Парфюмни размисли и страсти - 267

• 66 589
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • София
да ми предложите мъжки парфюм за почитател на Eros EDP ?
Рапунцел - моят горещ съвет е това непознато и вероятно отиващо си съкровище: RoccoBarocco Extraordinary / https://www.fragrantica.com/perfume/Roccobarocco/Extraordinary-for-Men-14864.html

Изключителен парфюм, с прекрасна композиция, който абсолютно на 200% съм убеден, че ще е успешна находка. Доверете ми се. Риска не е никак голям - 50мл е на чудесна цена, особено с добавен код, отива към скрито съкровище. Различен е от почти всичко, дори и от Ерос, но мисля, че ще се впише отлично във вкуса на харесващите тази посока. Hands Ok Hand Hands Plus1

Sonya_Dimitrova - много стилен и еленгатен е този Bvlgari Man Wood Essence. Чара му е в развитието, където към изисканото звучене, се добавя нотка облост, топлина и мека закачка от уютниия микс на нотки като амбър и бензоин. Те дават известен контрапункт на по-формалното и дървесно внушение, и така се получава добър баланс и по-богато развитие. Заслужава си, поне според мен.

Днес тествах някои нови мъжки аромати на L'Occitane en Provence и ми се иска да отбележа 2 от тях.
Olivier Ondé Eau de Parfum / https://www.fragrantica.com/perfume/L-Occitane-en-Provence/Olivi … Parfum-65549.html

Много стилен, изискан, природен и зелен, както е видно. Високо ниво на композицията, като мисля, че би бил страхотен избор за харесващите посоката на Terre d'Hermes EDT/EDP. Поне за мен, звучи прекрасно, рафинирано и натурално с чудесно и хармонично подредени свежи цитрусови нотки, водещи към хладни зелени и ароматни такива, които пък отварят вратата на дървесното звучене. Има и доза пиперливост, позната от стила на Тере. Препоръка за всеки, който обича този стил. Green Heart

Karité Corsé Eau de Parfum  / https://www.fragrantica.com/perfume/L-Occitane-en-Provence/Karit … Parfum-65548.html

Този красавец е приказна Коледа в бутилка! Много уютен, топъл гушлив, като смятам, че за много дами ще бъде лична находка, независимо че се води мъжки. По ниш стандартите, може и да мине за уникес, но то така или иначе табелите останаха в историята.
За парфюма - вълшебна чаша коледно кафе с щипка истинско празнично настроение! Cupid Не е сладък или гурме под никаква форма, но комбинацията от топли подправки и кафе-какао, в добавка с дървесни нюанси, дава това коледно и усмихващо настроение. Изключителна находка и гореща препоръка!

Любима мелодия: Vitalii Gridnev - Snowfall

# 136
Благодаря за чудесната тема Simple Smile Не мога да кажа как избирам празничните си парфюми, зависи какво ми се носи, а и напоследък забелязвам, че вкуса ми се променя. На Коледа мисля да съм с тази красавица, в момента съм на тази вълна Simple Smile 😍

Обмислям да подаря на моя мъж Jean Paul Gaultier - Le male le parfum. Бих се радвала да споделите 2-3 думи за него Simple Smile Също ме интересува "интенз" друга версия на парфюма ли е или е един и същ? Благодаря предварително Simple Smile

# 137
  • София
Искрица - Зависи какъв стил харесвате. За моите възприятия, Just Rock! for Her Zadig & Voltaire for women е безопасен за сляпо поръчване. Донякъде прилича на първия бял Задиг - кремест, объл, модерен, но тази версия я помня по-цветна. Това ме кара да мисля, че риска е минимален, ако харесвате този тип обли, модерни и женствени белоцветни парфюми. Мисля, че е чудесен избор и ще се хареса, както на Вас, така и на хората около Вас.

angel_star  - Jean Paul Gaultier - Le male le parfum е един от най-хубавите парфюми за моя вкус от JPG. Хем е изкусителен и модерен, хем обаче не е инфантилен и семпъл. Лавандулата в него е модерна, мека и уютна, като с подправките се допълват чудесно, а ванилята/тонката дават чудесна доза сладост и привлекателност. Няма да сбъркате с тази версия - отличен избор за есен-зима.  Поне аз усещам някаква близост с парфюми като Mugler A*Men Pure Tonka и  Lancome Lavandes Trianon.

# 138
Здравейте,ароматни! Този хубавец става ли за сляпа поръчка,трябва ми за подарък не мога да питам,за да е изненада.Няколко думи,ако може за аромата и представа си нямам какъв е,сами знам,че дамата харесва марката.Ако не е подхохящ,препоръчайте друг на марката,дамата е на 45. Благодаря!

# 139

angel_star  - Jean Paul Gaultier - Le male le parfum е един от най-хубавите парфюми за моя вкус от JPG. Хем е изкусителен и модерен, хем обаче не е инфантилен и семпъл. Лавандулата в него е модерна, мека и уютна, като с подправките се допълват чудесно, а ванилята/тонката дават чудесна доза сладост и привлекателност. Няма да сбъркате с тази версия - отличен избор за есен-зима.  Поне аз усещам някаква близост с парфюми като Mugler A*Men Pure Tonka и  Lancome Lavandes Trianon.

Много, много ти благодаря Simple Smile Ще го купя значи,  след описанието ти съм сигурна, че ще го хареса Simple Smile

# 140
Mimeto74, аз в момента съм с точно този на Jimmy Choo и смея да твърдя, че не става за на сляпо.
Въпреки, че ходих да го тествам 2 пъти преди да го купя, сега когато го използвам почити всеки ден, ми идва в повече. За мен е тежък аромат.
Върху моята кожа не е и много траен.
Не знам какво да препоръчам, но конкретно този не бих. Simple Smile

# 141
Здравейте,ароматни! Този хубавец става ли за сляпа поръчка,трябва ми за подарък не мога да питам,за да е изненада.

Този парфюм на скоро го размених.. беше ми подарък. Един единствен път пръснах и щях да почина… за трайност и сила 10/10 няма такова нещо просто… обаче такава мигрена ме удари от него и самия аромат дори не мога да го опиша, защото ми става лошо. Според мен не става за сляпа покупка …

# 142
Един необичаен аромат:
https://www.fragrantica.com/perfume/Agent-Provocateur/Miss-AP-54519.html
Скрит текст:

Тъмен и готик. Нямам идея дали е сходен с посочените във фрагрантика, но не намирам много общо със Султан на Паскал Морабито, Elizabeth Arden 5th Avenue Royale  или Слончето, вероятно носи само отделни страни. Когато го пръснах, силно  ми напомни на нещо много познато, кое точно?!  Да - ТТ, но далеч по-краткотраен. Балсамичен, восъчен, дървесен, опушен и здравецов, по-скоро горчив отколкото сладък. Бабешки, ретро или църковен  не бих го нарекла, а по-скоро нестандартен и в посоката ниш, различно звучене. Определено не е за миски. Много противоречив.

# 143
  • виртуално
Някой дали е пробвал вече Elie Saab Lumiere , дали го има в магазините или да стрелям на сляпо?

# 144
Мимето, не познавам посочения аромат, но от марката имам и харесвам I Want Choo. Според мен е лесен за харесване. Някой в темата се беше оплакал от трайността му, но при мен е и траен.

# 145
Здравейте, възможно ли е бач кода на различните цветове от парфюмите Sospiro/Xerjoff да са еднакви ?

Да позная ли? По 60лв е всеки от тях

# 146
Бакардин ми става любимото ново нарицателно на Бакара! Много точно хваща лекарственото, което долавят някои потребители.
Най-после успях да пробвам повече от Диорските екслузиви накуп. Не всички, но поне няколко, които си бях набелязала. Страшно ми харесаха Sakura, Rouge trafalgar и Spice Blend. Тъкмо вече радостно вадя парите и консултантът ми казва че от тези нямат в момента 40мл. Аз обаче буркани от по над 100мл съм се зарекла да не купувам, освен в краен случай (ако самата марка не предлага по-малки) . Та си тръгнах с Gris. Много красив и елегантен аромат, трайност превъзходна. Напомня ми Bottega Veneta edp, но някак по-мек и "розов".  Ама не ми беше пръв избор де...

# 147
Grinning Доста нагоре беше, но въпреки всичко се усъмних. Няма как при цените, които държат тези парфюми. Нямам опит с нишова парфюмерия и не ми се иска да правя грешки, а да се насладя на аромата.
Здравейте, възможно ли е бач кода на различните цветове от парфюмите Sospiro/Xerjoff да са еднакви ?

Да позная ли? По 60лв е всеки от тях

# 148
Здравейте,ароматни! Този хубавец става ли за сляпа поръчка,трябва ми за подарък не мога да питам,за да е изненада.Няколко думи,ако може за аромата и представа си нямам какъв е,сами знам,че дамата харесва марката.Ако не е подхохящ,препоръчайте друг на марката,дамата е на 45. Благодаря!

Аз го харесвам страшно много.Купих го на сляпо 😀. И после изфъсках  няколко флакона 😄.
На мен не ми беше тежък или прекалено сладникав. Но аз съм почитател на по силните аромати Simple Smile По принцип съм изявлен ваниломан Simple Smile    Последна покупка благодарение на  дами от този форум Roshas Byzance Simple Smile-много ми хареса.

Сега пък искам нещо ново Simple Smile Трайно,шлейфово 😂. Не съм пробвала никога Montale,Mansera-имам голям мерак Simple Smile Обмислям нещо от тях евентуално Simple Smile На сляпо,колкото и всички парфюмни ентусиасти да не препоръчват .Но като се замисля,те повечето ми парфюми все на сляпо са поръчвани 😃.

# 149
  • The Evergreen State
Tuali честит Gris! В уишлиста ми е и на мен, единствения който се изкушавам да имам без дори да съм пробвала. Поглеждам го от време на време но все не се решавам да натисна спусъка. Пътуване не ми се очертава скоро за да го пробвам някъде, тук при нас ги има само онлайн ексклузивите. Харесва ми и на мен че има по-малки опаковки.

Общи условия

Активация на акаунт