Парфюмни размисли и страсти - 267

• 66 699
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, отново имам нужда от вашето съдействие! Знаете, че купувам на сляпо, като се опирам на вашите мнения и малко информация от Фрагрантика. Носи ми се нещо в духа на MFK APOM и Coco EDP. Нещо зряло и елегантно, леко ретро и може би леко дистанциращо. По възможност да се вмества в бюджет от 150лв. Благодаря предварително!

Моите две предложение са:

Rive Gauche, YSL

First, Van Cleef and Arpels

# 256
https://www.fragrantica.com/perfume/Eisenberg/Voile-de-Chypre-Se … et-III-47292.html

Един модерен, фин и интелигентен аромат. Дървесно-цитрусово-подправков  върху много слабо цветно легло като почти не мога да разгранича виолетката и розата. Сух, приглушен, ненатрапчив. Ацетонов не бих го нарекла, по-скоро носи терпентинова нотка. Мога само да предполагам подобие с Ботега и Gris Montaigne Dior, и далечно родство с Moonlight Patchouli Van Cleef & Arpels. So Elixir Ives Rocher e ароматна бомба в сравнение с него, който пък ми е твърде сходен, но по-плодов в сравнение с ЕДТ Мадмоазел Коко.
"Такие носили женщины, что бы скрыть себя от любопытных взглядов". Не ми достига изразителност. Срамежлив. Офлайн може да се тества в Дъглас предполагам.
Скрит текст:
П.П.
И тъй като в аромата се засяга темата за теменужката (Viola tricolor - f. Violaceae) , си позволявам да споделя краткото си поетично вдъхновение от нивото ми на трети клас на тема "Пролетни цветя", което разсмя и разплака "другарката", сега "Моля, госпожо!":
Теменужке - дружке, колко хубава си ти! С дъх омаен, с цвят красив! Теменужке малка с тънко стъбълце, можеш да разтвориш някое сърце!
Приканвам за снизхождение и огромна доза хумор! Wink

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 15:51 от Никой като Някой

# 257
Здравейте!

Бихте ли ми препоръчали Арабски Клонинги на Парфюми. Ако знаете повече, било съвети или мнения.
Нямам предвид реплики, а парфюми или парфюми води.
Много ще съм благодарен.

# 258
Здравейте!

Бихте ли ми препоръчали Арабски Клонинги на Парфюми. Ако знаете повече, било съвети или мнения.
Нямам предвид реплики, а парфюми или парфюми води.
Много ще съм благодарен.
https://www.takeit2day.com/blog/armaf-clones-of-titans
Разгледайте блога в сайта, има и други освен Армаф.

# 259
  • София
Момичета, здравейте,

Имам нужда от помощ - налегнала ме е парфюмна апатия и незнам накъде да поема. Макар, че е зима (толкова очаквана, за да си нося 'зимните' парфюми), не мога да ги гледам - писна ми от сладкиши, писна ми от аромати крещящи за внимание, писна ми от дръзки изпълнения, пък биле те и шедьоври. Искам да нося нещо уютно и ненатрапчиво, обаче не и безлично...Повечето ми такива парфюми, за които се сещам имат бели цветя или цитруси, които както знаете не са най-добрия избор в студеното време.

Не ми се носи и моно ароман тип JHAG Not a Perfume, молекулите и т.н. Не харесвам дизайнерски парфюми, не харесвам кожа, алдехиди, плодове, твърде много уд, арабски. Харесвам дървесни, ароматни/билкови, цветя, подправки. Също така не искам да има мъжко звучене.

Мисля, че търся мек дървесен аромат (тип Bass Solo), който обаче да не е мъжки и да няма типичната ванилия за подслаждане. Искам да е нещо като кашмирен пуловер, в който да потъна... Моля ви, помагайте!

P.S. Малко след като писах се сетих, че Oud Wood може и да свърши работа, но ще съм благодарна за още идеи.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 21:26 от Aldora

# 260
Ами на мен "Opulent musk" през зимата ми създава усещането за голям пухкав бял шал, който ме обгръща уютно. Съвсем различен е от лятото, когато не ми хареса. Но пък е арабски.

# 261
Aldora, нося Ichnusa и в студа и  независимо от зеленото тревисто начало, парфюма е много уютен, ненатрапчив, дървесно сладък по едни красив и класен начин и остатъчния аромат е много уютен.

Като ориентир какво харесвам - в студа още нося и се държат прекрасно Carnal Flower и Lost Alice
не харесвам парфюми с мъжки уклон, удове, пачули, мъх, шипър, ретро аромати и парфюма да влиза 5 минути пред мен

Разтроена съм между тези три парфюма, нося ги с голямо удоволствие имам 6-7 парфюма общо, но това е защото открих това място преди няколко месеца Grinning

# 262
Момичета, здравейте,

Имам нужда от помощ - налегнала ме е парфюмна апатия и незнам накъде да поема. Макар, че е зима (толкова очаквана, за да си нося 'зимните' парфюми), не мога да ги гледам - писна ми от сладкиши, писна ми от аромати крещящи за внимание, писна ми от дръзки изпълнения, пък биле те и шедьоври. Искам да нося нещо уютно и ненатрапчиво, обаче не и безлично...Повечето ми такива парфюми, за които се сещам имат бели цветя или цитруси, които както знаете не са най-добрия избор в студеното време.

Не ми се носи и моно ароман тип JHAG Not a Perfume, молекулите и т.н. Не харесвам дизайнерски парфюми, не харесвам кожа, алдехиди, плодове, твърде много уд, арабски. Харесвам дървесни, ароматни/билкови, цветя, подправки. Също така не искам да има мъжко звучене.

Мисля, че търся мек дървесен аромат (тип Bass Solo), който обаче да не е мъжки и да няма типичната ванилия за подслаждане. Искам да е нещо като кашмирен пуловер, в който да потъна... Моля ви, помагайте!

P.S. Малко след като писах се сетих, че Oud Wood може и да свърши работа, но ще съм благодарна за още идеи.

Пробвай:
By the fireplace, Maison Martin Margiela,
Opium edp, YSL,
Biblioteque, Byredo,
И  в категорията ароматни/билкови: Memoire de une odeur, Gucci

# 263
Aldora, докато четях поста ти си мислех само и единствено за This is Her Z&V.

Може да погледнеш и Ambar del Sur Carner Barcelona, който за мен крещи на уют малко в стил “луксът ме успокоява” 😂

Шегата на страна, ако не си пробвала This is Her, поне го тествай Simple Smile

# 264
  • София
Благодаря на всички за толкова бързо дадените съвети! Hug

Opulent Musk го познавам и за съжаление си спада към "арабското" за моя вкус.

Ichnusa съм имала и ми е твърде студен. Carnal Flower също познавам и не е мой за съжаление - пак някакъв студ и дистанция усещам там, не ми носи усещане за мекота и уют. Lost Alice не познавам и ще го погледна, благодаря! Simple Smile

Whispers in the library ми е ужасно синтетичен и нахален въпреки чудното му име и замисъл.Опиума и Гучито не са моите, ще потърся да си припомня Библиотеката на Байредо, благодаря много за идеята!

This is her очаквано не познавам, но ще го тествам, благодаря и за това предложение!

# 265
Aldora първото за което се сетих като те четях беше Keiko Mecheri Genie des bois-много ароматен,  природен, ненатрапчив,  но в никакъв случай не е безличен, много интересен парфюм е.
Ако нямаш нищо против виолетките-Creed Royal Princess oud, дървесна виолетка, не е бонбонена, нито твърде сладка, елегантен е и в същото време носи комфорт.
Много ненатрапчив и пак уютен е и Orange bitters Jo Malone.Цитрусовото усещане се претопяване бързо в малко кехлибар и сантал, без да е изобщо сладък. Мирише ми на глътка чист въздух през зимата и все пак има нещо кремаво в него. Единствения му минус е, че стои по близо до кожата-не излъчва и няма шлейф.

# 266
Aldora, така, както описваш, се сещам за Roberto Cavalli Edp.
На мен ми е един от абсолютните фаворити и за него съм получавала най-много комплименти и въпроси с какво съм.

# 267
  • София
Aldora, за мен всичко, което описваш, се съдържа в Gris Charnel BDK - точно мек, объл, комфортен като кашмирен пуловер е. По ароматично-билковата линия може да погледнеш Contre Pouvoir Brecourt, който за мен е унисекс - пастелен и лек е, но не е безличен. Flowers Seedling

# 268
Бих добавила и Ellie Saab Le parfume

# 269
Aldora, хрумна ми Twilly Eau Poivree, докато Ви четях. Пиперена роза и кедър в самото начало, после кремавата база на оригиналното Туили. За мен е много уютен.

Кашмирен пуловер ми е точно, ама 100% This is us на Задиг и Волтер. Сандалово дърво и амброксан, мек и топъл, но същевременно свеж и модерен.

Не знам дали харесвате карамфил, но бих препоръчала Infusion d'Oeillet на Прада.
Както и Глория Вандербилт - оригинала.

Общи условия

Активация на акаунт