Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през декември

• 85 068
  • 2 595
  •   1
Отговори
# 1 320
Мрън. Трети ден се будя с главолие.
По цял ден боли, вечер поотмине, аз се зарадвам и на следващата сутрин - хоп, пак боли.
Задачите валят една след друга, чудя се коя по-напред да захвана. Искам вече да е 24-ти, че 2-3 дни да не виждам компютър.

Оплаквам се от колегите на МУ: върнаха присъствено на работа миналата седмица, бяха ХО от септември. Само той редуваше присъствено и  ХО. Сега ми пише бесен: единият му колега вчера се почувствал зле, сега споделил, че родителите му в момента са с ковид. Имат възможност за ХО, имат достъп до безплатни тестове. И той вместо да се пусне отново ХО и да отиде да се тества, стои в офиса и се налива с чай. Шефът им не предприема нищо, само цъка с език и се притеснява, че утрешният им импровизиран "банкет" в стаята може и да не се състои. Не разбирам как е възможно да има толкова безотговорни хора.

# 1 321
  • София
Бърди, и аз се ядосах като чета.

Момичета, помощ!
Имаме около 1-2 кг киви. Проблемът е, че са много кисели и дори ние с баща ми не ги ядем, какво остава за детето. Сещам се единствено някакво импровизирано смути с мед да спретна с тях. Приемам предложения за друго!

# 1 322
Добър ден Simple Smile Любимият ми четвъртък, ден за брошурата на лидл и ден преди петък Simple Smile
Сиросче дано ти се наредят служебните проблеми!
Панде, една торта с кисело мляко и кисело мляко, става много вкусна и е лесна, но не знам дали да не вдигнеш малко захарта щом са кисели, може и киселото мляко със заквасена сметана да замениш. Панакота с киви също става добре.

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 11:11 от Salilinda

# 1 323
Да знаете, че мистър Инста прави много добро ризото за 12 минути, но пропорциите в рецептата категорично не са верни и водата трябва да се удвои. Добре, че още като прочетох рецептата, ми светна, че това, което пише, няма как да е ок.

# 1 324
  • Fairbanks, Alaska
Бърди, и аз се ядосах като чета.

Момичета, помощ!
Имаме около 1-2 кг киви. Проблемът е, че са много кисели и дори ние с баща ми не ги ядем, какво остава за детето. Сещам се единствено някакво импровизирано смути с мед да спретна с тях. Приемам предложения за друго!
Кивитата твърди или меки са? Ако са твърди, изчакайте 4-5 дни да омекнат и тогава са сладки.

# 1 325
Панди, остави ги малко да омекнат кивитата.

Уиш, знаем знаем Simple Smile
Аз рецептите им не ги ползвам, гледам си ориза и според него слагам вода. Обикновено 1:2. А времето зависи също от ориза, басматито и жасминовия макс 3 мин на ниско налягане, за суши 10 мин. Арбориото може и 12, но 10 по-добре Simple Smile

# 1 326
Ули, точно Арборио беше. Много обичам да готвя, но от работа времето ми е кът и всяко спестяване ми е добре дошло.

# 1 327
  • София
Меки са кивитата. Просто им е такъв сорта. Те са от дръвчето, което си отглежда една леля на БНД. Жената знае, че щерката обича киви и често праща когато БНД тръгва за насам. Винаги са кисели. Просто обикновено праща по няколко и ги хапвахме, но този път повече е пратила, та не смогваме да ги изядем.

# 1 328
Виждала съм и сладко от киви, но не съм яла.

# 1 329
  • Euskal Herria
Добър ден, общество!
Бърди, за ядосване си е. Ама не са само у нас такива хората. Дъщеря ми се оплака одеве, че докато били с детето в магазина, станал страшен скандал. Оказало се, че на касата жена казала на касиерката да не й пипа нещата, които иска да купи. Защото тя, купувачката, била позитивна. И нещата ескалирали. Продавачките отказали да я обслужат и я помолили да напусне, почнали веднага да дезинфекцират всичко. А магазинът не е малък.
Приключих с коледната украса, наред е сладкарския цех. Снощи замесих две теста, днес имам още планирани.

# 1 330
  • София
Добре, де, може ли такова нещо? Да изпозарази вся и всьо.  Аман от малоумници.

Отчитам се с бустер Файзер. Така реших пред стола за ваксинации, повечето хора така слагали след АЗ. Никой никакъв съвет не дава. Във ВМА. Иначе върви светкавично.
Докато попълвах декларацията влезе.мъж на 60-70 години да пита с кого да се консултира за ваксина. Охраната почна да го разпитва за какво точно. Ми май бил положителен, ама не знаел и да си слагали ли втора ли доза, бустер ли, не чух. Пратиха го да ходи да прави тест в спешното и го помолиха да си сложи правилно маската. Ей така, май положителен, влизаш и оплюваш наред здрави хора, които искат да се предпазят. Чудесно. После не работели ваксините.

# 1 331
  • France
Ей такива неща ме вбесяват. Значи ние можем да се пазим в един малък апартамент 4 възрастни и 2 деца, а хората даже не могат една маска да сложат навън Rage
Панди, направи някой сладкиш.

# 1 332
Добър ви ден... По-скоро вечер Sad
Мрачно и студено е Sad
Как пък не се родих една кафява мечка и всяка зима да проспивам гадното време - ей тва не разбрах! Cry
Понеже съм пропуснала да прочета 525 мнения /не е грешка, за съжаление/, ще ви пожелая топлина и красота,
а после ще се върна да изчета цялото ви творчество.
Бъдете здрави и не забравяйте да пуснете писмото до Дядо Коледа, че време не остана и пак сами ще трябва да се оборудвате с подаръците си... Joy

# 1 333
Наистина не мога да разбера такива хора. Какво става в главите им, какви мисли протичат? Съвест,срам..нещо? Аз не ги разбирам,честно. Все едно лондончанката на ДобрЕ да ми говори...Както и да е. Отдавна съм решила да не задълбавам в дълбоките дебри на болни за мен,мозъци. Защото ме избива на бой.

Тъй. Оцелял и след бустера. Макар за малко да ме фърли пак в кошмара на Астрите...но беше за малко и дори и да е искал нещо повече..аз заспах, демек измъкнах му се 🤣 Събудих се чисто нова, щастлив!!!
ИНаче продължавам с риенето..наред са кухн.шкафове 🤕 да ви казвам ли ква работа си отворих или няма нужда?
Килеша днес го запратих на зъболекар за един кариес... оказаха се още два кариеса. Той си поискал упойка 🤣🤣 много го е шубе 🙃 С пломба е вече. На 4- ти януари има час за останалите. Ан тей, доволен аз, че докато го нямаше при мен, го изпуснах с тези зъби. Иначе преди на 6 месеца ги влачех с кака му. Сега влача само него.
Кухнята ми е наникъде,а и мусака ще правя... Отивам.

# 1 334
  • Германия
Да се отчета и аз, преди 20 мин се довърших с Пфайзера, обаче този път много бързо ме заболя ръката - на 10 минута. Ще изчакам още малко и ще глътна едно хапченце и ще забравя.

Общи условия

Активация на акаунт