Парфюмни размисли и страсти - 267

• 66 668
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Добър вечер. Relaxed

Хора, какво Ви е мнението за този парфюм, като за мъжки аромат. Имам желанието да го взема за мен, но реших да направя една консултация и вас тук, за да не прибързам с нещо. Simple Smile
От приятел разбрах за този аромат, чух мнения че бил силен аромат. Аромата бил на череша и някакви плодове, също тютюн или някакъв аромат на цигари, дим, пушек нещо такова. Само хубави неща за него чух, но не съм го подушил лично, за да се "запозная" с този аромат.
Казаха ми, че бил доста траен. Yum

# 226
Добър вечер. Relaxed

Хора, какво Ви е мнението за този парфюм, като за мъжки аромат. Имам желанието да го взема за мен, но реших да направя една консултация и вас тук, за да не прибързам с нещо. Simple Smile
От приятел разбрах за този аромат, чух мнения че бил силен аромат. Аромата бил на череша и някакви плодове, също тютюн или някакъв аромат на цигари, дим, пушек нещо такова. Само хубави неща за него чух, но не съм го подушил лично, за да се "запозная" с този аромат.
Казаха ми, че бил доста траен. Yum

Страхотен зимен аромат. Мощен, траен,направо чудовище, но  изискан.
Напомня ми на декември, горска хижа под кабинковия лифт, дървата горят в камината, мирише на горящи дърво, а в стаята са запалени коледни свещи с ванилия и канела, всичко това поднесено с чаша греяно вино. Всички тези аромати в една бутилка.

# 227
Днес се запознах с Lady Tubereuse / Moresque и спешъл благодарности на всички, които препоръчаха среща с парфюма и никакви поръчки на сляпо Simple Smile
Не ми допадна, дори не се пръснах - ароматите от тази линия са с леко ориенталски характер и не ми пасват. Ще ползвам с радост и възторг Carnal Flower-a и Lost Alice и така

# 228
Втори ден разносвам нощната модерна муза на ЕЛ. Хубав, наситен, мой аромат. Освен това траен и интензивно излъчващ при мен. Скоро не съм била толкова доволна от покупка на сляпо.

# 229
Al Georgieva, пробвай и Rouge Malachite, Armani Prive - букет от бели цветя като туберозата е звездата. Ароматът е чист, женствен и елегантен. За фенове на туберозата, мисля си заслужава проба Simple Smile

# 230
Dewi D, благодаря за съвета Simple Smile Ще пробвам, звучи точно като за мен

# 231
  • Варна
Пак ще питам за 16 годишен. Hugo Reversed ми остава някакъв краен вариант, но по-скоро си мислех за някои от Scent вариантите на Boss.
Или нещо на Mont Blanc? Какво ще кажете за Explorer? Или Mont Blanc Emblem Intense? Или Jimmy Choo Man? Бях му бутнала мостричка на Versace Eros и я хареса, ако това може да е ориентир освен CK One и  Chrome.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 00:25 от stenly

# 232
Здравейте!
Нямам време да посещавам често темата, но  предложението на празнични парфюми е направимо в десетката!
За празниците съм решила да подаря на сестра си парфюм, не мисля, че не е подходящо с оглед на това ,
Ще бъде нещо скромно като цена, за всеки ден, до 20 лв. (...)
За себе си исках на взема Карлейдоскопа на Карл Лагерфелд, но нещо не го откривам....и съм в чуденка. Нещо в този ценови диапазан ми се иска, като аромат също подобно....
Ън, за сестра Ви препоръчвам Sea & sun in Cadaques на Салвадор Дали, който е много свеж, като полъх на морски бриз. Не е подчертано женствен и създава аура на чистота и спретнатост.

За Вас - след като харесвате Карлейдоскопа, явно сте почитател на категорията floral oriental.
Мисля, че е възможно да Ви допадне Oscar (Edt) на Oscar de la Renta. Той е добър за парфюмен подпис, защото е отличителен, не е модерен в момента (винтидж от 77-а), силен и траен (над 10 часа, докато се отмие или изпере). Едно пръсване стига за целия ден.
За мен е като дъхав букет от полски цветя и билки, сред които разпознавам лавандула, босилек, виолетка, има дори пчелен полен. Има и леко животински дъх в началото, но това не се задържа дълго. Базата му е много подобна на тази на L'heure bleue на Герлен, с ванилия и бензоин. Разликата е, че Оскар е по-сапунен, но каквито са били сапуните по времето на създаването му. Понякога базата ми се струва и прашна като театрална завеса, друг път - леко мазна като пластелин или пастели за рисуване. Висококачествен аромат е по всички показатели. Аз нося и него, и Синия час в ежедневието. Трябва да харесвате ретро ухания, за да Ви допадне, но случи ли се, е любов за цял живот.
Най-хубавото е, че е значително по-евтин от Синия час. 30ml в сайта brasty точка bg са 28 лв. В същия сайт парфюма на Дали, който препоръчах за сестра Ви, е около 23 лв за същото количество.

# 233
  • София
Здравейте! Малко инфо за Angel muse edt и Montale Roses musk  😊Лесни  ли са за харесване и подходящи ли са за този сезон?
Благодаря Ви предварително!🌺
Повдигам въпроса си 😊

# 234
Здравейте! Малко инфо за Angel muse edt и Montale Roses musk  😊Лесни  ли са за харесване и подходящи ли са за този сезон?
Благодаря Ви предварително!🌺
Повдигам въпроса си 😊

Ако съдя по това, че почти иззад всеки ъгъл изскача и ме удря някоя монталска розо-бухалка в носа, явно масово са доста харесвани. Аз съм пас обаче.
Muse Едт не познавам, но го дават доста подобен на Muse ЕДП, а той си е хубав парфюм, почти гурме, но не тежко или прекалено сладко. При мен грейпфрутът вътре нещо вкисваше понякога, но на студ може и да не е така. В крайна сметка го махнах и си оставих Milano Lui Jo, с който имат много общо, но по-  ми пасна някак и повече лешник има вътре.

# 235
Muse edt и edp се препокриват на около 60 %. Харесвам повече едт, който за мен въобще не е сладък, не е и гурме,на мен ми действа ободряващо есен и зима, когато попринцип залагам повече на ванилията. Шоколад не усещам.Започва силно и остро с цитруси, а ветиверът усещам доста(силно и отчетливо).

Монтали мостри има в parfumi-shop. Може там да си напоръчвате няколко, да ги разносите и тогава да изберете кой точно. Roses musk не харесах, въобще. Роза ли се търси. Тази в Dark purple харесах много. Но Монталите са спесифични, доста силни и е хубаво първо да се тестват :=)

# 236
Здравейте, откъде бих могла да купя ето този парфюм?

Искам разбира се да е оригинален, като предвид високата му цена бих се задоволила и с тестер, тъй като си е за мен и вида му няма значание.
Също бихте ли споделили мнение за аромата?
Благодаря предварително!

# 237
Erba Pura …. с една дума мога да го опиша като кошмар. Не го понасям нито върху себе си , нито около себе си.

# 238
Имах Angel Muse Edp, купих го след като се влюбих след едно тестване, но не можах дълго да го ползвам. Много ми нагарчаха бадемите в аромата и го подарих. Според мен трябва да се тества.
Rose Musk е силно присъствен , за любители на ярка маслена роза. Според мен също е за тест. Аз го харесвам, но така и не си го взех, предпочитам към розата да има нещо сладко (като в Intense Cafe или Roses Vanille).

# 239
Аз си поръчах мости на Montale Sensual Instinct и Intense Cafe от Prfimo, за 6.20лв всяка. Чакам утре да си ги взема, за да мога накрая да провам върху кожата ми как ще стоят, особено първият. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт