Парфюмни размисли и страсти - 267

• 66 581
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Аз бих препоръчала също Pure Musc на Нарцисо, белия флакон.
За мен е най-нежният и пролетен на тази марка.

Вижте също Ноа на Кашарел, който е съвременна класика, но не е масово популярен, няма да миришете като всеки на улицата.

От горния пост подкрепям Lacoste pour femme и Pure poison (Dior). Донякъде подобен на втория е Rare pearls на Ейвън, който е и доста бюджетна версия.

# 121
Благодаря. Иска ми се да не е нисък клас, ако има такива понятие въобще. Например rare pearls на ейвън не харесвам и ми мирише доста евтино. Не можех да го изтърпя на себе си.

Категорично не харесвам chloe edp,  а му се каних, явно не обичам роза много. Вече не харесвам и мадмоазел. Остър цитрус има това нещо и пачулито ме мъчи много.

# 122
  • виртуално
да ми предложите мъжки парфюм за почитател на Eros EDP ?

# 123
Благодаря. Иска ми се да не е нисък клас, ако има такива понятие въобще. Например rare pearls на ейвън не харесвам и ми мирише доста евтино. Не можех да го изтърпя на себе си.

Категорично не харесвам chloe edp,  а му се каних, явно не обичам роза много. Вече не харесвам и мадмоазел. Остър цитрус има това нещо и пачулито ме мъчи много.
бих си позволила да Ви препоръчам https://www.fragrantica.com/perfume/Jil-Sander/Style-1193.html

# 124
Получих си Ristretto Intense cafe от Елинор и това чудо буквално ме издуха. Отнесе ми главата, подкоси ми краката, издигна ме над земята и се замаях Innocent Не ми спря дъха за щастие, но съм на ръба Astonished Няма му се дам Joy
Първо впечатление -УАУ!
Скрит текст:
Сигурно ще трябва да го нося с половин фъс Scream Не мога да описвам, затова накратко: Много много  интензивен и мощен!  Усещам кафе, рози и дървеса толкова реалистични, че са 5D Joy
Не прилича и дори не наподобява нищо което имам. Изключително мазен и  с едно пръс отдалеч за проба остави фини пръски върху дрехата, така, че ще го нося само на кожа. Това не е парфюм, това е друг свят! Определено не е за всеки.
Впечатлена съм! Heart Eyes
Мисля за забавя малко темпото, че слепите покупки макар и успешни доста ме напрягат, но
бих приела препоръки за следващ аромат на Montale.
[/spoiler]

Аз пробвах на два пъти Starry Night Montale и мнооого ми хареса. На моята кожа вади страхотен муск, но на други кожи се разгръща друго според мен... Сега много съжалявам, че не взех него, а стрелях насляпо с Ristretto Intense cafe Disappointed Relieved Очаквах да прилича на Intense Cafe и мноого да ми хареса, но розата е твърде много за моя вкус и е толкова сладък, че го пуснах в размените... Яд ме е сега. Определено не препоръчвам да се взима на сляпо като мен. Пробвайте Starry Night обаче, Dark Purple също го препоръчвам. Кафе-то четох страшно хубави отзиви точно тук във форума и из фейсбук и изобщо не очаквах, че така няма да ми хареса, имаше толкова суперлативи, но явно изобщо не е за всеки - много специфичен... Ако можех сега да повторя щях да избера определено Starry Night, Dark Purple, Oud Tabacco или поне Intense cafe вместо него, не ми се струва толкова силен  и "розов".

# 125
vili92k, в момента има много промоции и със сигурност ще си изберете нещо добро на добра цена. Аз не трая пачули в дамски парфюм, а цитруси ми харесват само за 35+ градуса
Хубави парфюми на цветя имат Gucci - Flora Gorgeous Gardenia, Flora Glamorous Magnolia, Flora Gracious Tuberose е една хубава серия, стават за всяко време на годината и цените им са:
пс/ харесвате ли Womanity na Mugler?

# 126
vili92k, освен предложеното от момичетата, друго белоцветно, за което се сещам е :
https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Mon-Jasmin-Noir-11512.html 9, а защо не и Iris D'or или Truth Calvin Klein.
https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Addict-Eau-de-Toilette-25159.html и малко по в страни https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Poison-Girl-Eau-De-Toilette-41809.html
Всички съдържат нотка цитрус за свежест.

Подобни са и от линията на J'Adore.
Допълвам с https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Souffle-de … Parfum-26132.html

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 16:45 от Никой като Някой

# 127
За Montale, аз се влюбих в  Sensual Instinct и съм си казала, че това ще е ароматът ми за другата зима. Не мога да определя каква е миризмата, защото още не ги различавам, но тук ми казаха, че била на Бакардин.

Womanity, ми е един от любимите, любимите аромати. Заредила съм си едно пълно шишенце и всеки път много му се радвам като се падне повод да го нося.
Преди няколко дена обаче в Douglas ми казаха, че засега са го спрели и няма да зареждат повече. Не разбрах дали самият магазин или производителя. Поразрових се в нета и видях, че Mugler вече ще са собственост на Loreal, та може да има някакви промени. Sad

# 128
choogie, аз моя Ristretto  си го нося с кеф!

Докато чакам третия Tom Ford от Скарлет /чудя се дали ми трябва изобщо, че се олях/ си броих мострите и се оказа, че имам над 80бр. в това число La Belle le parfum, Good girl, Very good girl, Scandal от всички,  Olympea blossom и още разни та от тях се отказах да купувам пълноразмерни бутилки.
Май с това ще приключа парфюмно годината, но да не казвам голяма дума Blush

# 129
  • Germany
Hug
За Montale, аз се влюбих в  Sensual Instinct и съм си казала, че това ще е ароматът ми за другата зима. Не мога да определя каква е миризмата, защото още не ги различавам, но тук ми казаха, че била на Бакардин.

Rocket, направи ми деня Joy Hug

Sensual Instinct при мен започва с възхитин, гладък, полиран и мек е като габардин, леко маслен като лецитин, смолист и опушен като терпентин, с капка сладост ванилин, и завършва с оргазмин Grinning

Ох, много сладък пост, отдавна не се бях смяла така искрено в темата, благодаря ти за което Hug
Всъщност ароматът е сравняван с друг, много нашумял аромат Baccarat Rouge 540, и най-вероятно това са имали предвид. Страхотен парфюм е Sensual Instinct и ти пожелавам, скоро да е при теб и да му се радваш!

# 130
  • София
Дали някой може да опише следните аромати: Portrayal Woman Amouage-https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Portrayal-Woman-54459.html  и LOVE, DONT BE SHY EAU DE PARFUM KILIAN PARIS -https://www.deliriumexclusive.com/bg/aromati-aromati-eau-de-parfum/love-dont-be-shy-eau-de-parfum?  Любопитно ми е как ги възприемате и дали има отзиви от околните, как се усеща шлейфа около вас. Странни аромати са ,но бих се радвала,ако някой сподели мнението си.

# 131
  • Някъде там
Някой може ли да ми опише този аромат, подходящ ли е за поръчка на сляпо?

# 132
Здравейте, възможно ли е бач кода на различните цветове от парфюмите Sospiro/Xerjoff да са еднакви ?

# 133

Някой може ли да сподели мнение?

# 134
:

Sensual Instinct при мен започва с възхитин, гладък, полиран и мек е като габардин, леко маслен като лецитин, смолист и опушен като терпентин, с капка сладост ванилин, и завършва с оргазмин Grinning

Благодаря за този изключителен коментар, за мен беше удоволствие kovatscheva, респект за изказа, за класата, за Оскар Уайлдовския отговор въобще Simple Smile
Чета от години във форума, парфюманка съм заклета, имам изключително силно развито обоняние, филолог съм, обичам думите, но не мога да опиша толкова красиво любимите аромати както kovatscheva,
но пък съм ценител и затова още веднъж благодаря .
Уважавам всеки , които учи, а не поучава другите.

Общи условия

Активация на акаунт