se-obezceni
И на мен ми направи впечатление , че в събота имаше малко коли на МТ.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 22:59 от ninoto

# 681
Някой пробвал ли е от зрелите кашкавали, които са леко ронливи? Засилих се от Озар да си взема, но не посмях. Имам още 3 питки неотворени и на конци, та оставих за следващото ходене.
Аз съм вземал преди около месец, но не съм очарован. Малко безвкусни ми идват в сравнение с италианските. А взехме от трите вида, които бяха най-скъпи, между 80-90 лири някъде. Не знам, въпрос на вкус, а и какво ще улучиш. Нас ни досрамява да си искаме да опитаме и купуваме на сляпо Smile Между другото от същото магазинче взехме и прекрасна (както разбрахме по-късно) пастърма. Към 18 лв излизаше. Следващия път трябва да поразровя за месата им на турците. Изглежда обещаващо

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 23:56 от answer42

# 682
  • Русе
https://fakti.bg/world/640341-v-turcia-pishat-shok-za-balgarite- … at-im-se-obezceni
И на мен ми направи впечатление , че в събота имаше малко коли на МТ.
За сметка на това днес опашката е била 6 км.

И ние утре пътуваме за Турция(надявам се). Мислехме да се отбием през Одрин, заради един магазин за дрехи, но с тези цени се отказахме.
Ердоган уж обещал спад на цените, но търговците се дърпали.
Дори в петък и Денислав писа, че вечерта ще има спад на горивата с лира и половина, ама няма...

И мен много ме е яд за тази такса дезинфекция. То поне да имаше нещо насреща.

# 683
  • Пловдив
Здравейте, има ли фирми за превоз на стоки от Турция до Бъргария? 

# 684
https://www.ottrza.bg/

# 685
Някой знае ли турския еквивалент на Фенистил капки и ентерол? Налага ми се да купя

# 686
А козметика някаква купувате ли от Одрин? Кремчета, лосиони, изгодни ли са и кои марки са добри?

# 687
Купуваме техни турски марки. Много са изгодни, кремчета, сапуни, шампоан, душ гел, декоративна козметика. В Гратис има избор, в Уотсънс също.

# 688
Благодаря, Дейинмей. Ще пробвам и аз, ще взема различни марки- дано случа!

# 689
https://www.ottrza.bg/

Някой ползвал ли е сайта?

Общи условия

Активация на акаунт